Kuin silloin ennen

Jos minulta kysytään, parhaita suomalaisia lastenkirjakuvittajia ovat Maija Karma, Rudolf Koivu sekä tietenkin Tove Jansson alkuperäiskuvitu...


Jos minulta kysytään, parhaita suomalaisia lastenkirjakuvittajia ovat Maija Karma, Rudolf Koivu sekä tietenkin Tove Jansson alkuperäiskuvituksineen. Paljon muitakin on, mutta nuo ovat omat lempparini ja tuttuja jo lapsuudesta.

Historia toistaa itseään ja aina välillä vanhasta kuvittajasta tulee taas ajankohtainen ja tässä kuussa törmäsin Rudolf Koivuun (1890-1946) uuden kirjan muodossa. Minerva julkaisi muutamia viikkoja sitten Kuin silloin ennen - Lasten elämää Rudolf Koivun kuvittamana -kirjan, mikä nimensä mukaan on täynnä Rudolf Koivun teoksia.

Kirja on hauska historiikki myös omien vanhempiemme ja isovanhempiemme elämään, sieltä löytyy mukavia tarinoita myös heidän lapsuutensa leikeistä ja tavoista pukeutumisesta kasvatukseen.


Kirjaan liittyy myös Postimuseossa oleva näyttely  10.11.2011-3.3.2012.

Näyttely kertoo lasten elämästä Suomessa 1900-luvun alkupuoliskolla. Esillä on taiteilija Rudolf Koivun alkuperäisiä töitä, postikortteja sekä aikakauden esineistöä. Näyttelyn teemat herättävät muistoja ja virittävät isovanhemmat, lapset ja lastenlapset keskusteluun. Näyttelyssä on toiminnallisia osioita, muistelutehtäviä ja filmi Rudolf Koivun elämästä.

Näyttelyyn liittyy PALJON oheistapahtumia, mistä enemmän Postimuseon sivuilta. Tässä kuitenkin muutamia kiinnostavia poimintoja tulevasta:

To 10.11. Kuin silloin ennen -näyttely avautuu. Vapaa pääsy.

Su 13.11. Isänpäivä. Vapaa pääsy.

La 26.11. Kello 14-16 joulukorttityöpaja. Paperisilppuri.
La 10.12. Kello 14-16 jouluinen työpaja. Askarrellaan joulukuuseen perinteisiä koristekaramellejä. Paperisilppuri.

Ti 24.1. Kello 17 muusikko Claes Andersson muistelee lapsuuttaan museonjohtaja Petteri Takkulan haastattelemana. Tapahtumaan vapaa pääsy.


Ti 14.2. Ystävänpäivä. Vapaa pääsy!

La 18.2. Kello 14 ja 15 Kultavuori - Rudolf Koivun nukketeatterisatu. Nukketeatteri Sytkyt.

Ma 20.2.-la 25.2. Hiihtolomaviikko. Vapaa pääsy!


2 kommenttia

  1. Nuo ovat myös minun lempikuvittajiani männäajoilta. Uusista tykkään mm. Marika Maijalasta, Sari Airolasta. Paljon on hyviä!

    VastaaPoista
  2. Uusista mä tykkään niistä Tatun ja Patun kuvittajista ja Matti Pikkujämsästä.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images