Karstaa

Kahta en vaihda kun karstaa kaihdan (runosuoni sykkii pitkän päivän jälkeen) Lyömätön parivaljakko karstaongelman hoitoon on Ducray Kelual ...

Kahta en vaihda kun karstaa kaihdan (runosuoni sykkii pitkän päivän jälkeen)Lyömätön parivaljakko karstaongelman hoitoon on Ducray Kelual emulsio sekä Raw Gayan or Her Babies hoitovoide. Emulsio irroittaa karstan hellävaraisesti muutamassa päivässä ja kaakaon tuoksuinen 100% vegaani-luomu-hoitovoide on ihanan hellävarainen kova rasva, mikä sulaa käsissä öljyiksi ja on todella helppo levittää. Toimii myös omiin kyynärpäihin ja milloin mihinkin. Mahtavia tuotteita molemmat!

15 kommenttia

 1. mun esikoisella oli sairaasti tukkaa ja karstaa ja ostin silloin hakiksen apteekin suosituksesta tuota kelualia - vitut mitään auttanut, esikoisella on varmaan vieläkin karstaa päässä. heitin sen keluaalituubin muuten pois vasta viikonloppuna. maksoi sentään 9v sitten 18e niin en raskinut aikaisemmin :D

  VastaaPoista
 2. Hei häh. En tajua. Miksi karsta on ongelma? Pitääkö googlettaa? En tajua. Just tänään yksi nainen kysyi, olenko yrittänyt tehdä tuolle karstalle jotain, että sen saa kivasti pois, kun öljyää ja harjailee. Sanoin, etten ole. En tajunnut siltä kysyä, miksi pitäisi... :)

  VastaaPoista
 3. Niin, ja siis tosiaan vauvasta oli kysymys, ei itsestäni. ;)

  VastaaPoista
 4. Voiko siinä olla joku ainesosa muuttunut? Kun mä rapsutin ties millä, hyvä etten hiomapaperilla tyypin päätä ja ei lähtenyt. Sit laitoin tuota keluaa 2 päivänä peräkkäin, niin täysin pois. Sit sitä tuli vähä takasi muutaman viikon päästä, niin uusin kerran käsittelyn ja se oli taas veks. Tai sit se on tää mun salainen yhdistelmä ;) Tuo toinen voide nimittäin ei tuki ihoa ja pehmentää sen karsta-alueen tosi hyvin.Nyt toi makso 12 euroo purkilta ja sitä on tosi runsaasti kyllä.

  VastaaPoista
 5. Niin siis karsta on vauvan päässä olevaa hilseilevää ihoa, joka voi alkaa hoitamattomana haisemaan ja tukkia hiusten kasvua.

  VastaaPoista
 6. Meiän tyttöö tepsi ku laitto vaan baby hoitoöljyä hieromalla päänahkaan ja myssy päähän muutamaks tunniks ja pesulle :) sama juttu toistettii 2 kertaa,enää ei ongelmaa :)

  VastaaPoista
 7. Mä yritin samaa, mutta ei oikein auttanut :( Liberon "goodiebagistahan" sai hoitoöljyä pikkupaketin, mutta se kosteutti irrottamatta. Päissä on eroja :D

  VastaaPoista
 8. Evakkosiili: mulle kävi vähän sama, jotkut kyseli hoidanko karstaa mitenkään ja olin ihan hoo moilasena, et mitä sillon väliä. Mut sit kuulin, et jos sitä tulee pähän paksu kerros, se tosiaan alkaa haisemaan ja hiukset ei tuu enää läpi, joten hoisin homman kotiin. Tuo For her babies voide meillä olikin jo, mut kokeilin eka kaverin karstaemulsiota ja hain sunnuntaina oman purkin kun oli niin tehokas aine. Vartissa karsta veks.

  VastaaPoista
 9. Pitäisikö karstan lähteä ihan parissa päivässä pois?! Mä oon luullut, että sitä on noilla pienillä todella monta viikkoa ja ei oo vaarallista. Mun pojalla on ollut karstaa pitkän aikaa. Oon kolme-neljä kertaa laittanut Liberon hoitoöljyä ja harjannut parin tunnin päästä. Ei se karsta oo mihinkään kadonnut/lähtenyt. Laitankohan liian vähän öljyä tai sitten pitäisi varmaan toistaa toi hoito seuraavana päivänä uudestaan? Apua, pitää käydä haistamassa pojan päätä samantien :) Mistä noita voiteita saa?

