We can do it

Mainitsin pari viikkoa takaperin menettäneeni selän. Selkä on edelleen fyysisesti mukana, tuolla takana, mutta toimintakunto ei ole pahemmin...


Mainitsin pari viikkoa takaperin menettäneeni selän. Selkä on edelleen fyysisesti mukana, tuolla takana, mutta toimintakunto ei ole pahemmin palaillut. Olen käynyt lekurissa ja fysioterapiassa. Lekuri ei missään nimessä voinut antaa lihasrelaksantteja koska "imetys on lähtenyt niin hyvin käyntiin". Jep. Ja lapsi on kohta 7 kuukautta, syö kiinteitä ja hörppii mukista ja painaa 9 kiloa. Kanna sitten kipeällä selällä ja buranan voimin, ettei vain hyvin alkanut imetys keskeytyisi.

Fysioterapeutti sanoi, että kropan korsettia kannattaa treenata, mutta myönsi ettei sekään välttämättä tule auttamaan. Naisen kroppa kun on sellainen, että palautuminen raskaudesta alkaa vasta imettämisen loppumisen jälkeen, jolloin hormonitaso palautuu normaalitilaan ja lantiossa tapahtuu luonnollista kiinteytymistä. Imetyksen lopettamista taas ei suositella, sillä vaikutus tulisi kuukausia jäljessä eikä siitä luultavasti olisi tähän noidannuoleen.

Eilinen lääkäri kirjoitti lisää buranaa ja sanoi, ettei saisi nostaa maitopurkkia painavampaa asiaa. Wo-hou! Ja muistaako joku, että olin yksinhuoltaja? Ja muuttamassa vuoden vaihteessa?  Lihasrelaksanteistakaan ei päästy yhteisymmärrykseen.

Mutta kyllä tästä jotenkin selvitään, kun on pakko.

10 kommenttia

 1. Prinsessa Paskavarvas31. joulukuuta 2011 klo 17.33

  Eikö niillä ollut fysion puolelta tarjota edes minkään sortin korsettia tahi tukivyötä tukemaan torsoa siihen saakka kunnes pääset niitä lihaksia reenailemaan?

  VastaaPoista
 2. Sinuna soittaisin teratologiseen tietopalveluun ja kysyisin noista lihasrelaksanteista. Itse sain aikanaan suoraan lihakseen piikin kun selkä meni ja imetyksen takia eivät uskaltaneet antaa muuta, mutta myöhemmin kun soitin tuonne noin ainakin jotain relaksantteja löytyi mitä voi käyttää (etenkin isomman kanssa joka ei koko päivää tissillä roiku).

  VastaaPoista
 3. Ongelma on nyt se, että 2 lääkäriä ei anna mulle relaksantteja tai piikkejä. Jos joku ei diilaa niitä pimeesti, ei mun kannata soittaa ja kysyä enää mitään :/ Koska oon vinkunu jo relaksantteja ja se näkyy mun lapuissa, ne tietää mitä tahon ja en usko niitä saavani.

  VastaaPoista
 4. Prinsessa Paskavarvas31. joulukuuta 2011 klo 22.17

  Kun en nyt kerran tiedä missä ja miten kipu on, niin täysin varmaksi en uskalla mitään luvata, mutta meidän selkävaivaisessa suvussa on nuo erillaiset tukivyöt tulleet tutuiksi. Esim. sellainen "painonnostajan" vyö on aika kätsy tukemaan keskivartaloa, kun selkä kremppaa. Kannattaa tiedustella asiasta fysion puolelta. Noita erillaisia apuvälineitä kun mun tietääkseni saa kaupungiltakin lainaksi. Vaikkei nuo vyöt nyt ongelmaa poistakkaan, niin ne ainakin vähän helpottavat tuota arjessa toimimista.

  VastaaPoista
 5. Oletko harkinnut tuota vaihtoehtopuolta? Itse en ole kuuna kullan valkeana saanut selkävaivoihini apua lääkäreiltä ja relaksanteillakin on lähinnä vintti pimennyt, mutta kiropraktikolta ja osteopaatilta olen saanut sen verran apua, että olen aina palannut toimintakuntoiseksi pahojenkin paukahdusten jälkeen.

  VastaaPoista
 6. itsehän sain raskaudesta muistoksi hermopinteet molempiin käsiin, ja ensimmäisen lääkärin ohje oli hyvin toteutettavissa oleva "no älä nostele mitään painavaa". Kun sanoin että raskaudesta tuli seurauksena myös lapsi, joka ei valitettavasti osannutkaan valmiiksi kävellä, niin tohtorisetä kysyi että "onko sulla miestä?" meni kyllä usko lääkäreihin, ja nyt odottelen että aika hermoratahierojalle lähestyy, auttaa kuulemma kaikenlaiseen vaivaan ja vapinaan!

  VastaaPoista
 7. Mullahan on se Belly Bandit, jota oon nyt käyttänyt! Lääkäri sanoi, ettei nyt mistään niksauttajastakaan oo apua, kun jos se saadaan niin kuntoon, se menee luultavasti heti ton imettämishormoonilöysämahaongelmaisuuden takia :/Ja tuo on kyllä hyvä tuo onko sulla miestä. On tai ei, tuskin se kokoajan voi olla lasta kantamassa jos ei esimerkiksi ole äitiyslomalla.

  VastaaPoista
 8. Harmi ettei sitä nyt saatu kuntoon kun on tuo muuttokin. :/ No toivottavasti oot saanu tuttavia auttamaan siinä?

  VastaaPoista
 9. Kokeile edes sitä liikuntaa eli: lihaskuntoharjoittelua ja jotain pitkäkestoisempaakin esim.kävely/juoksulenkit. Sitähän voit tehdä myös kotona, jos et salille pääse. Hierojalle myös suosittelen sinua menemään, ainakin sen kolmen sarjan. Itse kävin myös naprapaatilla, siitä oli hirmuisesti apua sillä minulla oli raskauden myötä lantio mennyt vinoon. Sitten vielä yksi tärkeä asia näiden ohella: sänky. Kiinnitä huomiota patjaa ja petariin että ovat sinulle sopivat ja selkää tukevat. Hyvä tapa pitää tyynyä jalkojen välissä kyljellään nukkuessa (kuten monet pitävät raskausaikana).Paljon on tehtävissä ja varmasti yksi tärkeimmistä se että saat lihaskunnon kohdilleen. Eli voimaa tasaisesti koko kehoon, etenkin selän kannalta vatsa -ja selkälihakset tasapainoon. Mikäli ylipainoa niin normaalipainoon.En lähtisi heti relaxanteilla pelaamaan ellet ole kokeillut näitä keinoja josta on sinulle pitäaikaista hyötyä.Kauheen karua, ihmiset ei yleensä tykkää jos niille sanotaan että "harrasta liikuntaa", kyllä se sillä lähtee mutta kun se on aika paljon itsestä kiinni. Selkävaivaiselle lepo ei yleensä ole se paras vaihtoehto.Toivottavasti fysioterapeutti opettaa sinua nostamaan oikein.Joku tuollainen kantorepulla lasta kantaminen on hirveän kiva juttu lapselle mutta tosiaan äidin lihaksisto ei välttämättä ole siihen niin nopsassa aikataulussa valmis mitä lapsi painoa kerää, ainakaan jos ei mitään liikuntaa ja lihaskuntotreeniä harrasta.Tsemppiä, kyllä kivun saa kuriin.t.itsekin selkäkivuista kärsinyt

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images