3 yötä jouluun on...

Taitaa olla ensimmäinen joulu monen lukijan lapselle tulossa? Olen lukenut monesta osoitteesta, ettei pukkia tule, mutta meilleppä tulee! ...

Taitaa olla ensimmäinen joulu monen lukijan lapselle tulossa? Olen lukenut monesta osoitteesta, ettei pukkia tule, mutta meilleppä tulee! En olisi ikinä uskonut hurahtavani jouluun näin, miten on päässyt käymään. Tyyppi on kulkenut tonttulakissa kuun alusta ja joululaulujakin ollaan kuunneltu jo aikamoinen tovi. Amarylliksenkin oikein sipulista kasvatin, mutta taitaa kukkaa pukata vasta ensivuoden puolella. Jännitysmomenttia tuottaa oikea kuusi ja juuri ensimmäisiä konttausaskelia ottava vauva, kumpi kärsii enemmän, lapsi vai kuusi?

Joulupukkihommat ovat musta mahtava satu, mikä kannustaa kiltteyteen. Aion todellakin jatkaa perinnettä, missä lapsia kiusataan tonttujen kurkkimisella ja kilttien palkitsemisella joulupukin pussista. Tämä on varmaan monen nykypäivän äidin ja isän mielestä väärin, sillä satuolentojahan ne ovat kaikki, jeesukset ja joulupukit. Kapitalistisia paskiaisia.

Itse en koe vahingoittuneeni, vaikka minulle uskoteltiin samaa pajunköyttä enkä kyllä saanut traumoja kun kuulin, ettei se pukki lopulta ollutkaan muuta kuin satu. Tuhmien lahjominen risuilla viittaa kyllä sen verran väkivaltaan, että risuista en aio puhua mitään, siinä menee raja. Meillä saa paketteja tulevaisuudessa tuhmempikin eikä risulla uhkailla.

Miten te muut? Onko pukki tulossa jo vauvaiästä lähtien vai vasta isompana? Vai onko koko joulupukkisatu poissuljettu tulevaisuudessakin?

8 kommenttia

 1. Pukki tulee koska mun sisaruksilla on vähän poikaa vanhempia lapsia :) Ja onhan se sitten kuitenkin kiva ihan ton meidänkin poitsun nähdä pukki heti ekanakin jouluna vaikka tokkopa siitä mitään muistaa! Mutta kuvista voi sitten kahtoa!
  Mä aion ainakin syöttää tätä tuttua "pajunköyttä" pojalleni aivan varmasti jospa olis sitten ainakin aina ennen joulua kiltti ;D

  VastaaPoista
 2. Meillä pukkeilua jatketaan varmaan samoilla linjoilla kuin omassa lapsuudenperheessäni. Pukki on siis käynyt tai jos ei, niin ollut aina selitys miksei ja jotenkin muulla tavoin lahjat on ilmestyneet tai kiireessä pukki jättänyt kellariin tai mitä milloinkin. Mutta aina on ollut selvää keneltä lahjat ovat, eli pukki on tuonut lahjat, muttei antanut. Haluan itsekin, että lapseni tietää keltä lahja oikeasti on jotta voi kiittää. Serkkuni tuskaili viime vuonna kun olivat taloudellisesti tiukilla että miten selittää lapsille kun lahjoja ei tule kuten ennen ja niin kuin muissa perheissä. Eipä ole sitä ongelmaa, kun lapselle voi rehellisesti kertoa syyn. En muista itse yhtään että uskottiinko meillä tällä metodilla pukkiin vai ei.

  VastaaPoista
 3. Meillä pukki aina jätti lahjasäkin ulko-oven taa. Kuulemam on joskus sisällä astikkin käynyt mutta olen itse ollut niin pieni etten k.o asiaa muista. Meidän muksuilla luultavasti tulee olemaan ihan live-pukki, kun nuo serkut on jo siinä iässä, että ne sitä jo tarvitsee ja meidän faija on ihan haltioissaan uudesta pestistään. Tosin toissa jouluna meinasi jäädä kiinni, kun kummityttö ihmetteli tuttua ääntä :DD

  Lapsille saa ja pitääkin vähän satuilla. Kyllä ne sitten aikuisena kerkiää sitä tylsää ja harmaata todellisuutta kokea ja elää.

