Kakkadesign

Onko tää nyt jankutusta, kun kestot pomppaa esiin joka blogissa? Minä kans, minä kans! Jos kestot olisivat yhtä vaivattomia ja pitäisiv...


Onko tää nyt jankutusta, kun kestot pomppaa esiin joka blogissa? Minä kans, minä kans!

Jos kestot olisivat yhtä vaivattomia ja pitäisivät yhtä hyvin märkyyden pois pepusta ja päälyvaatteista, kyllä mä niitä tyypille laittaisin päälle. Mutta ne eivät ole ja en edes halua kuulla yhtään muttaku iih iih-kommenttia, kun tämä postaus ei ole niitä varten.

Ymmärrän kuitenkin, että kestoista voi seota. Mistä tahansa voi. Ja yksi sekoamisen aihe, minkä ymmärrän täysin on kuosit. Löytyy pöllöä ja bätmäniä. Kuten olen joskus jo maininnut, omaan silmään oikeastaan vain Tiia Vanhatapion Myllymuksuille suunnittelema Villit nakkikoirat puree. En rehellisesti edes osaa sanoa onko se edes se kuosi, vai diggaanko enemmän ajatuksesta, että joku disaineri suunnittelee kuoseja kakkavaippoihin. Siinä on kanssa jotakin mua viehättävää.

Jaarittelut sikseen. Miksi kestoissa ei ole enemmän desinhenkeä? Kesto by Antti Asplund? Jos saisit valita ihan kenet tahansa suunnittelijan kestovaipan Vercacesta R/H:n, niin kenen vaippa kannustaisi eniten kestoiluun? Lastenkuosi vai omalle silmälle sopivaa?

Mun oma lempparini olisi ehkä se Asplund. Voisi keksiä jonkin kivan kakkatarinankin.

54 kommenttia

 1. Laitan tämän korvan taakse ;) /Antti Asplund

  VastaaPoista
 2. Haha! Oletan, että jollakin on aikaa googlettaa nimeään aikaisin aamulla! Tai sitten meidän mammojen jutut on tosi jänniä ;)

  VastaaPoista
 3. Joo, googlasin oman nimeni ja "+kakka" ;) Tää asia on mulle erittäinkin ajankohtainen tänä aamuna, terveisin koiranpennun iskä ;) A

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mä oon nyt vähän "leimi" ja sanon, että Marimekko :P Niillä nyt vaan saattuu olemaan mukavan graafisia ja värikkäitä kankaita (plus että sit se muksu sointuisi paremmin sisustukeseen :D). Kaikki pastellinsävyiset ja prinessoja ja batmaneita sisältävät kuosit saa minut voimaan pahoin.

  VastaaPoista
 6. Mua nyt vaan naurattaa noi ylimmät kommentit niin etten osaa sanoa tähän mitään.

  VastaaPoista
 7. Mä en ehkä vielä ole tajunnut, mikä ihme niissä kestoissa muka on niin julmetun vaikeaa? Tai ehkä me ollaan vaan onnekkaita, että pojalle löytyi alusta asti sopiva malli ja merkki, mitkä neppien ansiosta on mennyt nyt puolitoista vuotta ja varmaankin palvelevat koko vaippaiän ja tulevan vauvan myös. Paremmin nuo bum geniuksen taskut pelittävät kuin yhdetkään kertsit mitä meillä on kokeiltu :/

  VastaaPoista
 8. tykkään eniten yksivärisistä kestoista ja meillä onkin melkein kaikki niitä. missonin kuosit vaipoissa kelpaisi mulle. tavalliset ohuesti täytetyt kestot ei tosiaan ime yhtä paljon kuin pampersin geeliksi muuttuvat pallerot (käytetään öisin ja reissussa niitä), mutta meillä ne on pitänyt kakat pois selästä. selkä on yleensä se osa, mistä kertikset falskaa meillä, kun niissä ei oo sitä kireää yläreunaa. tiesin, ettet halunnut kuulla tätä, mutta sanoinpahan silti. suurin syyhän kestojen käyttöön meillä on se, että tykkään pyykinpesusta, mutta inhoan roskien vientiä.

  VastaaPoista
 9. Hankalaa niissä on se, että mä en halua kantaa edes oman lapseni paskaa pitkin kaupunkia. Enkä kantaa mukanani ties kuinka montaa potkaria "jos" tulee vahinko. Enkä edes ajatella miltä sellanen kylmän nahkea peppu tuntuu vauvasta.

