Kysyntä ja tarjonta ei nyt kohtaa!

ottas muaki päähän olla värioksennuksessa En ole hippityttö nelkytkaks ja se tuottaa nyt ongelmia kantamisosastossa. Tahdon kantaa lastani l...

ottas muaki päähän olla värioksennuksessa
En ole hippityttö nelkytkaks ja se tuottaa nyt ongelmia kantamisosastossa. Tahdon kantaa lastani liinassa ja näyttää edelleenkin itseltäni enkä miltään intiasta karanneelta joogilta. Oikeastaan haluaisin näyttää aikalailla siltä, miltä muutkin kolmikymppiset kaupunkilaiset eli normaalilta. Kudottua pitkää liinaa etsiessä vaan iskee todella toivoton olo, sillä ilmeisesti joku kantoliinamuodin trendsetter on päättänyt, että kudottujen pitkien liinojen tulee olla intiahenkisesti pirteän värisiä ja mielellään raidallisia. Toinen vaihtoehto on hyvin luonnonmukainen beige/ruskea/vihreä yksivärinen liina. Päättelen siis, että vain kahdenlaiset naiset kantavat lapsiaan liinassa: värikkäisiin hippiloimiin pukeutuvat gojimarja-maailmanparantajat sekä luonnollisiin hippiloimiin pukeutuvat sienenpoimijat. Mitä se tämä tämmöinen peli oikeen on?

Tahdon kudotun pitkän liinan, mikä on musta (no värjätähän toki voi), missä olisi esimerkiksi valkoisia graafisia yksityiskohtia, Tai kirkkaan punaisia. Tai kumpiakin, mutta ei mitään steinerkoulun seinää muistuttavaa värikirjoa tai beigeä. Ei löydy ei. Sama juttu taitaa olla kantotakeissa, että johonkin se tyylikkyys on vain kadonnut ja hippinen olemus lähes elinehto. Haloo, mä oon 29-vuotta, en todellakaan aio pukeutua a) fleeceen b) hippiponchoon kirjastotätimäisillä liehukkeilla. Yhteistyökumppanini Ipanaisen sivuilla on yksi mukavannäköinen kantotakki, aika urheilullinen muuhun habitukseeni nähden, mutta harkinnanalainen. Muitapa ei sitten löydykään.

Millaisen kantotakin sitten haluaisin? Esimerkiksi parka-takki kantopaneelilla toimisi. Viime talvena hankittuun parkaan voisi toki paneelin ommella, mutta 2 vetoketjua tuottaa eteen ongelman. Löytyykö lukijoista ketään helsinkiläistä liinailijaa, joka ompelisi sopuhintaan mulle kantopaneelin parkaan, sillä kohtahan me jäädytään!

Ps. Jos joku näkee mut kylillä semmosessa sateenkaaren kirjavassa raitaliinassa, niin näkee muuten oikeen. Hankin tänään Valtterista Storchenwiegen 5.1m pitkän kudotun liinan, värissä kaikki maailman värit. En raaskisi sitä värjätä, kun tiedän sille olevan kysyntää juuri sellaisena, mutta ei tässä vissiin ole vaihtoehtoja :/

Pps. Tämä ei ollut kirjoitus siitä, että ne raidalliset liinat olisi tyylittömiä, joten älkää vetäkö hernettä nenukkiin sellaisten iloiset omistajat. Mä vaan en koe olevani sen tyylinen yhtään. Olen ilmeisesti ainoa laatuani.

18 kommenttia

 1. Et ole ainoa, älä vaivu epätoivoon. Arvostaisin suuresti, jos kertoisit, mikäli onnistut järkevän oloisen kudotun liinan löytämään. Muussa tapauksessa aion joko hankkia riemunkirjavan hippioksennuksen käytettynä ja värjätä sen hyvällä omatunnolla tai hankkia jonkun julmetun Manducan tahi muun repun, jolla tuollaista yli 1-vuotiasta möykkyä, joka ei suostu vaunuissa istumaan, voi kantaa. Trikooliinaan tuota ei enää saa sopimaan.

  VastaaPoista
 2. Jos kaipaat ihania (joskin näissäkin on paljon raidallisia) hillitympiä liinoja, niin tsekkaas ellevill.com Mä en ole sieltä vielä liinaa hankkinut, kun en vaa osaa päättää mikä olis ihanin... Ovat kyllä sit vähän kalliimpia kun tuo sinun löytösi, mutta harrastushan se on tämäkin...

  VastaaPoista
 3. kulta, mä teen sen kantopaneelin ohjeineen omaan blogiini heti alkuviikosta. Meilläkin on sille niin suuri tarve, että pakko väsätä se nyt. Mutta kun kaapissa ei ole oikean mittaisia vetoketjuja, niin en saa sitä vielä nyt viikonlopun aikana tehtyä.Mulla on siis mielessä sellainen, mikä tulee ihan vetoketjuilla kiinni takin omiin vetoketjuihin. Ja koska teen omaan ulkoilutakkiini, niin itse teen ulkoilupukukankaasta, ja vedenpitävän. Toki sitähän voi ideana muokata sitten omaan käyttöönsä ;)

  VastaaPoista
 4. Tuli vaan tossa yöllä mieleen, että napeillakin voisi saada kantopaneelin hyvin kiinni. Siis niin, että ompelis takkiin muutamat napit strategisiin paikkoihin takkiin ja suojaan napinlävet. Toinen puoli vois olla aina kiinni ja toista puolta sitten vain napittais. Tää kävis helposti semmoisiin takkeihin, missä on jo valmiina napit. Tarviis tehdä suojaan/paneelin napinlävet vain samoille paikoille kuin takissakin...

