Paras joulurahka

Joulusesonki on taas ja parasta siinä on kyllä, että joulumaut on vapautettu vuoden pannasta. Tai kahden vuoden, sillä viime jouluna en s...


Joulusesonki on taas ja parasta siinä on kyllä, että joulumaut on vapautettu vuoden pannasta. Tai kahden vuoden, sillä viime jouluna en saanut alas muutakuin smootseja juuri todetun raskauden takia.

Tämän talviajan paras rahka on  tämä tässä. Yks Virpi sitä eka teki lauantaina ja nyt on mulla jo kolmas rahkapäivä takana viikonlopun jälkeen. Meillä tehdään lestasatseja, mutta kukin voi miettiä kuinka paljon sitä oikeastaan tarvitsee.Ohjeen soveltamiseen ei tarvitse pitkää matematiikkaa.

Ohje:

3 purkkia kermaa vaahdotettuna
3 purkkia rahkaa
säilykemandariineja (esim 2prk)
säilykepersikkaa (ehkä 1prk)
piparkakun paloja (about 150g)
sokeria ja vaniljasokeria

Älä edes yritä tehdä terveellistä. Laita vain puolet rahkaa ja puolet kermaa, ei siitä muuten mitään tule. Kerman kanssa on turha alkaa kitsastelemaan. Sekaan sitten paljon mandariineja ja sopivasti persikoita säilykkeinä ja isoja piparinpaloja. Sekoita koko juttu ja anna maustua niin kauan, että piparit ovat mömmääntyneet pipariraidoiksi rahkaan. Mandariini ja pipari ovat loistokombo.

Helppoa. Hyvää. Kaukana terveellisestä.

9 kommenttia

 1. Kuulostaapa makealta ja herkulliselta. Ei yhtään terveelliseltä, mutta eipä ne muutkaan jouluruuat ole...

  VastaaPoista
 2. Miksei kukaan tee mulle lestasatseja tällaista? Hä?

  VastaaPoista
 3. Hei, tätä mäkin haluan kokeilla!!

  Olen vastikään ryhtynyt lukemaan blogiasi, pidän siitä :)

  VastaaPoista
 4. Tätä pitää kyllä kokeilla :). Ei itselle olisi ehkä tullut mieleen kyseisiä aineita pistää yhteen, mutta mikä ettei... :). Sopivia vieraita siis odottamaan ja ehkä vähän pienempi satsi tekoon... :)

  VastaaPoista
 5. Luin ensin, että paras jouluruuhka.. Onneksi tuo rahka kuulostaa paljon paremmalta ;)

  VastaaPoista
 6. Mä olen myös suht. uusi blogisi lukija, mut en kyllä tätä unohda :)
  Resepti kuulostaa älyttömän herkulliselta, pakko testata jossain vaiheessa (mikä ei varmaankaan tue painonpudotusta mut so what...)

  VastaaPoista
 7. Kiitos tästä! Mietin tänään kaupassa yllätysvierasherkkua, ja tämä tulikin sopivasti mieleen. Tekaisin sörssön äsken, syömisen kanssa pitäisi malttaa huomiseen asti kun vierailu siirtyikin hieman.. Mä taisin laittaa vähän enemmän kermaa ja tota rytöä suhteessa rahkaan, ja lisäksi kuivattuja aprikooseja. Ennustan menestystä!

  (Kaupassa myytiin säilykepersikoitakin kuutioituina. Miten helppoa voi elämä olla!)

  VastaaPoista
 8. Oonkohan mä ainoo, josta säilykepersikat ja mandariinit on PALJON parempia mitä tuoreet :D tuli vaan mieleen!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images