  Ekoseikan ymmärrän, mutta muuten kestot eivät vain kilpaile kertisten kanssa käyttömukavuudesta meillä. Eikä ne niin halvaksi tule. Jos kunnon nipsunnäpsyn sitä ja tota, imu ja riisipaperia hässäkät hankkii oikeessa koossa niin siitäpä vain, mut ei mulle kiitti. Paitsi tosiaan jos siihen tulee Asplundin kuosi ja tarina kakasta ;)

  VastaaPoista
 10. Meillä kestoilu toimi ensimmäisen kanssa. Toisen kanssa en enää jaksanut kuin alkumetrit ja annoin itselleni vapautuksen. En jaksa pyykätän niin paljon, kuivattaa niitä ympäri huushollia ja pitää mukana kakkapusseja ja varavaatteita. Oli kyllä myös niiiiiin paljon univelkaa toisen lapsen kanssa, että suurempia muistikuvia ei ensimmäisestä vuodesta jäänyt. Paitsi ketutus ja väsymys. Kyllähän se huolettaa, kun jätekasat paisuu, mut ennemmin yritän saada lapseni kuivaksi sitten vaikka nopsempaa. 1.lapsi oli jotain 2v. ja tämä toinen näyttää olevan 1v10kk kun ryhtyi tunnistamaan pissahätänsä...
  No joo, kannetaan me niitä varavaatteita nyt sit mukana, mutta toisesta syystä. ;D

  VastaaPoista
 11. Mä oon ostanut lähes kaikki lapsen kestovaipat käytettyinä, joten "kuosit" on mitä on. Ne ainoat uutena ostetut onkin sitten kunnon DISAINIA ja vielä vissiin joku limited edition, tämmöiset siis:
  http://www.bumgenius.com/bg4-artist.php
  (meillä tosin tarrakiinnityksellä, mutta muuten sama - ja on muuten mun rajallisella kokemuksella todettu parhaaksi mahdolliseksi vaipaksi)

  Noi mustavalkoiset on musta niin päheän näköiset, että haluaisin esitellä lasta ilman housuja kaikille :)

  Mä tahtoisin kyllä haastaa sut kokeilemaan kestovaippoja! Esittelyssäkin lukee "yritys kasvaa paremmaksi eko-ihmiseksi" ;) Mites ois seuraavaksi kestokiertue, hohoo!

  VastaaPoista
 12. Niin no sehän on suhteellista minkä sitten mieltää vaikeaksi. Mä ainakin huuhtasen kakkoset samoin tein vaipasta vaihdon jälkeen enkä niitä sen kummemmin kantele ympäriinsä. Ja me liikutaan kodin ulkopuolella paljon ja ollaan liikuttu siitä hetkestä asti kun poika syntyi.

  Se, että kestoista jää pylly nihkeäksi kertoo kyllä vain surkeasta vaippavalinnasta, joka on osunut kohdallesi. Meillä ei ainakaan ole missään vaiheessa ollut tarvetta riisipapereille sun muille hilavitkuttimille ja tosiaan jos samat 20 vaippaa menee about 20kk esikoisella ja epäilemättä myös tokalla ei ainakaan meidän kohdalla voi sanoa kustannusten olevan korkeat. Toki itsekkin arvostan bg-vaippojen kertismäisiä ominaisuuksi - ovat erittäin kevyitä ja ohuita (en kestäisi mitään harso/villahousupaketteja) ja helppo kiinnittää tarroilla kertsien tyyliin (onnistuu myös isovanhemmilta). Microkuituimut on littania ja helppo kuivattaa hetkessä. Myllymuksujen kuosi on ihan kiva, mutta taskuvaippoina noin yleisesti ottaen ne on mielestäni aika surkeita.

  Äh, en siis halua hyökätä suo kohtaan sen puolesta, että "tee nyt näin!" , mutta mieleen tulee vain kaikista aiheeseen liittyvistä kirjoituksistasi se, että sulla on tosiaan täytynyt olla kyseessä mahdottoman väärät pelit ja vehkeet, jos kokemuksesi on noin kurja.

  VastaaPoista
 13. Tyytyväisestä kertisperheestä hei! Ohivuodoton, ihottumaton ja iloinen lapsi on saanut aikaan sen, että kertisvaipat ovat käytössä niin kauan kuin lapsi vaippoja tarvitsee.

  Myönnän hankkineeni ENNEN likan syntymää kestoja kirppiksiltä ja jopa NEULOIN villahousuja. Käyttämättöminä kaapissa. Kaikki. Ensimmäiset kolme kuukautta olin liian väsynyt ja sen jälkeen havaitsin muumit niin hyviksi vaipoiksi, etten edes tosiaankaan mieti muuta vaihtoehtoa.

