Enteet ja ennustukset Koiramäen tapaan

Eksyin torstaina Koiramäelle. Olin Senaatintorin kulmalla juoksemassa raitiovaunuun, mikä epäonnekseni oli minua nopeampi. Vaunu vilahti ohi...

Eksyin torstaina Koiramäelle. Olin Senaatintorin kulmalla juoksemassa raitiovaunuun, mikä epäonnekseni oli minua nopeampi. Vaunu vilahti ohitse ja kirosin tulevaa odotteluaikaa, kunnes huomasin olevani Koiramäen edessä.

Kyseessä oli kantakaupungin vanhin rakennus, Sederholmin talo ja sen sisällä yllätyksekseni kaikille avoin ja ilmainen Enteet ja ennustukset Koiramäen tapaan-näyttely. Kahdessa kerroksessa löytyi paljon Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjoihin perustuvia juttuja nukketeatterihahmoista jättimäisten figuurien kautta elokuviin ja kirjoihin. Koska talon nykyinen isäntä on museotoimi, oli Koiramäki yhdistetty tietenkin vanhoihin tavaroihin ja luotu maailma, missä kuljettiin vuodenaikojen mukaan entisvanhaisessa Koiramäkimaailmassa.

Museotyöntekijä kertoi, että vierailumme osui Kekri-päivään ja talossa oli käynyt paljon päiväkotiryhmiä tutustumassa sekä näyttelyyn että juhlimassa muinaista satokauden päättymisen juhlaa. Museossa tullaan tekemään paljon muutakin kuin vuodenaikajuhlintaa, esimerkiksi viikon päästä lauantaina, 12.11, klo 13-16 on vuorossa Lampaasta villaksi-teemapäivä, missä tutustutaan muun muassa vanhankansan karstaus ja kehräystaitoon käytännössä.

En tiedä mitä talon työntekijät tästä sanovat, mutta suosittelen pientä kirjastohuonetta myös imetyshommiin kun kaupungilla liikkuessa tulee hätätilanne. Sohvat olivat mainiot.


Enteet ja ennustukset Koiramäen tapaan 1.10.2011.-31.1.2012
ke-su klo 11-17, to klo 11-19
Sederholmin talo, Aleksanterinkatu 18

3 kommenttia

  1. Täytyypä käydä ja kiitos vinkistä!Riikka

    VastaaPoista
  2. En muista päivämääriä, mutta kiinnostuneille Sederholmissa on kerran kuussa syksyn ajan "neulomuksia ja muisteluksia" -tuokio, jonne voi mennä neulomaan ja muistelemaan vanhoja tapoja (ensimmäisen kerran aihe taisi olla sään ennustaminen). Kaupunginmuseon sivuilta varmasti löytyy ne ajatkin.

    VastaaPoista
  3. [...] ja syöttämässä poika ilman hälinää. Kirjoitinkin siitä tasan vuosi sitten näin. Nyt paikka on ollut kirjaimellisesti paketissa, mutta ehdoton pistäytymispaikka heti taas kun [...]

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images