Kuinka saadaan lapsi selkään?

Kun kuljen kantorepun kanssa, saan osakseni paljon kysymyksiä. Vauva saa huomattavasti paljon enemmän ihailevia katseita ja hymyjä osakseen ...

Kun kuljen kantorepun kanssa, saan osakseni paljon kysymyksiä. Vauva saa huomattavasti paljon enemmän ihailevia katseita ja hymyjä osakseen kannettuna kuin vaunuissa, mutta erityisesti minulta kysytään kahta asiaa:

 1) Mikä reppuni merkki on ja mistä se on ostettu ( Tula ja se on ostettu Ipanaiselta, maksoi 99 euroa)

2) Miten lapsi saadaan selkään helposti.

Totuus on, että helppoa alle 5kk ikäisen lapsen pistäminen yksin taakse kantoreppuun EI OLE, mutta kyllä se onnistuu. Mieluummin kuitenkin pyydän aina apua kun sitä on saatavilla, sillä kropanhallinta ei lapsellani ole vielä parhaasta päästä. Yleensä pyrin näyttämään kyselijöille kuitenkin käytännössä, miten nostan lapseni taakse sillä sanat eivät aina riitä. Tässä pieni kuvasarja lapsen asentamiseen taakse.
Myös Ipanaisen Anni on tehnyt oman elämänmakuisen videotallenteen kuinka se toimii sitten käytännössä. Huomatkaa Annin ristissä olevat kädet ennen lapsen taakse heittämistä. Käytän samaa metodia tuon kuvasarjan pujotuksen sijaan.
Huomasiko kukaan muuten kirjoitusvirhettä alussa? Kirjoitin Tulin sijasta Tula! Kantokiertueelta tuttu kantoreppu on nimittäin vaivihkaa muuttanut nimensä Tulaksi, jotta sen nimi olisi sama ympäri Eurooppaa. Uuden nimen lisäksi markkoinoille tulee myös uusia mahtavia kangasvaihtoehtoja paneeleihin. Ipanaiseen on tulossa jo kahta näistä, polkupyöriä ja maatuskoja. Toivottavasti myös muut kuosit pääsevät pian Suomeenkin!Löytyikö oma lemppari uusista kuoseista vai onko edelleen joku vanha parempi?

12 kommenttia

 1. Nää on mielusampia! :)Mulla tosin on joku kantomasennus Tulin/Tulan jäljiltä. Oma reppu on ihan uloste. Eli joko pitäisi tyytyä omaan reppuun, ostaa Tula, tai lopettaa kantaminen. Kaikki vaihtoehdot kirpasee.

  VastaaPoista
 2. Mäkin oon taas ihan ihastuksissani, vaikka olenkin enemmän liina kuin reppuihminen. Nyt kantokiertueen aikana oon käyttänyt lähes ainoastaan reppua ja huomannut sen olevan tosi hyvä monessa asiassa kuten vaikka nukuttamisessa. Liinasta sänkyyn siirrettäessä vauva herää,m repusta ei.

  VastaaPoista
 3. luin otsikon jotakuinkin muodossa "kuinka annetaan lapselle selkään" (ja tulin tietysti lukemaan hyviä vinkkejä). en ole vielä ehtinyt kokeilla mei tain sitomista selkään, pitänee kokeilla pian niin saan kuolat ja pulautuksetkin rintamukseni sijaan selkäpuolelle, jolloin en näe niitä eivätkä ne siis häiritse. tuntuuko susta reppu paljon kätevämmältä kuin mei tai? oon tykännyt tosi paljon tuosta hippis helmistä enkä varmaankaan ole vaihtamassa reppuun, vaikka välillä sellainenkin kiehtoo, ellet sitten pidä erittäin hyvää markkinointipuhetta repun puolesta. tosin voi varmaan olla, että reppu on nimenomaan hyvä vähän isomman lapsen kanssa, vai?

  VastaaPoista
 4. Ja sitten kun lapsi on isompi niin sitä arvostaa eri tavalla helppoa on/off -toimintoa. Liinan kun sitoo kunnolla ja rauhassa, sataprosenttisesti mukavasti ettei purista ja paina ja sitten kohta jätkä haluaiskin kävelemään, niin harmittaa huomattavasti enempi kuin muutaman sekunnin selkään heiton ja repun kanssa.