  Yksi kysymys on pyörinyt mielessä jo pitkään, eikä vähiten siksi, että raha ja markkinat puhuvat näissäkin asioissa. Eli miksi ihmeessä kestojen kuoseista on sellainen haloo, kun en minä ainakaan kertisvaippaakaan koskaan ihaile, vaikka niissä muumeja onkin. Ja tuskin nyt kukaan haaveilevan näköisenä niitä kestojen kuivumisia pyykkinarullakaan tuijottaa. ;)

  Omien arvojen tuputtaminen on mielestäni liiallisuuksiin menevää ja uskon, että jokainen osaa tehdä itse päätökset tässä vaippa-asiassakin. En viitsi, eikä mua kiinnosta miettiä sitä, että onko jollain vauvalla kesto vai kertis.

  Joku jossain blogissa tai artikkelissa muuten heitti hyvän argumentin sohvan vaihtamisesta ja vanhan kaatikselle viemisesta: sohva kuormittaa superlontäytteineen samanveikkaisesti kuin vaippakuormat, mutta kukaan ei siitä nosta niin suurta meteliä kuin kertisvaipoista. Hmmn.. No, mun jäljiltä ei huonekalujätteitä tule (oon seonnu huonekaluista), vaan ainoastaan maltillisesti kertakäyttövaippoja.
  Pelastetaan maa kukin tavallamme.

  VastaaPoista
 14. Ei minusta kestojen kehuminen ole omien arvojen tuputtamista. Ehkä ihmisiä vaan harmittaa, että niin moni kokeilee jotain yhtä (halpaa ja huonoa) laatua, ja siitä sitten yleistää kaikkien kestojen olevan paskoja. "Joo oli meilläkin kerran auto, lada vuosimallia 1958, ja se oli ihan GAUHEA, ei me enää käytetä autoja kun ne ei vaan toimi."

  Mutta onhan se totta, että kestoissa on jonkin verran selvittelemistä ja opiskelua ennen kuin saa homman toimimaan. Itse olen luonteeltani sellainen, että oikein nautin kaikesta selvitystyöstä. Rinnastan kestojen shoppailun ihan täysin vaatteiden shoppailuun: minusta on hauskaa selvitellä, mikä villahaalari olisi lämpimin ja mikä yövaippa mukavimman tuntuinen. Mutta ei kaikkia kiinnosta samalla tavalla, ja se on ihan fine. Ei maailma nyt oikeasti mihinkään roskavaippoihin tuhoudu.

  Mutta jos ei jaksa ja halua selvittää kestoasioita, niin eikö voisi sanoa sen syyksi kertsien käytölle? Eikä sitä, että on todennut kestot huonoiksi - vaikka ei oikeasti ole testannut kuin jotain maailman heppoisimpia ohuita flanellivaippoja?

  Meidän kestot toimii. Harmittaa, että joku väittää niitä huonoiksi, vaikkei ole edes kokeillut.

  VastaaPoista
 15. Miten nää kommentit aina tuleekin anonyyminä? :D

  "Mutta jos ei jaksa ja halua selvittää kestoasioita, niin eikö voisi sanoa sen syyksi kertsien käytölle? Eikä sitä, että on todennut kestot huonoiksi - vaikka ei oikeasti ole testannut kuin jotain maailman heppoisimpia ohuita flanellivaippoja?"

  No, tähän kestottomuuteen kun ei tarvittu kuin kokeilu ihan mitä tahansa paskinta kertisvaippaa, niin sekin ajoi ohi niistä mitä mä oon kestoja kokeillut. Mä oon yksinhuoltaja, tuskin puhutaan laiskuudesta jos en ehdi jokaista luxusvaippaa etsimään tai pysty sitä maksamaan. Haloo saatana.

  VastaaPoista
 16. Ehkä joku kestokiertue tekis poikaa. jos joku vaippakauppa vaikka ottas poikani viikoksi ja testais mikä sille sopii nii mä voisin lähtee vaikka etelään siks aikaa :) ANNIIII!!!! vink vink

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Vai jo täällä puuhataan "kestovaippakiertuetta" vaikka reppukiertuekaan ei ole vielä finaalissa :) Paa vaan Mutsi peipi pakettiin, niin minäpä kestoilen sen kanssa sillä aikaa kun sinä ole kiertueella (oliks tää se vaippakiertueen ajatus?). Sitten oppii Herra Tissilä niin hyvälle kukka- ja norsukuosisten vaippojen kanssa, että pamppersseille se vaan pyllistää
  :-)

  En nyt viitti tähän meidän kestoilun helppoutta ylistää, koska sitä et ilmeisesti tähän nyt kaivannut. Kestoillakin voi monella tapaa. On helppoja ja vaikeita tapoja. Jos ei omassa lähipiirissä satu olemaan sellaista henkilöä, jolle kestoilu olisi helppoa ja jolta voi imeä vaikutteita, niin kyllä se saattaa tuntua ja ollakin vaikeaa! Jo pelkän vaippaslangin ymmärtäminen on ydinfysiikkaa lähentelevää tiedettä ja jos ei ole aikaa tai intressiä siihen paneutua, niin ihan takuulla se tuntuu vaikealta. Tuntuu, ettei saatavilla ole idioottivarmaa, lyhyttä opasta ja näppärää, toimivaa sekä edullista vaippatuotetta ummikoille. (Lupaan Mutsi pitää sut mielessä kun mulle tulee The Vaippa)

  VastaaPoista
 20. Niin. Tämän kirjoituksen pointti, minkä ilmeisesti vain muutama tajusi, oli kysyä miltä suunnittelijalta ottaisi sen kestovaipan? Kun niitä kuoseja niin perkeleesti ylistetään.

