Miten saadaan mies ostamaan jokapoikapaita

Nimijuhlat siintävät tulevaisuudessa ja täällä on ollut ongelma, nimittäin siistien juhlavaatteiden hankkiminen. Ei minulle, vaan lapsen isä...


Nimijuhlat siintävät tulevaisuudessa ja täällä on ollut ongelma, nimittäin siistien juhlavaatteiden hankkiminen. Ei minulle, vaan lapsen isälle, joka kuvittelee että maalitahraiset ja reikäiset vaatteet ovat persoonallinen - ei epäsiisti - valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Koska olen muuttunut kliseiseksi Marimekkomutsiksi, keksin, että ei liian hieno ratkaisu on tietenkin jokapoikapaita. Kun puhuminen ei tuottanut tulosta, oli turvauduttava järeämpiin aseisiin ja valastettava paidanhakukomitea.

Mies saatiin Hakaniemen kauppahallin Marimekkoon ja (kuin) sattumalta raitapaitoja hypistellessä mukaan astui vanhempi leidiystävä ylistämään paidan sopivuutta. "Kyllä on hieno! Nappivalinta!". Sitten vain nopea "vai olisiko tuo vaaleansininen enemmän sinun värisi?" huijauskysymys ja kun vastaus on tuskallinen "EI" se ymmärrettiin niin, että grafiitinharmaa (täydellisesti istuva!!!) valkoraitainen, luojan kiitos lähes 30 euron alennuksessa ollut, raitapaitapaita on myös lapsen isän valinta ja juostiin salamana kassalle.

Se kävi jopa kivuttomammin mitä olin kuvitellut. Olin nimittäin jo opetellut ulkoa jokapoikapaidan historiaa ja valmistautunut kertomaan kuinka "1956 lanseerattu jokapoikapaita on pisimpään tuotannossa ollut ja yhä saatavissa ollut suomalainen vaate ja että suunnittelija, Vuokko Nurmesniemi, on sekä taiteen akateemikko että taideteollisen korkeakoulun kunniatohtori". Tämän jos jonkin piti vakuuttaa paidan olevan ihan ookoo ja ainakin fiksumpi valinta kuin assembly95:sen t-paita.

Tiedän, minusta on tullut hirviö.

10 kommenttia

 1. Olen todennut "kehuista kissakin elää" sanonnan toimivuuden myös miehen vaatetuksen parantelussa. Paremmin kuin mäkätys ("et jumalauta varmasti laita mitään Bob Marley-paitaa ja sammareita mun isoäidin 80-vuotis syntymäpäiväpäivällisille! Et!) toimii se, että kun mies joskus kiskaisee jotain vähän salonkikelpoisempaa päälle, aloittaa hillittömän kehumisen ja flirttaamisen. Nykyisin miehellä on ainakin julkisella paikalla liikuttaessa päällään EHJÄT ja PUHTAAT vaatteet, istuvia farkkuja ja hyvännäköisiä kenkiä. Ah autuutta.

  VastaaPoista
 2. jokapoikapaitoja käyttää mun isä ja mun pomo. nih :D

  VastaaPoista
 3. mut oot sairaan kiero :D

  VastaaPoista
 4. Ai muillakin on NOITA miehiä. Siis niitä jotka mielummin kulkevat vanhoissa kulahtaneissa ja reikäisissä rytkyissä ja kysyvät miksi jos ehdottaa edes uuden vaatteen hankkimista juhliin. Tuota taktiikkaa en olekaan vielä kokeillut, kiitos vinkistä :D.

  VastaaPoista
 5. Hienosti suoriuduttu, meillä vaan kusisi jo siinä että en saa miestä vaatekauppaan. Se on kuin koira joka mennessään ulos huomaakin kaatosateen; jarrut iskeytyy päälle kun mies näkee mihin suuntaan askelet ovat johtamassa. Ja kun sillä ei ole hihnaa kuten koiralla niin sitä ei saa väkisin raahattua mukana :(

  VastaaPoista
 6. jos makustelee suussa sanaa Hakaniemen kauppahalli, se ei välttämättä tuo mieleen vaatekauppaa vaan lihakaupan...tämä on yksi onnistumisen avaimista :D

  VastaaPoista
 7. Mikä huijaus :DMeidän iskä ei koskaan ole ollut pukumiehiä ja juhlissa (kaikissa paitsi häissä ja hautajaisissa) asu on ollut aina siistit yksiväriset (mutta ei siis perusväri) farkut ja mikäs muukaan kuin jokapoikapaita. Kerran iskällä on krakakin ollut ilman pukua, pikkusiskoni päiväkodissa askartelema pahvinen, jossa oli liimattuna vaikka mitä nappia, nuppia ja muuta koristetta ja kiristykseen kuminauha :D Oli aika pähee.Omani viihtyy myös puvussa ja niitä onkin muutamia vetäviä jostain 70-luvultakin ja varmaan niiden mielekkyyteen vaikuttaa myös se että vaimo kovasti kehuu miten komea mies on. Pari iskän vanhaa jokapoikaa on jemmassa, mutta en usko että ihan heti näkisin niitä mieheni päällä, liekö edes sopivankokoisia.

  VastaaPoista
 8. Mahtava tarina! Ja vielä nerokkaampi juoni!Sitä paitsi Marimekon Jokapoika-paita on klassikko, joka näyttää miehen päällä hyvältä. Omistanpa itsekin ainkain yhden Jokapojan, vihreän ää, mutta suunnitelmissa on ollut jo vuosia sijoittaa punavalkoiseen Jokapoikaan.Kuvii sit vaan tänne blogiin herra Jokapojasta!

  VastaaPoista
 9. Olen itsekin todennut tuon kehumisen, jota eka anonyymi sanoi, aika hyväksi keinoksi :D Toki jatkuva huomauttelu "voisit ostaa uusia t-paitoja, tuossa vanhassakin on resori jo ihan risa, vai ommellaanko siihen uusi resori?" tuottaa tulosta, sellaisella puoliviattomalla "voidaanko käydä H&M:llä katsomassa hattuja?" johti siihen, että uusia, ehjiä t-paitoja päätyi kassalle :) ( ja sitten kun ne päätyvät päälle, alkaa se kehumisrumba ). Mutta en mä oikeasti oo näin hirviö ( ja kannatan pukeutumisvapautta, myös miehillä, mutta ei tarkoituksenmukaisesti rikkotut vaatteet eivät ole, noh, siistejä )

  VastaaPoista
 10. Mä nauroin niiiin paljon tätä kun autossa kännykällää lueskelin. Oli pakko jakaa puoliskollekin. hihihiii...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images