Attitudea!

Faktat kehiin. Mun tämänhetkisellä ekoilulla ei maailmaa pelasteta. Roskapussit täyttyvät kertakäyttövaipoista ja lasinkierrätyspiste laulaa...


Faktat kehiin. Mun tämänhetkisellä ekoilulla ei maailmaa pelasteta. Roskapussit täyttyvät kertakäyttövaipoista ja lasinkierrätyspiste laulaa hoosiannaa pilttipurkkien määrästä. Jossain kuitenkin vielä sentään yritän ja yksi esimerkki on pyykinpesu. Meillä ei pestä vajaita koneellisia, vaan kun pyykätään, pyykätään niin maan perusteellisesti. Edellisestä pyykkäyksestä oli jo viikkoja (!!!) ja tänään oli taas se onnen hetki, kun saimme puhdasta ylle ja alle.

Viime marraskuussa hankin ekoystävällistä pingviinipesuainetta aika hemmetin ison putelin. EcoLogo ei sanonut tuon taivaallista, mutta tarkempi tutkailu kotona kerti sen olevan joku Kanadalainen ekosertifikaatti. Noita sertifikaatteja ei erkkikään kyllä opettele ulkoa ja musta tuntuu, että niissä piilee aika suuri kuluttajan jymäytysriski, mutta tällä kertaa ekolotto onneksi osui oikeaan, eikä EcoLogo ollut pelkkää sanahelinää.

Se, miksi nyt nostan tuotteen on vähän hölmökin juttu. Nimittäin se tuoksuu aivan fantastiselle! Mukaan maissista ja kookoksesta johdettuun luontoystävälliseen tehoainecocktailiin on lisätty laventelin ja greipin eteerisiä öljyjä niin, että puhtaan pyykin tuoksu on aivan ihana. Meillä ei huuhteluaineita todellakaan käytetä (ympäristösyistä, mutta myös sen takia etteivät ne tee hyvää suurimmalle osalle pyykistä) ja olen ollut salaa kateellinen kuitenkin siitä ihanasta tuoksusta, mikä joistakin huuhteluaineista pyykkiin jää. Ja nyt meidänkin pyykki tuoksuu ihanalle!

Pelkäsin vähän, että tuleeko Attituden käytöstä jotakin herkistymää herra huulle, mutta eipä onneksi ole tullut! Muutaman kuukauden testauksella voin kyllä suositella tätä ihan vauvanvaatepyykkiinkin, tehokas aine irrottaa tahrat hyvin eikä sitä tarvita edes suositeltua määrää. Kun vauvan kanssa eläessä niihin pahoihinkin tuoksuihin törmää päivittäin, on ilo revittävä pienistä asioista nuuhkuttelurintamalla :)

Itse ostin pänikkäni Citymarketista n. 9 euron hintaan, löytyy kuulemma myös ainakin Stokkalta ja Ruohonjuuresta.


15 kommenttia

 1. Ihana purkkikin muuten! Hyvä, että toimii lapsellakin eikä aiheuta allergiaa. Onkohan sarjalla erikseen täyttöpakkaukset muovijätteen minimoimiseksi? - Reija

  VastaaPoista
 2. Mä en suoraan sanottuna tiedä, sillä löysin tuon Citymarketin jostakin alekorista ja halusin testata. MUTTA hassua kyllä laitoin jo kyselyn maahantuojalle täyttöpakkauksista, sillä arvasin että jotakin muutakin voi asia kiinnostaa :) Odotellaan vastausta!

  VastaaPoista
 3. yhdessä ja erikseen24. tammikuuta 2012 klo 7.14

  ruohonjuuressa saattis olla täyttöpakkauksia (??) ainakin muihin vastaaviin löytyy. IHANAA , että joku on kokeillut tota pyykkäysainetta!!! En oo uskaltanut vielä muuttaa sekopäisyyttä muistuttavia pyykkäystraditioitani vielä niin radikaalisti että olisin kokeillut tuota (ja pesupähkinät silti on ok?? en ymmärrä omaa logiikkaani no ..)mutta anyway nyt uskallan ostaa tuota jee !mulla on ton saman merkin astianpesuainetta, yleispuhdistusainetta sekä kylppärinpesuainetta. ja ne tuoksuu TAIVAALLISELLE. ja mikä parast on tosiaan söpöt kuvatukset möllöttämässä kannessa.. mm panda ja kultakalat.. tiskauskin saa uudet sfäärit. -henu