  Mikä helvetin vänkäys täällä taas on käynnissä jostain ihan muusta, ihankuin kestoista ei saisi kirjoittaa muut kuin kestoilijat ja varsinkin kun tosiaan kirjotin, että ne muut kommentit kuin suunnittelijoihin liittyvät voi jättää pois. Jos mä haluan lukea kestohehkutuksia, tiedän kyllä alan mestat myös netissä.

  Musta toi "kaivat verta nenästäsi" kommentti on ihan absurdi. Vittu ne on vaippoja ja mulla on ihan laillinen lupa kirjottaa mistä lystää ja rajata se mihin haluan kommentteja.

  Jos noi kestot on noin jumalattoman tärkeä asia, niin menkää itteenne. Tuliko mieleen, että joku saattaisi jopa innostua kestoilusta tämänkin postauksen takia? No se en ainakaan ole minä, koska mulla tulee entistä enemmän mieleen tän olevan joku paremman ihmisrodun merkki, että jaksaa kantaa toisen ihmisen paskaa käsilaukussaan. Sori. Kirjoitetaan taas säästä ja testataan jugurttimakuja.

  VastaaPoista
 21. Mä en edes tiedä mitään suunnittelijoita. Ehkäpä Paola Suhosen printti vaipassa vois olla aika ihkua. Tosin en niitä telttoja vaan jotain muuta graaffista...

  Tai oikeastaan, siltä Hanhi-designiltä vois kans ottaa jonkun kivan printin, se kun on "täältä meiltä päin"...

  (ja siis oikeasti oon niin huono designin suhteen, että tässä on KAIKKI mitä mulle tulee mieleen Marimekon ja Finlaysonin lisäksi!)

  VastaaPoista
 22. Ilmoja pidelly ja luntaki on tänään jo ihan hitusen saatu. Öh, mulla jäi laittamatta, että jos kuosilla olisi jotain väliä ja jos kokeilisin likalle kestoja, niin tykkäisin marimekon Tantsusta. Oon niin kiintynyt niihin kuvioihin.

  VastaaPoista
 23. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 24. Yksväriset on parhaita. Mites kertsien kuosit, mikä kolahtaa eniten?

  VastaaPoista
 25. Hmm.. Ei nyt tuu mieleen ketään suunnittelijaa, mut tykkään Designers Guildin kankaista. Millaisiakohan vaippoja niistä saisi? :)

  VastaaPoista
 26. Meillä on ylivoimaisesti eniten yksivärisiä. Kivoista kuoseista kun saa käytettynä maksaa melkoisesti ekstraa. Ja miulle on sinänsä se ja sama että onko vaipassa norsuja. Tai leppäkerttuja. Tai sen puoleen mitään "oikeaa" designiakaan.

  VastaaPoista
 27. Oon ilmeisesti niin hölmö kun innostun kuoseista, mutta kertiksistä innostun eniten Pampersin Sesame Street-olioista :)

  VastaaPoista
 28. :D Mikähän mulla on, kun tämä keskustelu on saanu poikkeuksellisesti mut avautumaan vaipoista?

  Kyllä mua kieltämättä vähän harmitti, kun kertismuumivaippojen hillitty haalea vihreä jokapaikassa oleva printti muuttui kummalliseksi edessä ja takana olevaksi 'mukahousutjalassa' -kuvioksi.

  VastaaPoista
 29. Tiedän että tämä menee ohi varsinaisen kysymyksen (johon kyllä vastasin myös!) ja ehkä nyt minä "kerjään verta nenästäni", mutta Oi mutsi mutsi, JOS joskus päätät vielä antaa kestoille mahdollisuuden, osta (käytettynä) Bumgenius yhden koon taskuvaippa. Siinä on imut mukana, ei tarvii kuivaliinaa (pinta pysyy kuivana muutenkin), ja säädöillä vaipan saa sopimaan vastasyntyneestä ikuisuuteen. (Niissä on noita hienoja kuosejakin, käytettynä tosin lähinnä yksivärisiä.)

