Muutoksia datailuun

Tänään pitkäaikaisen käännytyksen tuloksena minusta tuli yhden palvelun nainen. Aloin viimein siirtämään meilejäni, Facebookiani ja muita ky...


Tänään pitkäaikaisen käännytyksen tuloksena minusta tuli yhden palvelun nainen. Aloin viimein siirtämään meilejäni, Facebookiani ja muita kytköksiäni Windows live-palveluun yhden salasanan taakse, jotta voin käyttää suurinta osaa tärkeimmistä nettipalveluista kerralla samalta saitilta. Ainakin vanhat gmail-meilit tuntuvat pikkuhiljaa rantautuvan oimutsimutsi(at)live.fi osoitteeseen ja fb-chattailykin onnistuu Live messengerin kautta ilman takkuja. Facebook-päivitykset näkyvät Windows livessa jopa paremmin, tai ainakaan vielä en huomaa mitään Facebookista tuttua seulaa, että vain tiettyjen tyyppien statukset pääsevät näkyviin.

Pitkän tähtäimen suunnitelmana on opetella jakamaan valokuvatiedostoja ystävien kanssa helpommin ja jättää historiaan ne isot ja kuorimittavat valokuvatiedostot, mitä meilitse nyt lähettelen. Sen sijaan tulevaisuudessa lähettelen linkkejä Windowsin Skydrive-kansioihin. Aion myös opetella Live Writerin käytön, minkä avulla voi blogata niin gmailiin kuin wordpressiinkin.

Hello Helsinki tapahtuman yhteydessä näin, kuinka Skydriven avulla voitiin tallentamisen lisäksi myös käsitellä kuvia nopeasti. Ja kun sanon käsitellä, en tarkoita mitään pieniä muutoksia, vaan tätä tyyliä...

+

=

Esimerkkikuvissa on siis muutamalla napin painalluksella siirretty 1 tyyppi toisesta kuvasta toiseen kuvaan! Ehkä tämä oli helppo ja vanha kikka monille, mutta ei kyllä minulle. Ja en ole vielä kokeillut osaanko itse moista taikatemppua edes tehdä, mutta mahdollista se kuulemma on.

Koska kirjoitan tätä nettiin, oletan että tekin luette tätä joko tietsikalla tai kännykällä. Oletteko itse siirtyneet Windows liveen ja skydriveen tai johonkin muihin vastaaviin palveluihin, mitä kautta jaatte kuvia ja käytätte esimerkiksi sosiaalista mediaa? Jos niin mihin? Toimiiko paremmin vai tuntuuko edelleen helpommalta klikkautua erikseen palveluihin? Bloggaako joku jo Live Writerin kautta? Kysyy nimimerkki aloittelija.

Ps. on varmaan aika ilmiselvää, että mä oon pc-tyttö :D

5 kommenttia

 1. Nyt kyllä tuli täyttä hepreaa! Siis mä teen juuri niinkuin sinäkin kai ennen, kirjaudun kaikkialle erikseen. Kuvia en edes osaa muokata ja bloggaaminenkin tuntuu vaikealta. Luen siis vain :) T: Anne

  VastaaPoista
 2. Miten tuon facebookin saa tuonne? Mää käytän tablettia lukemiseen ja tuo oma facebook-ohjelma on niin seko ja muuttuu koko ajan, että tarvitsisin jonkun yksinkertaisemman. Esimerkiksi facebook latasi tästä mun koneelta kaikki puhelinnumerot nettiin, kun en osannut kieltää sitä. Enkä myöskään ole löytänyt sitä asetusta, jolla saisi kaikkien tilapäivitykset näkyviin. Ärsyttävää.Muuten tabletin kautta on tosi näppärä käyttää sähköpostia sun muita oman sovelluksen kautta. Tätäkin luen google readeristä. Eri asia onkin jos käyttää tietsikkaa. En kyllä jaksaisi näpytellä miljoona kertaa niitä salasanoja. Tabletissa on siis salasanat aina muistissa ja vaarana on vain, että unohtaa salasanat kun niitä ei käytä ja toisaalta, että jos joku muu pääsee tätä käyttämään, niin sitten se saa kaikki mun tiedot.

  VastaaPoista
 3. Anne: mä kirjoitan joskus oliko tää muutto kannattava :)Toinen anonyymi: Huuuh, mikä kysymys kun oon ihan rookie tässä :D Mutta yritetään. Se toi mun windows live antoi mahdollisuuden synkronoida fb:n samaan. Painoin vaan et "yes" ja ei se mitään numeroita jne eteenpäin laittanut. Nyt luen fb-statukset Windows liven etusivulta ja messenerissä näkyy fb-kamut jotka on fb:ssä onlinena. Ja messenger siis meilin kans samassa.Tää on vielä todella opetteluvaiheessa. Tykkään kuitenkin jo nyt, et meili ja fb chat on samassa. Kuvien laitot skydriveen ja muut on pakko opetella ajan kanssa.

  VastaaPoista
 4. miksi muutta sinne kun kaikki peruspalvelut (joita käytät) jo toimii samalla salasanalla, bloggeri, google, youtube, google+, gmail+ kaikki g-mitä onkaan olemassa?toi kuvankäsittely tossa on siksi helppoa kun tossa on kaksi täsmälleen samaa kuvaa jossa vaan noi ukkelit on eri.. kuvat vaan lätkäsee päällekän, mutta tuo on huono esimerkki koska kahta noin samaa kuvaa ei ole ikinä olemassa ellei niitä ota tollasta esimerkkiä varten..

  VastaaPoista
 5. Mutta facebookkipa ei toimi tolla :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images