Uusi blogi etsii kirjoittajia

Kieltämättä viime aikainen kirppisonneni on ollut mitä mainioin. Suurin syy siihen on jatkuva bongailu ja kirppiksillä käyminen. Kun vaihdan...


Kieltämättä viime aikainen kirppisonneni on ollut mitä mainioin. Suurin syy siihen on jatkuva bongailu ja kirppiksillä käyminen. Kun vaihdan ratikkaa Kurvissa, käyn Fidassa. Kun poikkean Töölössä, tsekkaan Pelastusarmeijan. Valtterissa käyn säännöllisen epäsäännöllisesti ja Uffeissa tuskin koskaan.

Vaikka hyviä löytöjä tekeekin, on suurin osa kirpputoreista täynnä ylihinnoiteltua muka-antiikkia, kuulemma ihan uutta ja siksi hintavaa tai keräilyharvinaisuudeksi oletettua perusrojua, puhumattakaan tunnearvon takia liian kallista kamaa (meidän Pertti toi tän Madeiralta...). Ja sehän ketuttaa, kun rikkoutuneesta emalipannusta, joka sopisi hyvin eteisen kukkalaudalle koristukseksi kiskotaan uutta vastaavan hintaa ihan vaan, kun pohjassa sattuu lukemaan Made in Finland. Tekisi mieli möykätä hinnoittelun tehneelle mummelille, mutta ei kehtaa.

Mutta eipä hätää, minä nimittäin tein blogin missä sinäkin saat möykätä paskoista kirppislöydöistä. Tämä blogi ei ole mikään antiikkia antiikkia-sivujaosto, vaan tarkoitettu kaltaisilleni kirppisharakoille, joilla käy useimmiten huono tuuri. Siellä ei kehuskella hienoilla löydöillä kuin hätätapauksessa, vaan keskitytään olennaiseen. Missä myydään paskinta roinaa kiskurihintaan ja minkälaiset "harvinaisuuslöydöt" jää kirpparilta mieleen hauskimpina. Itseäni esimerkiksi vieläkin naurattaa Vantaan lähetystorin myyjän ammattitaito, missä 2 luokkainen Origo-muki sai keräilyharvinaisuuslisän hintaan siksi, että siinä oli teipattu pohjaan edellisen omistajan nimi. Dymolla. Myös Kurvin Fidan pienen tuohikupin 35 euron hinta herättää edelleen kysymyksen miksi.

Ja tähän blogiin mahtuu muitakin kirjoittajia! Muutamia onkin jo mukana, mutta jos koet olevasi oikea henkilö raportoimaan kotikyläsi kirppistarjonnasta, pyydä kirjoittajaoikeuksia oimutsimutsi(at)gmail.com. Olisi mukavaa jos käytettävissäsi on jonkinlainen kännykamera tms, millä saisit myös tallennettua "parhaat" löydöt. Naureskellaan sitten yhdessä niin ei itketä niin paljon.

Muokkailen blogista ihmismäisempää pikkuhiljaa ja liitän sen blogilistalle jne kunhan kerkeän. Mutta jos jollakin on jo nyt halua avautua omista löydöistään, areena on myös teidän!

EDIT: Kottarainen muokkaa blogin ulkoasua (jos siinä on ruma kissa, se on mun laittama) ja blogilista on jo, sillä lukijarynnäkkö olikin suurempi mitä odotin. Nyt vaan pitäs päästä kameran kanssa tallentamaan löytöjä.

6 kommenttia

 1. Ihan mahtava blogi-idea! :D Mä en usko, että kirjoittajaksi pystyn ryhtymään, mutta laittakaa nyt ihmeessä sinne lukijoillekin mahdollisuus raportoida löydöistään sähköpostitse tahi kommentein. Kiskurikeskiviikko tai jotain. :D

  VastaaPoista
 2. Juu, kyllä sinne ainakin niitä kommentteja saa laittaa. Toisaalta kirjoittajiakin voi olla tosi useita, joten toivon että joku muukin tarvitsisi tällaisen tilityspaikan :)

  VastaaPoista
 3. Outi-Hyypiön elämää8. joulukuuta 2011 klo 21.46

  Aivan mahtiblogi!!! Liityin lukijaksi het!

  VastaaPoista
 4. Aivan täydellinen blogi-idea tällaisen kirppariveteraanin mielestä! Eritoten, kun vakioharastuksiini kuuluu _hintajärkyttyminen_. Ihanaa jakaa sama ketutus muiden kanssa. En kyllä uskaltaisi ehkä liittyä kirjoittajaksi, koska elämäntilanne ei juuri nyt mahdollista ihan kovin aktiivista livekirppisten kiertämistä, mutta lukijaksi liityin heti!Btw. vielä pahempaa on Facebookin kirppikset. Vai miten olisi kosteassa varastossa säilytetty, homepilkullinen babysitteri 20€? Lindexillä parhaillaankin myytävä bulkkibody uuden hintaan plus postikulut?

  VastaaPoista
 5. Prinsessa Paskavarvas9. joulukuuta 2011 klo 7.20

  Ihana! Komppaan muuten LauraV:tä tossa ylempänä, fb:n mamma- ja lastentarvikeryhmistä löytyy löytöjen lisäksi myös aivan järkyn tyhmiä äitejä yrittämässä saada käytettyjä tutan bodeja eteenpäin alkuperäisellä hinnalla.

  VastaaPoista
 6. Haha, tästä tuleekin mieleen aivan Myyrinkirppis ja iittalan mariskoolit, jotka on kalliimpia siellä kirppiksellä, kuin viereisestä kaupasta ostetut :D Muutenkin tuntuu olevan melkoista ylihinnoittelua ilmassa :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images