  Mä ostin juuri tänään kirppikseltä kyseisiä vaippoja kolme lisää, 12e/kpl. Tolla hinnalla saa sunnilleen paketillisen kertisvaippoja, joita kuluu neljän vaipan päivätahdilla suunnilleen kolme pakettia kuussa. About? Eli kolmen-neljän kuukauden kertisrahoilla saa ostettua kymmenisen kestovaippaa, joilla pärjää jo aika hyvin, ainakin jos käyttää öisin ja/tai reissun päällä kertiksiä. (Ja ne kestothan voi sitten myydä eteenpäin, vaikka vitosella, kertiksiä ei kai kukaan osta..)

  Laskeskelin ihan vaan omaksi ilokseni, mutta suosittelen myös kokeilemaan. Tässä tuli samalla ilmainen ja helppo vinkki siitä kohtuuhintaisesta "luxus-vaipasta", jonka moni on todennut toimivaksi.

  Ja sanotaan nyt vielä se, että mä en edusta parempaa ihmisrotua, olen myös ajoittain kyllästynyt kestoihin ja käytetään surutta kertiksiä kodin ulkopuolella. Mutta kun tässä blogissa "mainostetaan" paljon esim. luonnonkosmetiikkaa, kierrätystä ja toisaalta kantoliinoja (onhan noissakin vaivansa eikä kaikki toimi kaikilla jne), niin positiivisempi asenne kestoihin on kai ihan odotettua. Näin mä sen näkisin.

  PS.Marimekko-vaipan mäkin kyllä ostaisin, pirput parput pyllyn päällä olis aika pop!

  VastaaPoista
 30. Mä en ole ikinä kiinnittänyt huomiota kertsien kuvioihin. Kestoista poimin käyttöön useimmiten sellaiset, joissa on oranseeja kukkia turkoosilla taustalla. Mulla on samaa kuosia aina useampia kun ostan pidemmän pätkän kangasta, josta hurautan samoilla vaivoilla useamman samanlaisen.

  Miehen suosikki (kyllä vain, mieskin osallistuu meillä vaipattamiseen) on sellainen, missä on tummanvihreitä sammakoita vaalean vihrelällä taustalla.

  VastaaPoista
 31. Onneksi meitä on moneen junaan, muuten tulis tylsää. :) Miustakin kuosit on kivoja, mutta noh, alusvaate johon lapsi pissaa ja kakkaa..minulle ei ole väliä onko se paska kuviollisessa vai kuviottomassa paketissa. :D Pyykkinarulla kesällä piristi kuulemma naapureiden päivää kun vaipat oli kivan värisiä ja kuosisia. Yksi valitti siitä että roikotan "paskapyykkiä samalla narulla" hänen lakanoidensa kanssa. Joten se siitä ilosta.

  VastaaPoista
 32. Oisit vaan Spatz vastannut, että toivottavasti naapuri ei ole itte viime aikoina paskonut housuunsa, ettei pöpöt vahingossa tartu sun pyykkiin!

  VastaaPoista
 33. Ehkä mä pelastan maailman jollain muulla tavalla. Olemalla esim autotta elämäni. En mä nimittäin kyllä käytä sellasia ekotuotteitakaan mitkä ei mulle toimi tai kanna lastani ergonomisessa pussukassa jos se ei käy mun kropalle. Tai tai tai.

  Kuvittelin tän suunnittelija-ajatusleikin jotenkin piristävän teitä kestoilijoitakin, mutta taisin olla väärässä.

  VastaaPoista
 34. Juujuu, en mä ainakaan edes vaatinut maailman pelastamista vaan ihan vaan ennakkoluulotonta testausta. Jos vaipanvaihtoa on edessä vielä hyvässä lykyssä pari vuotta, niin monenlaista ehtii kokeilla :)

  Mua kyllä piristi tää ajatusleikki ja etenkin Antti Asplundin kommentti :D Mä toivoisin sekä kestoihin että kertseihin enemmän "aikuismaisia" kuoseja, ei mun lasta ainakaan kiinnosta onko vaipassa Puuha-Pete vai joku graafinen kuvio. Muumi-vaippojen uudistus ärsyttää muakin, ennen ne oli just sopivan hillitysti muumimaiset! Nyt meillä on testissä Liberoiden joku DANCE-edition, se on kyllä aika päheä.

  (Kylläpä mulla on tylsä elämä kun aamulla olin kestovaippakirppiksellä ja illan vietän paasaamalla niistä netissä..oivoi.)

  VastaaPoista
 35. No jos lohduttaa, niin mulle on jo tän jupakan tiimoilta tulossa kestoja testiin. Lupaan olla avaramielinen ja kiva :)

  VastaaPoista
 36. Olen tuo aiempi anonyymi tuolla. Ja en tosiaankaan tarkoittanut kommenttiani millään tasolla vittuiluksi, niin kuin ilmeisesti sen ymmärsit... :/ Tarkoitin, ettei siinä minusta ole mitään väärää, jos ei jaksa selvittää jotain vaippajuttuja kovin tarkasti. Ja että sen voi ihan hyvin sanoa syyksi kertsien käytölle, jos se kerran on se syy. Jos ei jaksa niin sitten ei jaksa, ne on vaan vaippoja...

