Kirjauutuuksia

Syksyn myötä kustantamot ovat taas julkaisseet aktiivisesti uusia kirjoja pimeneviä iltoja ilahduttamaan. Onneksi myös lapset saavat osansa ...

Syksyn myötä kustantamot ovat taas julkaisseet aktiivisesti uusia kirjoja pimeneviä iltoja ilahduttamaan. Onneksi myös lapset saavat osansa tästä kirjavuodenajasta. Tutkailin läpi muutamia WSOY:lta saamia uutuuksia sillä silmällä, että vinkkaisin mukavista uutuuksista hieman laajemmalla ikäskaalalla ja löytyihän niitä kivoja juttuja.


Ensiksi tietenkin oman poikani ikäisille löysin mukavan punaisen Maisan pehmokirjan. Kirjssa on selkeitä ja värikkäitä kuvia pienten vauvojen katseltavaksi ja hieman isommat vauvat voivat opetella sen tarinan avulla iltarutiineja. Kirjan voi jättää huoletta vauvan viereen sängylle, mutta miinusta halvan oloisesta materiaalista: fleecekannet kummallisine satiinireunuksineen olisi voinut jättää pois ja pistää ihan puuvillana. Fleece kun menee hetkessä nukkaiseksi ja satiinikin rispaantuu varmasti muutamassa pesussa.Iloinen sanakirjasalkku sen sijaan on hyvästä kiiltävästä paksusta pahvista tehty opus, jota voi kantaa salkun tapaan myös kangashihnasta. Ihanan lapselliset Martti ja Lilli-puput seikkailevat pienessä tarinassa, missä pääasia on kuitenkin sanojen ja kuvien yhdistämistä. Kirjan takakannessa tätä suositellaan yli 1.5-vuotiaille, mutta uskoisin jo nuorempien nauttivan salkun selkeistä kuvista. Maahanmuuttajalasten kanssa työskennelleenä keksin tälle heti myös tarvetta ala-astetta myöten, mikä olisikaan parempi tapa opetella esimerkiksi kodin huonekaluja ja perheenjäseniä suomeksi kuin kiva pupukirja. Suosittelen vaikkapa nimiäislahjaksi, tästä riittää iloa pidempäänkin!


Kolmas suositus on pienestä kekoshinukesta kertova Yumi-kirja. Tämä kirja on ehdottomasti enemmän vanhemmille lapsille, jopa äideille suunnattu kuin pienille lapsille. Kirjassa on paljon reikiä, mistä voi kurkata seuraavalle sivulle, uskomattoman pieniä ja kauniita yksityiskohtia sekä ihanan pehmeät kannet. Mutta jos annat tämän kirjan 2 vuotiaalle, voit olla varma että se on viidessä minuutissa entinen. Yumia on mukava lukea hieman Tissilää isommalle lapselle, mutta toimii parhaiten varmasti esikouluikäisestä eteenpäin itse luettavana. Kekoshit taitavat olla tämän syksyn buumi kouluissa muutenkin?

Onko teillä tarttunut mitään kivoja lastenkirjoja haaviin kesän aikana? Itsellä on kirpputoreilta kasaantunut muutamia Pekka Töpöhännän seikkailuja sekä paksu Peppi-kirja. Lähinnähän nämä ovat itselle hauskaa ajanvietettä olleet, mutta ehkäpä klassikkojen tehno kestää vielä muutaman vuoden, kunnes meillä alkaa iltasatuikä lähestymään.

ps. Anteeksi kuvien laatu :(

2 kommenttia

  1. Prinsessa Paskavarvas25. elokuuta 2011 klo 16.38

    Eipä ole kun ei ole kuuntelijaakaan ;) Tosin meillä on itselläni ja tulevan mummin luona JÄRJETÖN kasa vanhoja klassikoita (Ronjat, Saariston lapset yms.), mutta nekin nyt ovat ehkä vähän isompien lasten kirjoja. Heinähattu ja vilttitossu ovat ehkä tällä hetkellä "pienimmille" mitä meiltä löytyy. Vauvakirjat tosin olisivat kai ne seuraavaksi katsannan ja ostoslistan alle joutuvat. Eli kiitos vaan suosituksista :)

    VastaaPoista
  2. PP: vauvakirjoja löytää hyvin kirppikseltäkin, meillä on jotain niitä loruleikki jne kirjoja, mutta ei ne vielä käytössä ole. Nyt luetaan lähinnä Maisaa ilman sanoja.Minttu: No, se Yumi saattaa olla tuhannen pillun päreinä jos annat esikoiselles nyt, siinä on mahtavia paperisoiroja joita tekisi ittekki mieli repiä :) Suosittelen ihan äidin kädestä katsottavaksi seuraavat pari vuotta :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images