Tuutiluu- tohinaa uniin

Sain jo aikoja sitten kokeiluun 2 cd-levyä, jotka sisältävät elämisen ääniä. Toisessa levyssä vedetään vessaa ja puhutaan hiljaa, tiska...


Sain jo aikoja sitten kokeiluun 2 cd-levyä, jotka sisältävät elämisen ääniä. Toisessa levyssä vedetään vessaa ja puhutaan hiljaa, tiskataan astioita ja muuta sellaista. Toisessa levyssä kuuluu hurinaa, kiihdytystä ja drumdruminaa. Kumpikin sekä sydämen sykkeen kera että ilman.

Kuulostaa enemmän kuin oudolta, mutta kuten monet jo hiffasivat, liittyy lapsen unen saantiin. Kun pieni vauva nukahtaa, tarvitsee hän turvallisen ympäristön ja rauhoittavia ääniä. Kodin ja auton äänet ovat tuttuja ja yleensä niihin liittyy vanhemman läsnäolo, joten mikäpäs sen mukavampaa kuin nukkua vaikkapa keittiössä sitterissä tai autossa, mielellään niin lähellä vanhempaa että sydämen äänet kuuluvat.

Kuitenkin iltaisin ainakin minulla on halu viettää myös omaa aikaa, eikä hengitellä turvallisuutta huokuen vauvan vieressä. Sama homma päiväuniaikaan, kun vauva nukkuu yhteisessä sängyssämme,  en välttämättä pysty olemaan metrin etäisyydellä kolistelemassa ja huokailemassa, valitettavasti. Ja Äidin sylissä levyt ovat suunniteltu juuri tähän, luomaan turvallista pikkuhälyä ympärille, jotta vauva voi tuntea olonsa turvalliseksi.

Aluksi vitsailimme Tissilän isän kanssa, että Äidin sylissä kotona ja Äidin sylissä autossa voisivat saada jatkoa esimerkiksi Äidin sylissä noise keikalla-levystä, missä livetaltioinnin päälle sämpläisi sydämensykettä. Jäi tekemättä, mutta onneksi joku muu on tehnyt puolestamme nuo aikaisemmin mainitut levyt, oli nimittäin viimeksi tänään päiväuniaikaan käytössä. 

Tietenkin joitakin lapsia on hankalampi huijata, mutta Tissilä on näillä ihan vedätettävissä ja kun yleensä viereen nukahtamisen jälkeen hän säpsähtää jos yritänkin nousta, ei tätä ongelmaa levyjen kanssa tule. Nousemiseni äänet sekoittuvat vaimeaan hurinaan tai kilkatukseen ja kun puolen tunnin sydän+muut äänet cd:ltä loppuvat, on hän jo niin unessa ettei huomaa äänien hiipumista. Ei näillä mitään täsmäpäiväunia saa aikaan kolmeksi tunniksi, mutta hyvänä pienenä apuna toimivat erityisesti päiväsaikaan. Joskus on päiviä milloin mikään ei auta ja päivän sana on power nap, vaikka hurisisi kuinka, mutta yleensä helpottaa unentuloa suurestikin.

Levyjä voi tilata suoraan tekijöiltä Tuutiluu-recordsista. Itse ihastuin levyihin ja suurena merifanina ajattelin hankkia jossain vaiheessa Äidin sylissä rannalla levyn, sillä siinähän rentoutuisi itsekin. Kodin kolina sen sijaan on omakohtaisesti vähän liian kipeä muistutus tekemättömistä asioista :)

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images