Tossut

Hassua, miten pieni asia voi herättää niin paljon huomiota. Saimme viime viikolla ennakkojoululahjan Espoolaisen lastentarvikeliike Villiank...

Hassua, miten pieni asia voi herättää niin paljon huomiota. Saimme viime viikolla ennakkojoululahjan Espoolaisen lastentarvikeliike Villiankan tytöiltä (kiitos vielä kerran!) mistä paljastui pitkät liinailuun sopivat merinovillatossut sekä kantokauluri. Kaulurikelit loppuivat kuin seinään, mutta tossut ovat olleet jalassa siitä hetkestä kun ne paketista otin. Tossut ovat niin hassun näköiset, että lähes jokainen on jotain niistä kommentoinut. Oma kommenttini on: aivan mahtavaa kamaa!
Pitkätvartiset tossut olivat paremmat mitä kuvittelin, sillä ensiksikin herra sukkavihaaja ei saa imeskeltyä niitä pois jalasta. Toiseksi ne on helppo ottaa halutessaan pois vain vetämällä, eikä vaikkapa kirpparilla ihmispaljoudessa tarvitse suorittaa operaatio villahousunpoistoa. Kantoliinassa tai -repussa lasta kantaessa yläkroppa on niin lähellä äidin kehoa, ettei erillisiä välivaatteita ainakaan vielä ole tarvinnut. (Se voi kuulostaa uskomattomalta, mutta pelkkä body yläosana riittää.) Jalat kuitenkin ovat vähän paketista erillään ja tarvitsevat lämpöä eri tavoin mitä tiukassa paketissa oleva yläosa.

Tähän asti olemme menneet merinovillaisilla housuilla, joiden sijasta olen nyt kokeillut Villiankasta saatuja pitkiä tossuja. Tossut ovat kätevämmät, koska ne saa tosiaan helpommin irti jalasta läkähdyskohtauksen iskiessä. Tosin pakkasten tullen on varmasti sekä merinovillahousut että -tossut päällekäin pakattuina jalassa.

Tossujen merkki ManyMonths on tuttu mulle jo entuudestaan. Sain tuttavalta hänen lapsensa vanhan ManyMonthsin merinovillaisen unipussin meille ja se oli ensimmäinen kosketukseni merinovillavaatteisiin. Ei ne muuten turhaa hehkuta, konkariäidit merinovillaa siis. Noissa tossuissa kuten muissakin ManyMonths tuotteissa on koko räätälöity niin, että käyttöikä on mahdollisimman pitkä. Koot ovat Charmer (vauva) ja Explorer (6kk-18kk) ja uskoisin niiden todella menevän luvatun ajan. Ja vaikka itse tuote onkin merinoa, on tossujen kärki näppärästi tuollaista vettä pitävämpää matskua, jotta hätätapauksessa tyypin voi laskea seisomaankin hetkeksi vaikka asfaltille ilman että jalat kastuvat. Eivätkä muuten ole hinnalla pilattu, yksi tossupari maksaa 18.90 ja jos näitä käyttää villahousun tilalla, mahtuvat ne paljon kauemmin mitä yhden koon villikset. Aikuisillekin saisivat tehdä tuollaista säärystinmallisena, minä hankkisin heti yhdet reisivillikset, köh, mustavalkoisina.


Villiankkahan on yksi pääkaupunkiseudun parhaimmista lastentarvikeliikkeistä, jos on vähääkään kallellaan tällaiseen vaihtoehtoisempaan hommaan. Ja vaikkei olisikaan. Itse kävin ostamassa sieltä kesällä kantoliinarenkaita ja kuten jotkut muistavat, kauppahan avattiin vartavasten minulle sen kesäloma-aikana :) Palvelu siis pelaa. Pikkulinnut myös lauloivat, että Tulan kantoreput rantautuvat Villiankkaan mahdollisesti piankin, joten niitäkin saa kohta ihan livenä hypistellä Espoossa.

ps. Jos joku tarkkasilmäinen huomaa, niin turkoosissa haalarissa on telttoja. Reklamoimani tuote korvattiin potkuhousuilla ja tavallisilla housuilla. Valittaminen kannattaa.

5 kommenttia

 1. Hyvä, että korvasivat! Kiinnostuin noista tossuista, koska voisivat olla tosi kätevät esim. avovaippailun ja ilmakylpyjen aikana käytettäviksi. Nyt on ollut käytössä yhdet reisipituiset villasukat, mutta eivät tahdo pysyä vilkkaissa pikkujaloissa. Yhdenkoon Babylegs -säärystimet taas ovat vieläkin liian isoja...

  VastaaPoista
 2. Minäkin vannon merinovillan nimeen! On niin ihanan lämmin ja kutittamaton materiaali. 2 vuotiaallakin pidän kylmillä keleillä merinovillaista alusbodya. =)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Mä kannan poikaani manducassa. Ollaan molemmat aina ihan superhikisiä reissujen jälkeen. Olen laittanut pojalle alle yleensä haalarin ja päälle vielä toisen (siis sisähaalarin, ei ulko :) tai sitten haalarin, jonka alla body ja sukkahousut. Itse pidän syystakkia, koska talvitakki on LIIAN lämmin. Kantovaatteet ei oikein innosta, vaikka se sun edittelemä kantotakki olikin ilahduttavan pelkistetty.Kaveri on alle 3 kk, joten jalat menee vielä repun sisällä ja kannan etupuolella. Kantaminen on muuten ihanaa, mutta se kuumuus kiusaa ja lopulta pikku-ukkokin on sitä mieltä, että ei käy:)

  VastaaPoista
 4. Tuittu: Me aina ilmakylpyillään ihan alasti, mutta ainakin noi explorer-sukat pysyy hyvin tollasessa alle 6kk jalassakin.Susanna: kiitti linkistä!Heidi: meilläkin on unipussin ja töppösten lisäksi myllymuksuilta tilatut alusvaatteet (kalsaripuku)ja villahousut erikseen. Lämpimiä kaikki <3Ja anonyymi: kantaminen on kuumaa hommaa! Mä tykkään kantaa lasta näin kylmemmällä takin sisällä, koska siinä välttyy siltä pukeutumisrumbalta lapsen osalta. Kypärämyssy vaan päälle. Tosin ensi talvena tuskin kannan takin sisällä paljoakaan, koska oletettavasti tyyppi osaa jo kävellä, eikä sellainen pysy takin alla millään :)

  VastaaPoista
 5. Kokeillaan, kokeillaan... Meillä ei voi nakuilla, kun koti on niin viileä & vetoisa :(

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images