  VastaaPoista
 5. Mulla on tällainen kantotakki. Voi kantaa edessä ja takana ja olen sitä pitänyt hyvillä mielin ilman kakruakin. Toimii sadetakkinakin.

  VastaaPoista
 6. Niin ja sitten se linkki:http://www.mamdesign.net/carrying/clothes/mamcoat.html

  VastaaPoista
 7. Ellevillin liinat on nättejä, ja ihania päällä! Uutena hinta ei mun mielestäni ole ihan taivaita hipova, mutta käytettynäkin noita liikkuu paljon. Esimerkiksi pitkät kudotut Zarat käytettynä liikkuu n. 60-70 e hintahaarukassa.

  VastaaPoista
 8. Mulla oli sama ongelma. Ratkesi tosin sillä, että ymmärsin lopulta, että noi kokonaiset sidottavat liinat eivät muutenkaan oikein toimisi mulla, koska olen sirkuskääpiönmittainen. Ostin suklaanruskean Tri-cottin, on ollut turvallisen hipitön olo sen kanssa kantaessa, ehkä senkin takia, että sitä ei tarvitse hippimäisesti sitoa.

  VastaaPoista
 9. Minäkii olen kiroillut samaa liinaongelmaa! Ostin huutonetistä Maya Wrap -rengasliinan, joka on sentään ihan vain sininen, huh.Myllymuksujen Maijat-deluxe -kantotakki on muutes iha ok:n näköinen, vihreä on semmonen perus kettutyttöparkatakki.

  VastaaPoista
 10. Heheh... ihan kun mun ajatuksia. Löysin tosin aika neutraalin raidallisen. Se on sinisävyinen niin ei niin voimakkaasti huuda kadulla. Mutta tosiaan itse käytän aikapaljon mustaa tai tummia vaatteita. Joskus on jotain punaista, turkoosia, vihreää piristämässä. Mutta kuinka kivaa olisikaan että käntoliina olisi musta. Mieskin ehkä voisi sitä harkita käyttää.Olen tosin nähnyt joitakin mustia, mutta ei taida olla kudotuissa. Ja hinta pompsahtaa niissä sitten myös mukavasti.

  VastaaPoista
 11. etsä heitajuu et kantoliinaäidit on sellasia, et ne just tykkää inkavärioksennuskuoseista! jos et tykkää niist, et saa kantaa lastas liinalla! tyydy rattaisiin, kuotta!1111!!!!YKS!!!!

  VastaaPoista
 12. Tattis vastauksista! Tuo Myllymuksujen takki tosiaan näyttää hyvälle myös, onkohan semmosia jossain sovitettavissa pk-seudulla? (Laitoin kyllä jo kyselyä Myllymuksuille, et missä sen vois nähdä livenä)Tuo nappipaneeli-idea oli myös hyvä, pitää miettiä tarkemmin asiaa! Hankin kirpparilta just kivan harmaan villakangastakin vitosella, siihen ku vielä ompelis sen paneelin nii avot!ja tuosta vauvalehden liinasta...kun oma kokoni on lähempänä 46:tta, ei sillä liinalla oikeen tee mitään kun se on niin lyhyt. Jotkut myös kritisoivat, ettei se anna periksi yhtään ja kyllä tuo haikkis minkä hankin on joustavampi (vaikka itse epäilin aluksi onko niillä mitään muita eroja kuin pituus). Ja ton haikkiksen aion kyllä värjätä mustaksi ennenku innostun sateenkaareilusta liikaa!

  VastaaPoista
 13. No ei se Vauva-lehden liina sentään niin lyhyt ole... ;) Tarkkaa mittaa en muista, mutta pitkä se kuitenkin on, 5 m tai lähelle. Itse oon sua isompi ihminen, ja mulle kyllä piisaa 6-koon (= 4,7 m) liinat mainiosti hyvin moniin sidontoihin niin edessä kuin selässäkin kantaessa. Kudottu liina on trikoista jämäkämpi, joten kangasta ei tarvi aina olla sitä kolmea kerrosta päällekäin. Kannattaa kokeilla erilaisia liinoja, vaikka väri hirvittäisikin. Aina niistä jotain oppii! :)

  VastaaPoista
 14. No sitten niitä on erimittaisia, sillä mun vauvalehden liina on ainakin metrin lyhyempi mitä tää uus liinani. Ja saan sen hädin tuskin taakse solmuun kun laitan kietaisuristi2 sidonnan, mikä on meillä nyt parhaiten toimiva. Solmu on irronnut välillä kun en ole saanut sitä kunnolla kiristetyksi, koska se vain on liian lyhyt.Kyllä mullekkin piisaa 4.7:n liina, mutta tuo meidän vauvalehtiliina ei ole sen mittainen, vaan huomattavasti lyhyempi, tuskin edes 4 metriä.

  VastaaPoista
 15. No niin se vissiin sitten on. Toi kietaisuristi2 vie myös tosi paljon liinaa, kudotuilla kannattaa ilman muuta kokeilla noita helpompiakin sidontoja! ;)

  VastaaPoista
 16. Eikö Haikarankehtoa enää saa punaisena!?

  VastaaPoista
 17. Didymokselta on tulossa uusi musta-harmaa, kukonaskelkuvioinen liina =)

  VastaaPoista
 18. Ollaanpa kuulolla :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images