  Anteeksi, jos asettelin sanani jotenkin väärin, ei ollut tarkoitus. =)

  (Ei minulla ole omaa blogia, joten en oikein tiedä, miten muuten voisin jättää kommentteja, kuin anonyyminä?)

  VastaaPoista
 37. Samaa palasin kanssa sanomaan, että sain vain aikaisemmista jutuistasi kuvan, että olit jossain vaiheessa kovin kiinnostunut kestoilusta ja sitten joku meni vikaan (ilmeisesti se paskan kantaminen ;) ) ja minua myöskin harmitti, että ilmeisesti oman huonon kokemuksesi perusteella olit valmis teilaaman koko kestoilun. se on ihan fine ja kukin tyylillään jne., mutta ihmettelin palaamistasi aiheeseen kerta toisensa jälkeen jos ei kiinnosta. ehkä tyhmänä sitten ajattelin, että kenties sinua jollain tavalla kiinnostaa ja edellisen anon messissä lähinnä meinasin, että ei sen vaippailun tartte olla mitään nihkeäpyllyistä menoa. ikääskuin sellai positiivisesti kertoa mahdollisesti hyvästäkin kokemuksesta.

  palatakseni postauksesi todelliseen aiheeseen, mikä meni valitettavasti multa ohi (pahoittelen), mun mielestä on periaatteessa aivan sama minkä kuosinen vaippa on, sillä se on yleisesti ottaen kuitenkin piilossa. meidän poika siis omistaa sinisiä, vihreitä, vaaleankeltaisia ja vaaleanpunaisia kestoja (kun tulivat samassa paketissa). mukavan ei-minkään-näköisiä eivätkä aiheuta ulkonäöllään sen suurempia tunteita. niin no paitsi anoppi meinasin tukehtua kahviinsa, kun näki pojan vaaleanpunaisissa vaipoissa :D

  nuo bum geniuksen mustavalkoiset olivat tuossa jonkun postaamassa linkissä kieltämättä aika kivan näköiset, mutta tuskin lähtisin niitä vartavasten tilailemaan.

  VastaaPoista
 38. Pitkän linjan nansoilijana esim. Paola Suhosen kuosit olis kivoja, vaikka klassikoksi muodostunut paulakukka. Itselläni on ihan ekasta Lempivaate-mallistosta froteiset paulakukkabikinit (joiden yläosa katosi pari vuoota sitten :´() ja samaisesta froteesta saisi kivan sisävaipan.

  Meillä on miehen kanssa molemmilla omat lempparimme ja itse olen meltynyt nyt Nalle-vaippojen taskuihin, joita on nanu-kaupassa tarjouksessa 9,80/kpl. Esim. täysimusta versio on aika päheä. Tilasin mm. sellaisia joissa sisus musta niin ei tahrat näy... Vaikkei ulkonäöllä sinänsä väliä niin mieluummin yksivärisiä kuin jotain ällösöpöjä kuoseja.

  VastaaPoista
 39. Siulla on todella alleviivava tyyli puhua asioista. Kantaminen on ihanaa ja et voi sietää vaunuilla kirpparilla liikkuvia ihmisiä, ilmoitat ettei eriävät mielipiteet kiinnosta pätkän vertaa oli kyseessä vaunut tai kestoilu, koska tämä ei ole mikään me äidit-tsemppiketju. Mikä tämä sitten on? Yhden äidin monologi, jossa asiat vain ilmoitetaan ja tekstejä on vaan lupa ylistää ja yhtyä mielipiteisiin, vai? Eikö tarkoitus olekaan herättää keskustelua?

  VastaaPoista
 40. Nimenomaan. Tämähän on mun blogi :) Mulla on tietyt mielipiteet, näkemykset ja olen blogannut niin monta vuotta jo ennen tätä blogia, että tiedän ettei ilman rajaamista voi kirjoittaa tällaiselle lukijamäärälle. Varsinkaan kun kyseessä on äidit, jotka ovat tunnetusti my way or a highway-tyyppejä.

  Se vaan on niin, että jos mainitseekin vaikkapa kestot, menee juttu suoraa jonnekin keskustelupalstalle (näen mistä ihmiset tulee) jossa sitten ne jotka jaksavat paskarumbaa vetää raivostuvat ja tulevat tänne nillittämään kun yksi äiti (siis viittaan itseeni) ei lämpene tuolla harrastukselle. Sama homma kävi Project Maman rintarepun kanssa. Yhtään lasta ei näiden valintojen takia ole kidutettu.