  VastaaPoista
 10. Niin, siis en tosiaan ole karsta-asiantuntija, mutta onhan se ihan hyvä et se lähtee pois heti, eikä oo kokoajan vähän tms. Ja tuo apteekissa myytävä Ducray-eulsio on kehitetty juuri siihen, että se poistaa karstan heti. Toisen aineen tilasin Ipanaisen verkkokaupasta.Se pää ei varmasti heti ala haisemaan, ei meilläkään haissut. Mutta pitemmän päälle hoitamattomana karstakerros paksuuntuu, milloin se voi alkaa haisemaan. + se, ettei hiukset pääse paksun karstakerroksen läpi.Täällä. oli joku pidemmälle edennyt ongelmakuvaus, kun koko makkari oli alkanut haisemaan vauvan karstan mukana. Meillä vauva raapi päätänsä jo siihen malliin, ettei pelkällä vauvaöljyllä hierominen auttanut kutinaankaan, niin hoidettiin tuo karsta pois apteekin aineella ja ylläpidetään pehmeyttä tuolla For Her Babies-voiteella. Mut niinku Wandabe tossa ekassa kommentissa tuskaili, kaikille sekään ei auta.

  VastaaPoista
 11. Prinsessa Paskavarvas5. lokakuuta 2011 klo 8.53

  Onneksi luin kommentit, olin ihan pihalla, että mistäköhän karstasta tässä nyt puhutaan :D

  VastaaPoista
 12. Mä kysyin tytön kuuskuukautisneuvolassa pitääkö karstalle tehdä jotain, kun kaikki tuntuu sitä öljyilevän. Terveydenhoitaja oli sitä mieltä, että se lähtee kyllä itsekseenkin, joten poistotoimenpiteitä ei tarvitse tehdä ellei itse halua. En tiedä onko tämäkin makuasia (niinkuin kaikki lastenhoitoon liittyvä tuntuu olevan). Ja meilläkään pää ei siis haise...

  VastaaPoista
 13. Varmaan makuasiakin, mua neuvottiin irrottamaan se juuri yllä kommenteissa mainituista syistä. Ja helposti sitten lähtikin tuolla aineella, on kivemman näköinen, mutta ennenkaikkea ei raavi enää päätä.

  VastaaPoista
 14. Meidän pojalla on ollut karstaongelma niin kauan kuin sillä on ollut tukkaa, eli AINA. Aina silloin tällöin on öljytty, rasvattu, pipotettu, harjattu ja pesty, mutta taas sitä on hiuskuontalon alla ällö keltainen kerros. Kiitos vinkistä, täytyy ehkä kokeilla jompaa kumpaa, tähän asti on käytetty apteekin perusvoiteita ja Ceridal-öljyä.Ja karstassa on tosiaan haju- ja esteettisen haitan lisäksi myös se ikävä juttu, että sen alla pöpöt pääsee muhimaan ja voi tulla tulehduksia, varsinkin jos lapsi sitten myös raapii päätään (näin opasti meitä eräs terveydenhoitaja). Meillä ei kyllä tota hiusten kasvuongelmaa ole havaittu, ihan komea leijonanharjas on karstasta huolimatta :DSuosittelen myös hoitamaan karstan pois ennen kuin lapsella on paksut hiukset, nyt on nimittäin kauhea operaatio ylipäänsä saada jotain tököttiä sinne päänahkaan asti..

  VastaaPoista
 15. Tuo apteekin aine on siis tarkotettu karstaan, se on tehokkaampi kuin tuo for her babies hoitovoide. FHB sisältää "vain" kaikenlaisia öljyjä, mutta karstan irrottaa ainakin meillä vain tuo toinen aine. SIt tuo FHB pitää ihon kunnossa paremmin kuin joku perus öljy, koska siinä on niin hyvä mix vaikka minkälaisia öljyjä :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images