Kattilaa soimaa

Joku harrastus kai sitä ihmisellä pitää olla ja mä aloin nyt vuodenvaihteessa vahingossa keräämään kattiloita. Sain joululahjaksi kaksi to...

Joku harrastus kai sitä ihmisellä pitää olla ja mä aloin nyt vuodenvaihteessa vahingossa keräämään kattiloita. Sain joululahjaksi kaksi todella hyväkuntoista Finelin kattilaa, toinen 3-litranen ja toinen kasarimallia oleva pienempi vedenkeittokattila. Kattilat ovat Seppo Mallatin suunnittelemia valkoisia, niitä missä on ihanat V-kahvat sivuissa. Rakastuin niihin täysin heti lahjan saatuani ja nyt olen ollut kärppänä kirppareilla jos samaa sarjaa tulisi vastaan ihmismäisissä hinnoissa. Tänään sitten nappasin saaliiksi ison puurokattilan (kts ebay-kuva identtisestä kattilasta) samasta sarjasta 18 euron hintaan. Ei nyt mikään superlöytö hintansa puolesta kun nämä ovat kuitenkin aika yleisiä, mutta uutta hohkava kattila tulee kyllä käyttöön, olen nimittäin maailman paras puuron pohjaanpolttaja. Parempi löytö kuitenkin kuin tuo linkkaamani ebay-puuropata :)Onneksi mulla on Retroaarteet-kirja, mistä voin kurkkia tavaroiden hintatasoa, ettei ihan mene munilleen ostokset. Elina oli sattumalta kuvannutkin samaisesta kirjasta sen sivun, mitä minäkin juuri katselin puurokattila sylissäni, joten syyllistyn kuvalainaan. Lainaan myös nuo kattiloiden kuvat nyt muualta, sillä jostain syystä blogger ei anna mun nyt lisätä kuvia omista kansioistani. Kumma homma tämäkin. Mutta samoista kattiloista puhutaan.

Tuo Retroaarteet on muuten ihan älyttömän hyvä ja inspiroiva opus ja saanut kehuja muiltakin bloggareilta (laadun tae?). Jos on vähääkään kiinnostunut tavaroiden historiasta ja suomalaisesta muotoilusta, kannattaa kyllä hankkia, siitä on iloa pitkään. Varsinkin kirjan valokuvat ovat loistavia nykyaikaisia kuvia, eikä mitään kotiseutumuseon nurkassa kaitafilmattuja tuhruja.

Antiikkia antiikkia kuittaa ja lähtee nukkumaan. Mainiota viikonloppua kaikille!

Ps. Huomenna teen riisipuuroo!

20 kommenttia

 1. käyä vielä ostaa de buyerin hiilirauta paistinpannu eiringiltä.. se on kaunis, halpa ja parasta missä paistaa ruoka

  VastaaPoista
 2. Tuo mulle 30-v lahjaksi semmonen, sä oot töissä. Pliis? (+ tupari ja mitä näitä ny onkaan)

  ps. näin mutsias!

  VastaaPoista
 3. millon sulla sellaset on? voin tuuakin, elämä ilman kaunista pannua on tyhjää

  VastaaPoista
 4. Oli jo täs kuus. En oo kauheena mesonu asiasta vaan :) Tuu huomenna, saat puuroo :)

  VastaaPoista
 5. huh luulin että oot jotain kaksiviis, no tullaan pannnukaupan kautta, kontulaan?

  VastaaPoista
 6. Mullon muuten Master Chef-kisan paistinpannu. Siis sellanen, mikä on ollu siinä ohjelmassa joka alkaa :D

  VastaaPoista
 7. Oo, miten nostalginen tuo puurokattila, meillä ollut tuommonen ja liekö vieläkin äitin köökissä.

  Ehheh, js veemäiset kahvat ;D

  VastaaPoista
 8. Hyvää riisipuuroo! Vai voiko sellaista toivottaa?

  VastaaPoista
 9. Kauniit ovat. Tuo kirja pitäisi jostain saada käsiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy varmaan edullisimmin nettikaupoista. Se on tosi tosi tosi hyvä!

   Poista
 10. Puuron tai muun ruuan pohjaanpolttajille suosittelen ihmesientä. Kuulostaapa oudolta... :D Halpakaupoissa on usein ihmesieniä myynnissä, ja niillä saa oikeasti emalikattilasta pohjaanpalaneen maidon irti hinkattua. Ihme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä käydessäni himoitsin silmilläni tuota(kin) kirjaa. Kaikki mielenkiintoiset pesiytyy sinne! Unohdin muuten eilen ottaa viimeksi lainaamani kirjan mukaan... No, saat ensi kerralla. Ensi viikolla?

   Poista
 11. Mä ihastelin näitä ääneen jo aiemmassa postauksessa missä ne vilahti. Ihania! Mä olen haaveillut niistä Finelin punaisista mutta ei tässä mitään kattiloita kerkiä metsästää eikä mun lompakkokaan ollut samaa mieltä asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on kyllä ensisijaisesti tarve kattiloille. Ja onhan nämä tosi ihania, ei käy kieltäminen. Olin kyllä iloinen joululahjasta ja nyt oon kartuttanut sarjaa kahdella hyvällä kattilalla yht 43 euroa. Kyllä ne uudetkin maksais saman verran, enemmänkin ehkä.

   Poista
 12. Oi, tuo on ihan paras puurokattila, just viimeksi eilen keiteltiin sillä puurot :). Enpä oo tiennyt niiden olevan oikein Arabiaa, mökiltä kun löytyy tuo ylempikin kattila ruskeana - sillä taas kuuluu perinteisesti keitellä uudet perunat. Eli siis kiitos tästä(kin) postauksesta, sain paljon uutta tietoa :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images