Pop pop pop

 Jokaisella maalla on kai omat raitansa ja ruotsalaisten raitojen takana on graafinen suunnittelija Gunilla Axén ja monille lapsiperheille t...


 Jokaisella maalla on kai omat raitansa ja ruotsalaisten raitojen takana on graafinen suunnittelija Gunilla Axén ja monille lapsiperheille tuttu Polarn O. Pyret eli tutummin Po.P . Tämä lähinnä trikoisiin lastenvaatteisiin erikoistunut merkki juhlii  35-vuotistaivaltaan nyt perjantaina 4.11.2011. Monet saattavat ilahtua uutisesta, että synttäripäivän aikana raitamallistot ovat -35% alessa kautta maan.

Minä en ole mikään popittaja, vaikka kirpparilta on pari vaatetta tullutkin hankittua ja herra itse hankki taannoin Miltton Showroomilta Polarnin tytöiltä tiiviisti tuijottamalla raitaisen lippuviirinkin kotiin. Mutta fanitan merkkiä muista syistä, joista tärkein on kierrätysmyönteisyys. Pophan järjestää lähes surullisen kuuluisia mammojen kokoontumisajoja, missä vanhat Polarnin vaatteet vaihtavat omistajaa kirpparihinnoin. Olen kuullut, että siellä saa lähes rystyset verillä taistella sukkahousuista enkä ole uskaltanut paikalle, mutta summa summarum on aivan loistava juttu, että lastenmerkki kannustaa kierrättämään omia vaatteitaan.

Polarn O. Pyretin raidalliset vaatteet on valmistettu jo kolmen vuoden ajan 100 % luomupuuvillasta. Vaatteille on lisäksi myönnetty Joutsenmerkki, eli koko tuotantoprosessi on ympäristösertifioitu aina puuvillapellolta valmiiseen vaatteeseen saakka. Kun kyselin showroomilla luomusta, merkin edustaja kertoi tulevaisuuden tavoitteen olevan, että koko trikootuotanto olisi luomupuuvillaa. Sen lisäksi Po.P tutkii kokoajan erilaisia kierrätysmateriaalin käyttömahdollisuuksia lähinnä ulkoiluvaatteiden materiaaleja silmällä pitäen. Tällä hetkellä jo muun muassa kalaverkot ja muovipullot päätyvät pohjolan lasten vaatemateriaaliksi ja lisää kuulemma seuraa.

Minä olen se, joka hankkii suurimman osan lastenvaatteita käytettynä. Mutta jos sinä pidät uudesta, Po.P:n eduiksi on kyllä laskettava helppo kierrätettävyys. Olen jopa hämmentynyt mitä näistä tuotteista maksetaan vanhana. Itse myin kierrätetyn trikoobodyn taannoin 9 eurolla huutiksessa, kun se ei värinsä perusteella itseäni miellyttänyt. Body oli käytöstä huolimatta kuin uusi, piirre mitä toisen ruotsalaismerkin me&i:n trikoovaatteista ei suurin surminkaan voi sanoa muutaman pesukerran jälkeen.

Pop - hot or not?


10 kommenttia

 1. Tykkäsin jotenkin tuosta "jokaisella maalla on omat raitansa" -ajatuksesta suuresti.Tykätään meillä kyllä PoPistakin. Raidat ja raikkaat kuosit kun vetoavat. Ja kierrätettynä on myös saatu osa meillekin. :) Enpä tiennytkään, että merkkiin liittyy näinkin paljon taustalla tapahtuvaa kierrätyksen ja ekoilun kannatusta. Hyvähyvä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä, meillä popittaa lapset ja äiti. Hienoa ko. merkissä juurikin kaikki yllä mainitsemasi. Lisäksi värit, kuosit ja raidat vetoavat kovasti.Edelissessä oli niin monta kirjoitusvirhettä että pakko oli deletoida. Nukkumaan --> :)

  VastaaPoista
 3. Aina mielummin poppia kuin meandiadia. Popissa miellyttää ekoajattelun lisäksi "emme tee vaatteita tytöille ja pojille, vaan lapsille" -ajattelu, mikä tosin on mielestäni hivenen vesittynyt tässä muutaman vuoden aikana. Minä en ole ällösöpöstelyn tai tyttö/poikavaatteiden ystävä, popilla on mukavan rempseitä ja raikkaita kuoseja.

