Äitiyspakkaukseen uusi kuosi

Sain vasta eilen kuulla, että Kela on järjestänyt suunnittelukilpailun äitiyspakkauksen uudesta ulkoasusta. Kilpailu on osa World Design Cap...

Sain vasta eilen kuulla, että Kela on järjestänyt suunnittelukilpailun äitiyspakkauksen uudesta ulkoasusta. Kilpailu on osa World Design Capital Helsinki 2012-vuotta, mistä olen lukenut paljonkin, mutta tämä oli jostain syystä jäänyt huomaamatta. Aika mainio juttu kuitenkin, koska ÄP-laatikkohan on monen vauvan ensikehto sekä lelulaatikkokin.

Taikin opiskelijat olivat päässeet sunnittelemaan laatikoita ja osa oli kyllä todella hienoja. Rehellisyyden nimissä osa oli myös ihan järkyttäviä, mutta nostan esiin nyt vain ne suosikit. Saa nähdä miten suosikeilleni ja etenkin tuolle pärekorille käy! Voittaja julkaistaan ensiviikon torstaina 8.12.2011 klo 9:00. Yritän muistaa postata voittajan heti!

Kaikki ehdokkaat löydät Kelan sivuilta.

Vakka1 Anne Pasanen
Jonossa mars! Reeta Ek
Piilosilla Antti Kekki ja Taru Happonen
Sukupuu Johanna Öst Häggblom

Ps. Jos haluat testata ilmaiseksi soseita/pesuaineita/jotain vauvahörhötyksiä, niin laitoin Ommiksen facebookiin linkin paikkaan, mikä etsii pienten lasten vanhempia koekaniineiksi.

11 kommenttia

 1. Mä olisin ihan hirmusti halunnut osallistua mutta kaikkeen ei vain kertakaikkiaan veny. Odotan todella mielenkiinnolla voittajaa!

  VastaaPoista
 2. Käsitin vähän väärin ja odotin jotain kuoseiltaan kreisejä haalareita! Ihana muuten toi teidän uusi kuva sivupalkissa!

  VastaaPoista
 3. Loistavia! En kyllä sltikään pelkän laatikon vuoksi pakkausta ottaisi.

  VastaaPoista
 4. Mä olen itseasiassa vähän pettynyt näihin, lintuja, puita ja päreitä vähän jokaisessa. Siis aika samantyyppisiä, odotin jotenkin paljon omaperäisempiä ratkaisuja joskin tuo sukupuu on aika vänkä anyway.

  VastaaPoista
 5. Tuosta sukupuusta tulee vähä mieleen yks Ikean kangas, josta oon tekemässä mekkoo.

  VastaaPoista
 6. mä en huomannut päreitä kuin kahdessa saman suunnittelijan jutussa. Tosin ittekki olisin toivonut vielä enemmän, mutta sit kun miettii että kohderyhmä on "kaikki" on varmaan pakko päätyä pliisumpiin juttuihin. En kyllä ittekään äp:tä ottaisi edelleenkään, vaikka laatikolla olisikin hienompi muoto.

  VastaaPoista
 7. Mut toi sukupuuboksin sisus on musta :( Ei kiva väri.

  VastaaPoista
 8. Aika hauska toi, missä kanat marssii jonossa. Näyttäisi äiti-kanalla olevan jonkin sortin kanojen kantoliina. Mutta kaikista kivoin on toi pärekori!

  VastaaPoista
 9. Aivan loistava idea, mutta olipas osa hämmentävän huonoja. :/ "Onnenpäivä" ja "Pienet ihmeet", mitä oikein on ajateltu? "Meidän vauva" on tehty varmaan happopäissään ja meneillään on ollut huono trippi. Ihan hirvittävä kuva. "Hali" ja "Pilvikaverit" ovat vastenmielisen pastelleja perusvauvakuvia, "Onnen apilat" sen sijaan näyttää terveyssidemainokselta. Hyvältä sellaiselta, mutta silti. Sitten on kasa turhia.

  Jos noista saisi itselle valita, niin suosikiksi nousisi "Piilosilla" tai "Vakka2". Ajattelen niin, että pakkaus on usein jonkinlaisena lelulaatikkona lapsen sängyn alla tai muussa vastaavassa käytössä. Mitä kuviota silloin haluaisi katsoa?

  Sukupuulle kiitos mustasta sisäpuolesta, joka toimii parhaiten vauvan sängyn sisäosana. Muutenkin kuva toimii.

  VastaaPoista
 10. Mä olen kanssa tosi pettynyt ton kilpailun antiin. Siis näiden tekijöidenkö olkapäillä lepää Suomen tuleva design?! omg

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images