WDC 2012 Helsinki lastenkirjat

Tiesittehän, että vuonna 2012 Helsinki on maailman design-pääkaupunki? Se tarkoittaa paljon jännittäviä tapahtumia, ilmiöitä, ihmisiä ja uu...

Tiesittehän, että vuonna 2012 Helsinki on maailman design-pääkaupunki? Se tarkoittaa paljon jännittäviä tapahtumia, ilmiöitä, ihmisiä ja uusia oivalluksia, mitä esitellään teemavuoden aikana niin Helsingissä kuin varmasti muuallakin Suomessa.

Eikä lapsiakaan ole jätetty huomioimatta. Alkuvuonna ilmestyy kaksi mielenkiintoista Helsinki-aiheista kirjaa, mitkä liittyvät World Design Capital Helsinki 2012-vuoteen. Ja tiesitkö, että samana vuonna Helsinki juhlii myös 200 vuotista taivaltaan pääkaupunkina?


Ensimmäinen Helsinki ja design-aiheinen lastenkirja ilmestyy Tammelta jo tammikuun alussa. Se on Karo Hämäläisen Hurraa Helsinki! Ikioma kaupunki. Näin ennakkoon Salla Savolaisen kuvituksia kirjasta ja vaikuttaa mainiolta tehtäväkirjalta myös aikuisille, kuviin on nimittäin laitettu laaja kirjo suomalaista suunnitteluosaamista bongailtavaksi. Tarinassa vietetään lapsiperheen kesäpäivää Helsingissä.

Ja jee, kirjasta tulee myös englannin kielinen versio sekä maaliskuussa kirjan kuvista koottu pahvinen MiniHelsinki kirja ilman tekstiä.



Toinen ilmestyvistä kirjoista onkin oikeasti jo vanha tuttu, Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu Helsingissä, nyt myös maaliskuusta lähtien in english! 2003 Finlandia Junior ehdokkaaksikin päätynyt kirja on lasten Helsinkiklassikko ja kertoo Outolan poikien matkasta pääkaupunkiin. Uudessa design capital-painoksessa on myös Tatu ja Patu aiheinen Helsingin kartta, mikä auttaa suunnistamaan paikasta toiseen.

Kummatkin kirjat ovat englannin kielisenä varmoja tuliainen Suomesta myös designpääkaupunkivuoden jälkeen.





0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images