Teekuppi

Olimme taas näköjään tempaisseet Minityylin Lauran kanssa samaan paikkaan, mutta tällä kertaa eri aikaan. Itselläni pyöri alkuillan mieless...

Olimme taas näköjään tempaisseet Minityylin Lauran kanssa samaan paikkaan, mutta tällä kertaa eri aikaan. Itselläni pyöri alkuillan mielessä, että saatuani tuon ihmissyöjän peiton alle tainnutettua, on pakko kyllä kirjoittaa uudesta teekuppituttavuudesta. Laura ehti ensin, mutta oletan ettei Minityylin ja Oimutsimutsin välillä niin paljon samoja ihmisiä käy, etteikö kertaus olisi nyt opintojen äiti.

Katsokaa ja hämmästykää (näin minä tein). Aivan loistavaa.

Kyseessä on Magisso teekuppi. Se on suomalainen keksintö, minkä takana on kaksikko Laura Bougdanos ja Vesa Jääskö. Kuppiin laitetaan siis teelehdet ja kuuma vesi, sitten haudutellaan kunnes tee tuntuu hyvältä ja kipataan kuppi toisinpäin, jolloin teelehdet nousevat pois nesteestä. Jos tee on liian laimeaa, kipataan kuppi taas haudutusasentoon ja odotellaan tovi lisää.

Kuppi on tarpeeksi iso, se ei kuumene sivuilta liikaa ja näyttää hyvälle. Se ei tietenkään korvaa isolle porukalle teepannua, mutta yksin teetä juodessa ehdottoman kätevä tapa hauduttaa iso kuppi kuumaa juomaa.

Ja joo, mä olen alkanut juomaan teetä, en muuten tästä olisi niin innoissaan. Äitiys muuttaa, ennen tee maistui tiskirätille. Nyt sitä nauttii tiskirätistäkin eri tavoin kuin ennen.


12 kommenttia

 1. Tuo vaikuttaa muuten ihan kivalta, mutta mitähän mahtaa tapahtua teetä juodessa? Lätkähtävätkö märät teenlehdet naamalle?

  Minä juon teetä useita litroja päivässä, ja tyydyn ihan vain teenkeittimeen.

  VastaaPoista
 2. En testannut kuppia vielä käytännössä, mutta en usko niiden tulevan naamalle. Märät teelehdet on aika painavia kuitenkin ja syvässä osiossaan luulen niiden pysyvän paikallaan. Kerronpa täällä miten käy kun kuppi pääsee kokeiluun. Nyt juon ihan vaan imetysteetä teepussista, en irtoteetä. Hörps :)

  VastaaPoista
 3. Meillä ollaan irtoteen suurkuluttajia, puhutaan siis pannullisista, ei taideta tarvita kuppia :D. Hassu keksintö silti. Ihmettelen vaan että miksei tuohon kuppiin ole voinut laittaa korvaa tai siis mikä se nyt on se mistä pidetään kiinni (hetkellinen dementiako mulla? :O).

  VastaaPoista
 4. Siitä sai hyvän otteen ilmankin korvaa, mutta ehkä se on joku eleetön design tässätapauksessa tämä tarkoitus. Sellanen au lait-kupin tapainen kulautusote?

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtava, voisin harkita kyllä tuollaista ihan vakavissani, ainakin muhun iskee itse idean lisäksi nimenomaan tuo muotoilu! Just passeli yhden teenjuojan taloudessa :D

  VastaaPoista
 6. Onpas näppärä keksintö, juurikin tuollainen sopisi meidänkin keittiöön! Tykkään juoda teetä, mutta en tykkää pussiteestä, ja irtoteen laittaminen taas tuntuu valtavalta ponnistukselta, varsinkin se sihtien putsaaminen ym. Saako tuosta tuon sihdin irti, vai pitääkö lehdet kaivaa kolostaan? Ja mistä tuota saa?

  VastaaPoista
 7. Mistä nuita kuppeja saa??? Pakko saada! :D

  VastaaPoista
 8. Minuakin alkoi kiinnostaa. Mistä saa?

  Meillä on muutamia kotimaisia korvattomia Moon-mukeja, mutta niistä on mahdoton juoda kun tee tekee mukista tulikuuman.

  VastaaPoista
 9. Tuosta saa sihdin irti. Niitä saa n. 20 euron hintaan keittiö ja designliikkeistä. Google on ystävä, mutta ainakin UllaOlive ekalla gooletuksella. Muistaakseni Stokkakin. Otanpa selvää enemmän :)

  VastaaPoista
 10. Sainkin heti Magissolta vastauksen:

  "Kiitoksia kattavasta esittelystä. Teekuppeja löytyy esim. Stockkalta kautta maan, Design Forum Finlandilta Erottajalla ja tosiaan Ulla Olivelta Kämpissä. "

  Eli näin :)

  VastaaPoista
 11. Toi on hieno. Siis, hieno! Ainakin kaksi kappaletta raahaan seuraavalta Suomen-matkalta, kun meillä on teekuppiasia ollut auki jo pitkään. Appivainaan bensa-aseman pisteillä saamat kupit eivät oikein nappaa, mutta rahaa en ole viitsinyt pistää mihinkään joka ei ole tosissaan vakuuttanut.

  Olin juuri yllättynyt siitä kuinka alas olen mennyt juodessani Lidl'in Earl Greytä pussiteenä, vaikka kuten entinen nisti sanoi: pahoissa refloissa huonompikin kama kelpaa ;)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images