Arvoitus

Mitä yhteistä on lapsellani ja Jonne Aaronilla? - Noh, kumpikin pukeutuvat tyttöjen vaatteisiin. Ekat oikeat talvikengät ostarin kulmilla se...

Mitä yhteistä on lapsellani ja Jonne Aaronilla?
- Noh, kumpikin pukeutuvat tyttöjen vaatteisiin.


Ekat oikeat talvikengät ostarin kulmilla seisoskeluun löytyivät täsmäiskuna kirppikseltä. Tukevia nahkakenkiä menin hakemaan ja uudenkarheat Tepsut löytyivät 4.5 euron hintaan. Väri on kirkkaan punainen ( laitoin tahallaan hämäräkuvan, että joku järkkyttyisi, että perkele pinkitkö kengät se pojalleen hankki) ja malli tavallistakin tavallisempi eli siis paras. Hamsteroin Tepsuja aina edullisen parin tullessa vastaan, sillä ne ovat mun makuun.

Että kiitoksia vain (nimikoinnista päätellen) Eeville, kun antoi kengät Fidalle!

10 kommenttia

 1. Meilläkin on kenkiä, joskin tuttavaperheeltä saatuja, kassillinen odottamassa. Ensikengät ovat vaaleansiniset, tytölle, kuin kamalaa (!), mutta ensiluokkaista italialaista käsityötä ja mokkanahkaa. Itse en kehtaisi maksaa paljoakaan vauvakengistä, mutta appivanhemmat pistivät parastaan Rooman matkallaan.Ja kyllä mä itse asiassa yhdet kengät ostin ihan uutenakin. Tai ne on sellaiset tossut enemmänkin, ei pohja oo kova. Ne oli niin söpöt, ruskeaa nahkaa, jossa oli vähän vaaleanpunaista. Ällösöpöä. Ja supermätsäävä meidän (edustus)tikkitakkien kanssa. Harmi vaan, että vielä nytkin kokoa 18 olevat tossut on siis ihan liian isot. :(Mutta ihanat nuo, perinteiset! Niitä ihastelinkin viimeksi.

  VastaaPoista
 2. Ensikengät/ kävelykengät ostaisin ihan uutena, jottei ne ole edellisen käyttäjän muokkaamia. Jos kengässä on asentovirheitä tms. ne muokkaavat lapsesi jalan saman malliseksi. Talvikengissä tuskin on väliä, kun on villasukkaa ym. välissä. Minä olen kyllä ostanut kuomia ja kumppareita kirppareilta. Samoin juhlakenkiä, mitkä ovat suhteellisen vähän kuluneita :)

  VastaaPoista
 3. Sama homma. Nämä tepsut vaan eivät ole meille ensiaskelkengät, tuskin niillä pihalla askelletaan (tai on askellettukaan, ovat tosi pienet). Tarkoitus on opetella kenkien laittamista, tottua siihen ja että jos joskus voisi pitää poikaa seisaallaan pihalla/kaupassa jne. Meillä ollaan koona seisomisharjoitteluissa nyt avojaloin ja kun kävely ottaa enemmän tulta alleen (toivottavasti keväällä eikä viikon päästä), hankin sen kokoiset ensiaskelkengät uutena.

  VastaaPoista
 4. oi, käsityötä! en oo ehkä koskaan nähnyt käsityönä valmistettuja kenkiä, junttiminä.Juu, ne ihailemasi olivat siniset :)

  VastaaPoista
 5. Ihan vaan Lauralle tiedoksi, että kengistä kyllä näkee, jos niillä on asentovirheinen kävellyt. Pohjat kuluvat epätasaisesti tai muuten näyttävät linttaan astutuilta. Itsekin olin alkuun aika neuroottinen näissä, mutta en ole enää. Fysioterapeuttienkin suositukset vaihtelevat eri vuosina, vähän aikaa sitten olis suositus, että kenkien pitää olla mahdollisimmat tukevat, nyt on lijaus, että liian tukevissa kengissä jalan lihaksilla ei ole tilaa kehittyä.

  VastaaPoista
 6. ^toki nuo suositukset vaihtelee, mutta jokapäiväisessä ulkokäytössä olleita kenkiä ei suositella kierrätettäväksi myöskään hygieniasyistä. Ja usein lesti muokkautuu käyttäjän jalkaan, jolloin se ei ole enää välttämättä hyvä seuraavalle käyttäjälle. Tosin jos lapsi ei vielä kävele, ja istuu rattaissa niin silloin varmaan käytetyt passaa vallan mainiosti.

  VastaaPoista
 7. Luotetaan nyt siihen, ettei 7kk ikäiselle sopivat popot mitkään linttaan astutut sienipesäkkeet voi olla :) Sinne tulee villasukka alle ja villa on antibakteerinen luonnostaan, joten uskallan kyllä vaunuilukenkinä käyttää ja silloin tällöin seisottaa muksua hangessa.

  VastaaPoista
 8. Mä en itse ostanut lapselle ton merkin kenkiä, kun ne taipuu pohjasta väärästä kohtaa (keskeltä, eikä päkiästä, kuten pitäisi). Harmitti kyllä, kun noi oli tosi kivan näköiset ja nyt meillä on ne joista vannoin, ettei meille koskaan tule: gore-tex vikingit. Ääh. Kauniita nahkakenkiä ei vaan yksinkertaisesti löytynyt.Mä kuulun myös ihmisiin, jotka eivät osta kenkiä käytettyinä, mutta kukin tyylillään. Enköhän mäkin myy meidän pieneksi ja vähän käyttämättömiksi jääneet kirppiksellä eteenpäin. Ensikengät tietysti säästin, kun ne on niin söpöt ja muistorikkaat! :)

  VastaaPoista
 9. En kyllä mitenkään osaa ajatella, että kirkkaanpunainen olisi erityisesti tyttöjen tai poikien väri. Meilläkin esikoisella on yksinä kenkinä kirkkaanpunaiset Tepsut ja huoletta aion ne kierrättää seuraavalle vaikka lapset ei samaa sukupuolta keskenään olekaan. Miina

  VastaaPoista
 10. Ööh. Meillä on tismalleen samanmalliset Tepsut kuin Mutsilla ja pohja kyllä taipuu juuri oikein päkiän kohdalta.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images