Alternative party 2011 - Digitaalisen kulttuurin perhetapahtuma Kaapelitehtaalla sunnuntaina!

Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihalli täyttyy sunnuntaina 23.10. 80-luvun tietokoneilla, elektroniikalla, mediataiteella ja muulla koko...


Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihalli täyttyy sunnuntaina 23.10. 80-luvun tietokoneilla, elektroniikalla, mediataiteella ja muulla koko perheelle sopivalla tekemisellä kun digitaalisen kulttuurin festivaali Alternative Party järjestää lapsille ja lapsenmielisille suunnatun perhepäivän.

Perhepäivässä on näytteillä vanhoja tietokoneita, kuten Commodore 64, Amiga ja muita vastaavia klassikotietokoneita. Lisäksi kokeiltavana on lukuisia interaktiivisia laitteita, jotka tuottavat ääntä tai kuvaa. Lapsille on myös tarjolla seikkailurata. Yksi päivän kohokohdista on erityisesti lapsille suunnattu demoskenetaiteen multimedianäytös.

Kuva: Vesa Härkönen
 Perhepäivä on osa koko viikonlopun kestävää digitaalisen kulttuurin Alternative Party –festivaalia.

Alternative Partyjen Perhepäivä syntyi vuonna 2009. ”Huomasimme, että yhä useammalla tapahtuman osallistujista perustivat perheitä. Koska tietokoneet, digikulttuuri ja elektroniikka yhdistävät sukupolvia vaarista vauvaan, tuntui luontevalta järjestää erityinen, koko perheelle suunnattu päivä digitaalisen kulttuurin parissa”, kertoo Alternative Party ry:n puheenjohtaja Kim Viljanen sunnuntain perhetapahtuman taustoista.

Alternative Party 2011 –festivaalin teemana on tänä vuonna ”punakoneet” eli idän ATK. ”Totalitarismin puristuksissa Neuvostoliitossa luotiin ainutkertaista ja omintakeista teknologiaa, kuten itse rakennettuja kotietokoneita. Halusimme nostaa tätä tietoteknologian unohdettua rinnakkaistodellisuutta esille nyt kun Neuvostoliiton hajoamisesta tulee kuluneeksi 20 vuotta”, sanoo Viljanen. Teemaan liittyen on Perhepäivässä näytteillä kaiken muun lisäksi monipuolinen kokoelma Neuvostoliitosta peräisin olevia esineitä, julisteita ja pinssejä.

Alternative Party 2011 -festivaalin Perhepäivä järjestetään sunnuntaina 23. lokakuuta kello 11–15 Kaapelitehtaalla Helsingissä (Tallberginkatu 1 C).

Perhelippu 10 €.(mukaan mahtuu isien ja äitien lisäksi myös isovanhemmat samalla lipulla + lapset tietenkin)
Pienille lapsille suositellaan kuulosuojainten käyttöä!

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images