  VastaaPoista
 4. Jos mulla olisi itsellä lapsia, hankkisin kyllä varmaan noita vaatteita :) Kun hyvä ystäväni kertoi parisen vuotta sitten olevansa raskaana, ja keskustelimme lasten vaatteista, vinkkasin silloin tuosta vaatemerkistä. Mun visuaalista silmää miellyttää lastenvaatteissa just tuollaiset raikkaat perusvaatteet!

  VastaaPoista
 5. Hot, hot, hot! Flamingossa tsuppaillessani olen monta kertaa nauranut Po.pin selkeiden kuosien ja raikkaiden värien tukevan mun espoolainen merenrantatalon kotirouva-unelmaani. Pala siitä asustaa Polarn O. Pyretin liikeessä. Luomupuuvillaisuus on vaan kiva bonus, en siitä tiennytkään ennen. :)

  VastaaPoista
 6. hot täälläkin. Rakastan niitä riemunkirjavia värejä ja kuoseja. Itelle rakkain Po.P:in vaate ollut ehdottomasti vauvan unihaalari jossa ihana pilvi-kuosi. En malttanut ees myydä sitä, jäi itelle muistoksi lasten vauva-ajoista. <3

  VastaaPoista
 7. Ihana PO.P! <3 Väri- ja kuosivalikoima miellyttää kovasti ainakin meikäläisen silmää, joten paikalla ollaan perjantaina!

  VastaaPoista
 8. en ole ennen oikein tykännyt po.pin vaatteista, mutta nyttemmin olen löytänyt monta kivaa. uutena en ole tosin ikinä ostanut mitään, lahjaksi ollaan saatu yksi body ja käytettynä on löytynyt melko hyväkuntoisia vaatteita. mitä tuohon laatuun tulee, osa käytetyistä on tosi hyvässä kunnossa, mutta osa on nukkavierun näköisiä. musta tuntuu, että monilla merkeillä laatu vaihtelee kamalasti vaatteittain. yleisesti po.pin läpivärjätyt kankaat pitävät hyvin värin, mutta painetut haalistuvat. muoto on pysynyt hyvänä kaikissa näkemissäni. sama juttu taitaa olla me&i:lla ja monella muulla valmistajalla. tosin tunnen me&i:n vaatteita melko huonosti, kun en tykkää valtaosasta ja ovat käytettynäkin niin kalliita, ettei tule ostettua.

  VastaaPoista
 9. yhdessä ja erikseen2. marraskuuta 2011 klo 22.00

  ehdottomasti hot ! oon saanut älyttömän vauvakuumeen niiden söpöjen vauvavaatteiden (ja muidenkin ) takia. itselläni on perusraitapaitoja useassa värissä ja viimeisin hankintani on trikoot joissa on eriväriset lahkeet. ehdoton lempparini ja outoutensa takia !-henu

  VastaaPoista
 10. aika myöhässä tähän vastailen..no ..mielestäni Polarn o. pyret vaatteet ovat olleet tosi hyviä, mutta nyt on jo alkanut vähän kyllästyttää kun niitä on jo kaikilla ja liikaa ja laatukin on alusta huonotunut. Merkin vaatteita olen siis käyttänyt jo lapsillani kohta neljävuotta ja jossain vaiheessa 99%vaatteistani oli tästä kaupasta..hulluuksia on kaikenlaisia!Täällä Minttukin kommentoinut hauskaa!!Riikka kotiäidn blogista

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images