Taikataikinaa

Isäinpäivän lähestyessä on kai aika antaa kunniaa sinne toiselle osapuolelle myös äitiysblogeissa? Me tehtiin porukalla ta...

Isäinpäivän lähestyessä on kai aika antaa kunniaa sinne toiselle osapuolelle myös äitiysblogeissa? Me tehtiin porukalla taikataikinasta jalanjälkimuistoja lahjaksi. Sinne nämä päätyvät, vetolaatikon syvimpään nurkkaan, mutta ajatushan on tärkein? Suoraa sanottuna en edes jaksaisi katsella lapseni käpälänjälkiä tai herttaisia piirustusräpäleitä kokoajan esillä, mutta onhan nämä kiva muisto. (ja ei, me ei lähetetä lapsen kuvalla ja lampaantaljalla varustettuja joulukortteja)


Idea taikataikinaan taisi lähteä uudesta Vuokko Hurmeen Tehdään taidetta-kirjasta. Se sisältää "100 vinkkiä lapsiperheen luoviin hetkiin". Kirjan ohje oli:

4dl vehnäjauhoja
2dl suolaa
1 dl vettä

Suosittelen itse lisäämään myös öljyä, jolloin taikina ei tartu pöytään ja on huomattavasti helpommin muovattavissa. Työt kuivuvat joko huoneenlämmössä tai n. 70 asteisessa uunissa muutamassa tunnissa.


10 kommenttia

 1. Mahtavaa! Tota pitäis tehdä! Meillä ei ole tehty kenenkään jaloista tai käsistä kipsitauluja. Vatsaani en ole valanut muottiin ;) No ehkä joskus miettiny et olisiko pitänyt? Jospa kaipaan näitä muistoja myöhemmin? Tiedä häntä, aika näyttää. Ihanaa, kun et o perinteinen hörhö mama :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava idea! Me ollaan Mikan kanssa taiteiltu taikataikinasta jotain ihme örkkejä aikana ennen lapsia. Miksiköhän ei ole tullut mieleen tehdä sitä lasten kanssa... hmm..

  Sithän noi vois vielä maalata, koristella oman näköiseksi. Eli sulla mustat reunat ja valkoiset räpylät, tai päinvastoin. Mulla sit jotain överikirjavaa. :D

  VastaaPoista
 3. Jee Vuokon kirjassa kivoja juttuja muutenkin, suosittelen! ;)

  VastaaPoista
 4. VAU pitäiskö heittäytyä luovaksi ja matkia teitä ??! Mä ku olin varautunut vaan tylsästi guatemalalaisella kahvilla ja "överimukavalla" ohelmalla..

  VastaaPoista
 5. Oi kiitos vinkistä! Eilen yritin 8kk vanhoja käsiä saada mustikkasoseen avulla paperille ikuistettua, paperiin jäi lähinnä läiskiä.

  VastaaPoista
 6. Meki taiteiltiin tänään 3kk:n ikäsen jäbän kanssa. Sormivärit oli käytössä ja aika monta käden kuvaa sai tehdä, ettei näyttäny vaan pelkältä sotkulta :D

  VastaaPoista
 7. Hei, joo, tiiänkin, mitä tehdään huomenna! Isänpäivälahjaksi nimittäin ;)

  VastaaPoista
 8. Joo-o, täälläkin paineltiin 2,5kk ikäsen sormiväristä NYRKKIÄ tänään paperiin.. Ehkä mekin lintataan se nyrkki taikinaan kumminkin. On sitten selkeämpi isille..Kuin se mustetahratesti.

  VastaaPoista
 9. tosiaan, kiitti vinkistä! Ja tosta taikataikinareseptistä :)

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva idea!

  Pakko kysyä onko Kaamos jonkun pienen virallinen nimi? En ole aiemmin kuullut, mutta hieno nimi siis. :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images