Kulta mun jakussa

Sain tänään harvinaisia vieraita, kun Anni ja Otto tulivat Enosta useammaksi tunniksi kyläilemään. Ja kun kerrankin nähtiin silmätysten, sai...


Sain tänään harvinaisia vieraita, kun Anni ja Otto tulivat Enosta useammaksi tunniksi kyläilemään. Ja kun kerrankin nähtiin silmätysten, sain samalla nähdä livenä millainen Annin Ipanaisen valikoimiin hankkima Kumja-kantopaneeli oikein on. ( Kumja= come (kumm saksaksi) under my jacket) Tarkoituksena oli etsiä mulle sopiva adapteri syystakkiin, sillä en uskaltanut tilata netin kautta itse, jos vetskari olisikin adapterissa väärä.

Kumja on siis (lähes) takkiin kuin takkiin mukautuva irrallinen kantopaneeli, mikä sopii jo raskausaikana. Vaihdeltavat ykk-merkkiset adapterivetoketjut vain kiinnitetään omaan takkiin ja paneeli adaptereiden väliin. Omat erilaiset adapterit voit hankkia vaikka jokaiseen vetoketjutakkiisi halutessasi.

Livekokeilu olikin tarpeen, sillä Monkista hankkimani toppatakin vetoketju ei ollut todella yleinen ykk-vetoketju, vaan hieman harvinaisempaa laatua. Ketjut saatiin pienellä kiskonnalla kyllä toimimaan keskenään, mutta testaillessa huomasin takin vetskarin olevan liian lyhyt, ja paneeli jäi törröttämään hieman hölmösti. Onneksi mulla oli myös viime talven H&M kettutyttöparka, mihin Kumja sopi täydellisesti. 

Irrallinen kantopaneeli on n. 70 cm korkea, joten takin vetoketjun tulee olla ainakin sen 70cm, voi olla enemmänkin. "Korsettinyöreillä" n. 20cm leveää paneelia saa helposti säätää oikean levyiseksi..


Ja tältä se näyttää asennettuna henkkamaukkaan. (tuo kannossa oleva tyyppi on muuten reborn-nukke eikä herra Tissilä itse. Tiiasta voisikin kertoa tarinaa joskus myöhemmin - ei todellakaan ole mun oma nukke!)
Sai kodin samantein, eikä varmasti yhtään liian aikaisin, sillä ilmat ovat selvästi viilenemään.

Paneelin hinta oli 35 euroa ja se sisälsi 1 vetoketjuadapterin. Lisäadaptereita muihin takkeihin voi hankkia 5 euron kappalehintaan. Mielestäni kyllä huokea ratkaisu jos vertaa esimerkiksi kantotakkiin. Toisaalta Kumja on tarkoitettu vain edessä kantamiseen, mutta tänäänhän mä vasta ekaa kertaa harjottelinkin taakse sidontaa Annin opastuksella. Oli vaikeaa, mutta se on ihan eri tarina se. Nyt nauttimaan syyskävelyistä!

2 kommenttia

  1. hei toi annihan on meidän huudeilta (tai vierestä ;)). pakko tilata jotain viimeistään seuraavan vauvan kanssa käyttöön (synnyinseutuyrittäjyystuentaa)

    VastaaPoista
  2. Wandabe, sun vauvakuume ei ole mitenkään jäänyt huomaamatta :D Pienyrittäjätuenta on aina hyvä juttu, oli sitten läheltä tai kaukaa. varsinkin kun esim toi kantopaneeli maksaa muualla ihan saman :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images