  Mulla on perusmyönteinen suhtautuminen ekoiluun ja nostan hattua kaikille jotka jaksavat tuon kestorumban viedä läpi. Mutta jos siitä eisaa edes mainita, että se on oikeasti vitun vaivalloista hommaa pyykätä vähintään joka toinen päivä, niin anteeksi. Sori myös jos toin esille, et se peppu on nihkeä kaikissa kokeilemissani kestoissa. EHkä se tosiaan on parempi, ettei tälläsistä ikävistä puolista muistuta teitä, jotka pyöritätte tätä omaa kakkarumbaanne niillä. Mua ei kiinnosta.

  Nyt oli kuitenkin kyse jostain ihan muusta kuin onko kestot kätsyjä iih. Mulla on oma postaus myös, missä on tullut esille niitten ihanuus lukijoilta. Nyt vaan en halunnut että taas kommenttiboksi täyttyy kaikenmaailman nepparivinkeistä. Mutta totta helvetissä se täyttyi, koska jos joku ihminen on eri mieltä, se pitää vähintäänkin käännyttää. Mieluiten sekä syyllistää että käännyttää.

  Jos toi aiheenrajaus vituttaa noin paljon niin käsittääkseni areena on vapaa myös poistua. Tässä maassa joka toisella mutsilla on blogi, mitä te täällä edes pyöritte jos ärsyttää. Kummallista ajan haaskausta, sanoisin.

  VastaaPoista
 41. Sori muuten niille, jotka tuohon kuosikeskusteluun osallistuvat etten kommentoinut niitä juurikaan. odotellaan jos tulisi vielä ehdotuksia. itseäni ei ivana helsinki niin innosta, johtunee kai siitä että käytin sitä jo 10 v sitten ja paola on kyllä tehnyt niin paljon kaikkea leivoksista saippuapakettiin. Jotain uutta olisi kiva nähdä.

  VastaaPoista
 42. Jenni Rope tuli vielä mieleen. Ja sopiskin sinänsä uran jatkeeksi, kun on luonut srk-yhtymän Pienelle parasta -kampanjan visuaalisen ilmeen. Kasteen jälkeen voisi enkelitaulun sijaan postista pudota kestovaippa ;D

  Ja tosta enkelitaulusta tuli mieleen miltähän näyttäis joku taidereplica. Vaikka Huuto :D Tai Taistelevat metsot tai joku kliseinen laivamaalaus ;)

  VastaaPoista
 43. Mulla tuli Polkka jam mieleen nyt kun niilläkin on alkanut sen lintukuosin lisäksi tulla monenmoista :)

  Mun on pakko myöntää, että jos kestoista tehtäisiin niin hyvännäkösiä mitä vaikka Polkka jamin uutuus kahvikortit on, en voisi kieltäytyä.

  VastaaPoista
 44. Tulisi varmaan itelleni parempi omatunto, jos tämän tulokkaan kanssa kestoiltais. Ollaan miehen kanssa kuitenkin sen verran lääketieteellisesti orientoitunutta porukkaa, että ollaan luettu lukuisia tutkimuksia koskien kestovaippoja, ja niissä on yksimielisesti päädytty siihen, että jos haluaa välttää lapsellaan vaippaihottuman, kannattaa käyttää kertsejä.

  Ja ihan rehellisyyden nimissä, en kyllä oikein tykkää siitä ajatuksesta, että edes vauvan paska pyörii pyykkikoneessamme, missä seuraavaksi pitäisi sitten pestä omia vaatteita. Mutta energiajäteastiaa kyllä tänne kotikaupunkiimme kaipaisin, niin voisi sitten polttamalla hävittää nuo muoviläpyskät.

  VastaaPoista
 45. Jestas, olen kaksi päivää poissa linjoilta ja keskustelu räjähtää käsiin yhdessä sun toisessakin paikassa. :D

  Minä kannatan niitä taidereplicoita, muutama Escher tai Dali vaippaan ja avot!

  Ja en tässä kuten muissakaan vauvatarvikkeissa halua kaikkeen lapsellisen hassunhauskoja kuoseja. Niitä voi olla toki vaatteissa tai kestoissa satunnaisesti mutta itse ostaisin melkein mieluummin jotain aikuisempaan makuun sopivaa tai sitten ihan yksiväristä. Ihan sama juttu kun ne karseat leikkimatot jotka eivät ikinä näytä hyvältä. Ihan kuin kirkasväristä ja korkeakontrastista ei voisi tehdä muutenkin kuin neonvihreällä ja pupuilla.