  VastaaPoista
 5. Monet sanoo, että mei taissa yhistyy repun ja liinan huonot puolet, kun siinä on liinasta tuttu sidonta kuitenkin mukana ja repusta se, ettei se oli niin tukeva kuin hyvin tehty liinasidonta.Mä käytän vähän fiiliksellä kantovälineitä ja myös eri kuosisia eri tarkotuksiin. Mei tain saa ihan helposti taakse ja silleen yleensä sitä käytänki, vaikka kirppiksillä ja nukuttamisessa. Reppu on ollu tyypin isän ja muiden kantajien heiniä enemmän tähän asti, mutta nyt oon ittekki alkanut sitä enemmän käyttään. Parasta repussa on kätevyys, on se oikeasti kätevämpi mitä mei tai kun sen saa niin nopeesti päälle. Varsinkin Tuli, jossa on paljon yksinkertaisempi kiinnitys mitä vaikka manducassa. Mutta jos oot ajatellut useampaakin lasta, niin voisi ajatella, että useampi kantoväline on joskus tarpeen ja taaperoreppu voisi olla silloin hyvä ostos. Varsinkin kun kunnon reput (vamasti myös hippis) saa halutessaan kiertoon ja lähes kokonaan rahansa takaisin. Itse suhtaudun kantovälineisiin niin, et ne on mulla "lainassa" ja vaihtelen niitä tosi paljon fiiliksen mukaan. Tottumattomalle kantajalle reppu on helpoin, siksikin suosittelen sitä.

  VastaaPoista
 6. Meillä on noin pientä kannettu selässä vain kotona, ettei vieraat paikat ahdistaisi liikaa. Meillä heitetään selkään, paristi koettelin pujotella mutta pelkäsin aina pudottavani =)Repun tai neliön kanssa on helpompi opetella (ja myös helpompaa vauvan ) selkäpuolen juttuja, koska liinan sitominen vie enemmän aikaa ja 8kk ikä on meillä kaikilla kolmella ollut sellainen että on koetettu syöksyä aina pois kesken sitomisen. vähän jännitystä elämään :D

  VastaaPoista
 7. Mä käytän selässä ihan kaikkialla, koska esimerkiksi kirpparit on tyypille lähes toinen koti ja se on ollut kannettuna 9 päivän ikäisenä jo mukana. Tosin se on ihan lapsesta kiinni, mutta omaa muksua onneksi osaa tulkita. Tyyppi on kuitenkin kohta jo 5kk ja äärimmäisen sosiaalinen tapaus, ottaa kontaktia liinassa oli takana tai edessä.

  VastaaPoista
 8. hei wau, maatuskakuosi, kitarakuosi ja ihana lintukuosi! tykkään!..(öö, mitä mä täällä intoilen jostain liinakuoseista..)

  VastaaPoista
 9. Vitsi, noihan on ihan kivoja noi uudet kuosit! No, Boba (http://www.kestovaippakauppa.com/product_details.php?p=1573) tuli jo hankittua, eikä onneksi yhtään kaduta, vaikka Tuli/Tula muuten loistoreppu onkin. Tuota Annin menetelmää meilläkin käytetään lapsen selkään laittamisessa. Tuo kainalon alta hilaustekniikka toimii myötämielisen lapsen kanssa, mutta väsynyttä ja kiukkuista taaperoa en itse siten saa kyllä kyytiin.

  VastaaPoista
 10. Meidän isompi kiipeää itse selkään. Menen siis kyykkyyn, tyyppi kiipeää paikalleen, minä nousen ylös ja vedän repun päälle.

  VastaaPoista
 11. Aah, kiitos tuosta Maatuska-kuosin esittelystä! En sitten pistäkään veronpalautuksia itseeni vaan tuohon kantoreppuun, tällä trikooliinalla ei kuitenkaan kovin pitkään kanneta... Ooh!

  VastaaPoista
 12. Öööö, tuo Maatuska!!!! Meillä on joku helvetin norsukuosi hankittuna ja nyt sitten on tuollaisia tulossa. Perskele.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images