Design ja epäsdesign

Eilinen, todella mystisten vihjailujeni vierailupaikka, oli kuulkaa ihan kahvilla käyminen. Kävimme Kottaraisen kanssa tutustumass...Eilinen, todella mystisten vihjailujeni vierailupaikka, oli kuulkaa ihan kahvilla käyminen. Kävimme Kottaraisen kanssa tutustumassa tällä hetkellä Forumissa sijaitsevaan Kauko-kahvilaan, mikä on osa World Design Capital Helsinki 2012-vuotta. Paikalla oli muutama muukin bloggari sekä designpääkaupunkivuoden työntekijöitä, jotka kertoivat sekä Kaukosta että WDC2012-vuodesta.

Kauko on siinä mielessä erilainen kahvila, että tarjolla on vain yhtä (ilmaista!! hurraa!!) sumppia ja kahvinjuontihetkeäsi voi kuka tahansa seurata netin kautta. Eikä vain seurata, vaan nostaa ja laskea tuoleja ja pöytiä sekä valita erilaisia lauseita kaijuttimista kuultavaksi. Ajatuksena on tuoda desingin ideaa esille konkreettisesti: kun joku urpo kaappaa kahvipaikkasi netin välityksellä ja ohjaa pöytäsi alas ja tuolisi ylös, on kahvin juominen hankalaa. Ei ole se ja sama millä korkeudella pöytätaso on ja joku sen korkeudenkin on määritellyt eli suunnitellut. Suunnittelu ei ole pelkkää arabiaa, se on kaikkea mitä ympärillä näemme.


Kaikille avoin Kauko siirtyy designpääkaupunkivuoden aikana eri paikkoihin ja sijaitsee siis nyt Forumissa. Voit käydä tutustumassa Kaukoon joko livenä tai hankaloittaa kahvittelijoiden kahvirauhaa osoitteessa www.youdesign.fi

Myö ollaan netissä!!!
joku liian matalalla tuolilla

 ***

Noniin. Nyt on toistettu tarpeeksi monta kertaa design design design, jotta voin sitten kertoa hankkineeni samalta reissulta Dinskosta Sorel-kopiot itselleni. Joku nekin on suunnitellut - mutta ei taatusti siellä minne korvaus tässä tapauksessa meni. Aloin kuitenkin olemaan epätoivoinen, kun pihalla on vetistä ja kylmää eikä Hai-saappaat paljoa lämmitä huopavuorenkaan kanssa. Koska olen kova Villi Pohjola-fani (ja vaikutteille altis) halusin talven käyttökengiksi kumiteräiset canadabootsit. Ja koska olen köyhä, oli Sorelin kengät himppasen liian kallis sijoitus näille loskille. Dinskon identtinen malli ( mutta karvareunuksella, yyh) oli onneksi tiputettu 70 eurosta 45 euroon, joten eipä tarvinnut paljoa miettiä maksanko päälle satkun aidoista vai alle 50 euroa kopioista. Sitä paitsi hieman epäilen Sorelin edes keksineen koko saapasmallia, kuten ei Herra Ugg:kaan sitä villatöppöstä suunnitellut. Tässä tämä kopioon haksahtamisen synnintunnustus, jään lausumaan avemarioita.


minä ostarilla

2 kommenttia

  1. Hui! pelastin itseni, kun luin tän. Tiedän ainakin minne en lähden kahville jos joku pyytää :D

    VastaaPoista
  2. Tuollaisia kenkiä käytettiin tallilla jo kauan ennen coretex-ihmejalkineiden keksimistä. Eli ei mikään uusi, Sorelin keksimä juttu, vaan ainakin 20v vanha työjalkine joka toimii vielä tänäänkin. :)

    Muru

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images