  Meidän kestoista aniharva on kuosikasta, olemme saaneet yhtä tai kahta vaippaa vaille kaikki lähipiiristä joten valikoima on mitä on. Ihastelin jossain kestoilun alkuhuumassa ihania kuoseja kunnes päädyin siihen lopputulokseen, että kun niitä on jo riittävästi kotona, alkaa se budjetti-ideakin siellä taustalla rakoilla jos ostan niitä vielä lisää kassikaupalla.

  VastaaPoista
 46. Mie tykkään kyllä valtavasti monista nykyisistäkin kestojen kuoseista, oli hankalaa miettiä mitä toivoisin lisää. Omia suosikkeja on Sienet ja Siilit, sekä saman suunnittelijan (Henni Mustakorpi) Ketut ja Karhut, harmi ettei näitä saa enää mistään. Toisen vaipatettavan lemppareita on Pikkukiisken Oravat, sekä Myllymuksujen kukkavaipat. Mies tykkää pilkuista ja yksivärisistä. Pienempi vaippailija rakastaa kahta autokuosista vaippaa. Meillä on värikästä, unisexiä ja retroa, niinkuin vaippamuoti nyt enimmäkseen onkin.

  Ja se jutun juju niissä kuoseissa on se, että vain yksi vaippa kerrallaan on siellä pöksyissä. Loput on hyllyssä ihanassa värikkäässä pinossa piristämässä päivää.

  Pikkukiisken kuoseista huolisin vaippoihin vaikka kuinka monia muitakin, bloggaajista myös PaaPii saisi varmaan aikaan jonkun ihanan herkän mustavalkoisen kuosin. Aika hauskasti juuri tuo Villit nakkikoirat ei oo ikinä sytyttänyt minua niinkuin yhtään.

  Ja ehdottomasti tämä kahden lapsen täyskestottaja innostuu kuoseista ja vaippojen ulkonäöstä! Hei sehän on ympäristöystävällisyyden (tyyylsää) lisäksi ainoa asia, jossa oikeat vaipat ihan kirkkaasti pesevät kertäkäyttöiset mennen tullen.

  Miina

  VastaaPoista
 47. Ai niin. Kottaraiselle oli tarkoitus kertoa jotta: On olemassa hyvännäköinen leikkimatto: http://www.littlefrogs.com/playcarpet.php

  Veronpalautuksilla meille saattaa tulla tuommoinen ellen tule järkiini sitä ennen.

  Miina

  VastaaPoista
 48. Oi, kas! Onpas oikeasti magee! Kiitos vinkistä. Jos meillä ikinä on täällä toinen leikkimattoikäinen niin tuo lienee aika must hankinta. :)

  VastaaPoista
 49. Ihana kysymys! Designia kestoihin, kiitos! Välillä pukkaa ärsyttämään nuo samat kuosit ja kankaat, jotka pyörivät markkinoilla. Varsinkin kun valtaosa niistä on omasta mielestäni susirumia. Jos saisin jonkun suunnittelijan kuvittamat vaipat, niin valitsisin ehdottomasti Klaus Haapaniemen! Kukahan saisi hänet houkuteltua asialle...

  VastaaPoista
 50. Nyt loppu tämän ja projectmaman lukeminen. Onko oikeasti noin huono omatunto siitä ettette jaksaneet kestoilla, että räjähdätte joillekin anonyymeille jotka tuli kertomaan että heille kestoilu toimii ja se voi olla helppoa. Mikä teillä naiset on??

  VastaaPoista
 51. Mulla tulee vähän samat fiilikset kuin yllä (22.11. 22.40) kommentoineelle anonyymille. Ehkä bloggaajana saa niin paljon riidanhaluisia ja tuomitsevia kommentteja, että defenssit menevät aika herkästi päälle? En tiedä, kun aika ei riitä omaan blogiin, vaan olen vaan tylsä anonyymikommentoija.

  Varsinaiseen kysymykseen olisin kanssa vastannut Polkka jam, mutta kyllä Jenni Rope tai taidereplikatkin pääsis meidän vaippalaariin! Kaisa Leka taas ei missään nimessä toimisi, vaikka muuten tykkäänkin sen jutuista. Nakkikoirat on musta ollut aina ankein kuosi ikinä (varsinkin keltaisena, yöh), en edes tiennyt että se on disainia.

  Venni

  VastaaPoista
 52. Varsinaisen kysymyksen ohi huutelen, että se ekoseikka olis ihan hyvä peruste mulle käyttää kestoja - jos se tosiaan olis vahva argumentti.

  Nyt on kuitenkin niin ristiriitasta tietoa kestojen ja kertisten vaikutuksista saatavilla, että ainakaan ei voida väittää kestojen olevan toooosi paljon ekologisempia. Joten se siitä ekoseikasta.

  VastaaPoista
 53. Mua ilahduttaisi joku Marimekon Räsymatto-kuosin tyyppinen, värikäs ja selkeä. :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images