  VastaaPoista
 4. Ja joulupukin nimi oli Uuno Kalerva. Eikö vain?

  VastaaPoista
 5. meidän äiti sanoi, että kyllä saa lahjoja, vaikka olisi välillä tuhma. silti tontut kurkki aina joulukuussa heti, jos teki jotain kiellettyä tai kiukutteli. uskon yhä joulupukkiin, joten ehkä lapsellekin on helppo syöttää sama juttu. oikeaa joulupukkia en ole kyllä nähnyt vuosiin, jos koskaan, mutta varmasti hän on olemassa!

  VastaaPoista
 6. Meillä on joulupukki käynyt yhtä vuotta lukuunottamatta nyt 25 vuotta :) Ja käy toivottavasti vielä monta monta vuotta eteenpäin. Pukki tuo aikuisille yhden lahjan ja lapsille kaksi, tottakai ne suurimmat toiveet ;) Loput lahjat ovat sitten mummeilta ja kummeilta, vanhemmilta ja ystäviltä. Meillä lapsille on myös kerrottu, että pukilla on paljon apulaisia, apupukkeja, jotka käyvät myös tuomassa lahjoja ja että koskaan ei voi tietää tuleeko se oikea pukki tänä jouluna juuri meille...

  Itse en ole tuota ole kiltisti tai pukki ei tuo lahjoja-metodia käyttänyt. Muistan itse, kuinka pelkäsin, että jäänkö lahjoitta eikä se tuntunut mukavalta. Toisekseen olen aina ajatellut, että lahjat ovat lahjoja. Niitä ei ole sidottu tietynlaiseen käytökseen tai toimintaan. Lahja annetaan, koska se halutaan antaa :) Ja sitten... Pitäähän se uhkaus myös kuetä toteuttamaan tarvittaessa, eli on jätettävä lapsi ilman lahjoja, jos ei ole ollut kiltti.

  VastaaPoista
 7. Meille ei tule joulupukkia eikä meillä uhkailla lahjattomuudella (no pun intended! :D ). Koska meillä harrastetaan low key -joulua, olisi lapselle hieman vaikeaa selittää, miten aina pahanteossa ja kaikkea hajottava sukulaislapsi saa itseään suuremman kasan joululahjoja, ja hänelle niitä jaetaan muutama. JoAnnin tavoin koemme, etteivät lahjat ole käytössidonnaisia, vaan kyse on siitä, että halutaan keskitalven juhlassa antaa muille jotain kivaa.

  Joulupukkiin emme ole ottaneet voimakasta kantaa. Se on selvää, että joka kadunkulmassa hohottelevat ukot ovat vain punaisiin nuttuihin pukeutuneita setiä, mutta Oikean Joulupukin olemassaolosta ei ole tietoa. Eläköön lapsi mielikuvitusmaailmassa vielä hetken, jos haluaa.

  VastaaPoista
 8. Pakko jakaa ihana joulupukkijuttu!

  Olin viime lauantaina teatterissa 7 v kummitytön kanssa ja ennen teatterin alkua käytiin jädellä yhessä kauppakeskuksessa. Siellä oli sitten joulupukki ja kysyin haluisko typy käydä juttelemassa pukin kanssa.
  Tyttö: Eeemmä, ei se oo oikee pukki.
  Minä: Ai... kukas tuo sitten on?
  Tyttö: No tuo on sellainen kauppakeskuspukki, ei se oikea pukki ehdi tällasia keikkoja tehdä ennen joulua.

  Fiksu likka! Ihanassa iässä, alkaa selvästi miettimään, mikä olikaan tämän homman nimi, mutta haluaa selvästi vielä pitää kiinni tarinasta... Tai mistäs mä tiedän onko se tarinaa... ;)

  Hyvää joulua!
  tv. Anna

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images