  VastaaPoista
 4. Pakko saada! Tai ostaisin jos voisin satsata! :D Tuosta huuhteluaineesta on pakko sanoa, että mä käytän etikkaa johon tipautan (huuhteluainelokeroon etikan sekaan siis) eteeristä öljyä tipan, kaksi. Esim. laventeli ja sitrus on ihania! Etikka pehmentää pyykin, tekee siitä raikkaan tuoksuisen (vaikka laittaisi koko lokeron täyteen - ei haise, testattu on!), desinfioi ja on biohajoavaa. Eikä maksa paljoa.

  VastaaPoista
 5. Moi! Täällä naputtelee kohtalaisen uusi lukija. Mahtavaa että kokeilit tuota pyykinpesuainetta, oon sitä monesti sittarissa ihmetellyt mutta en oo tohtinut ostaa. Nyt on ehkä aivan pakko kokeilla kun aamutuimaan sai lukea positiivisen kokemuksen.Napakkaa pakkaspäivää!-Hanna

  VastaaPoista
 6. Kinnostuin! Pitäne tutustua tarkemmin ainesosaluetteloon, että sopisko tuo myös kestovaipoille. Niitä, kun pestään lähes aina muun pyykin seassa...

  VastaaPoista
 7. Itsekin tulin pohtimaan josko tuo käy myös kestopyykille?

  VastaaPoista
 8. Mähän en tunnetusti tiedä kestopyykkäilystä, mutta lupaan ottaa selvää jos vastaavat tuohon ekaan kysymykseen. En oo tsekannu meilejä tänään.

  VastaaPoista
 9. Ekologiset pesu- ja puhdistusaineet on mun heikko kohta.. Methodia metsästän mistä vaan ja Maison Belle on toinen suosikki, tuoksua pitää myös olla. Attitudelta olen testannut yleispuhdistusainetta ja tän postauksen perusteella pitää kyllä testata pyykinpesuainettakin.

  VastaaPoista
 10. Mä olen niin jumiutunut pyykki-Erisanin käyttäjäksi, että en tiedä saavatko edes pingviinit käännytettyä.. Mä myös tykkään, että pyykki EI tuoksu miltään - huuhteluaineelta haisevat vauvat ovat ällöjä :D Meillä on kuivausrumpu (ekoteko nro 1, tiedän!), joten pyykeistä tulee pehmeitä ilman mitään aineitakin. Tuota etikkaa pitäisi kyllä kokeilla ihan testimielessä, en vain ikinä muista sitä ostaa.

  VastaaPoista
 11. Meilläkin pestään vaan erisanilla.Osaksi kestojen takia ja osaksi siksi, että raskausaikana pyykinpesuaineen haju oli jotain ihan karmeaa, en ole vieläkään toipunut...

  VastaaPoista
 12. Mä en nyt voi vastata lisäkysymyksiin, koska maahantuoja ei vastaa mun meiliin. Mutta jos joku kokeilee kestoihin tai näkee täyttöpakkauksia, niin infotkaa mua!

  VastaaPoista
 13. Oi! Nyt kyllä sait tämän aavistuksen turhamaisen äitiyteensä valmistautuvan naisen hehkumaan riemusta! Tuota minun on saatava, jos se kerran tuoksuukin hyvälle ja passaa lapsille! Olen jo surkutellut sitä, että vauvan tulon myötä minun pitää siirtyä täysin hajusteettomiin pesuaineisiin, mutta jos tuo toimii, niin eipä tarvitsekaan. Hah, pienet on murheet täällä, mutta minä olen ihminen joka rakastaa pyykinpesua ja ennen kaikkea sitä puhtaan pyykin ihanaa tuoksua. ;)

  VastaaPoista
 14. kiitos mutsi, nyt täällä on raikkaalta tuoksuva perhe :)

  VastaaPoista
 15. [...] uutta ekologista tahranpoistoainetta :D Oi mutsi mutsin pyykkiainemanifesti saa jatkoa! Ensinhän kirjoitin Attituden pyykinpesuaineesta ja olin tyytyväinen. Sitten tuli eteen tahrat joihin aine [...]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images