Iltapuhteita leikkikaaren muotoisena

Lapsikama on kamalaa. Kamalinta lapsikamaa on leikkikaaret. Kuka hullu haluaa sisustaa kotinsa neonvärisillä metri kertaametri nallekuvilla...


Lapsikama on kamalaa. Kamalinta lapsikamaa on leikkikaaret. Kuka hullu haluaa sisustaa kotinsa neonvärisillä metri kertaametri nallekuvilla varustetuilla matoilla, vaikka lapsi niistä tykkäisikin?

Tästä sai alkunsa project leikkikaari, mihin meni muutama soiro Marimekon Siirtolapuutarhaa ja punaista puuvillaa. Punaiset kaaret ovat jostakin vanhasta leikkimatosta/kaaresta/telineestä peräisin. Tämä terminologia on himppasen vielä hakusessa.

Siirtolapuutarhassa on kaikki optimaalinen lapsen katseltavaksi: Selkeitä viivoja, ympyröitä ja vain muutamia värejä. Paljon mustaa ja valkoista. Seuraavien iltojen missiona on askarrella loppukankaasta erinäköisiä killuttimia roikkumaan ja ehkäpä tehdä pieni katos, millä kaaren saa muokattua majaksi.

24 kommenttia

 1. oijoijoi, ihana! Oot aika kätevä mamma.

  VastaaPoista
 2. Ihana kyllä. :) Kuva vei mukanaan, oon metsästämässä tuota kangasta meidän avorattaiden tuunausprojektiin! Maksaa vaan mansikoita, niin projekti seisoo.. miten sie raaskit? :D

  VastaaPoista
 3. Ihana! Meillä oli sellainen kirkuvaneonvärinen kammotus, mutta sekin aika meni ohi ja pääsin siitä (ihme) kirpputorilla eroon ihan hyvään hintaan vielä. Nyt meillä sisustaa yksi 2 v. Voisin kuvailla karkeasti näin: 2 vuotias on kuin tehosekoitin, mihin ei ole kantta.

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava! Olen kironnut miksi kaikki on aina niin rumaa: pinnasängyn reunuspehmusteet, imetystyynyt, hoitoalustat... Kaksi ensimmäistä mainittua aion päällystää (tosin imetystyyny on vielä hakusessa) ja kolmanneksi hommattiin semmonen Ruskovillan lampaankarva, jonka päällä voi sitten pitää pyyhettä tai harsoa ettei mene lampaankarva kakkaan. Tuollaisista kaaristakin olen kuullut paljon hyvää, mutta aina kun niitä jossain näen niin on vain pakko todeta, etten iki maailmassa suostuisi ottamaan sellaista kotiini.

  Pakko siis vielä tarkentaa, eli nuo kaaret oli valmiiksi noin, et siis ole onnistunut päällystämään jo olemassaolevan leikkimaton kaaria? Ainakin tuntuisi hankalalta noiden reikien kanssa... Tuo Siirtolapuutarha on kyllä muotokieleltään ideaali, mies meille niitä katselukorttejakin innolla tilasi ja samoja kuvioitahan niissäkin toistuu.

  Kiitos siis superisti vinkistä, pitänee alkaa etsiä jotain valmiita kaaria tai päällystää jo aikansa eläneen teltan telttakepit ;D

  VastaaPoista
 5. Tää on tosi epäreilua! H. ei anna mun (enää) edes ommella sen paitaan nappia! ;)

  VastaaPoista
 6. Ja kun tuossa huuto.netistä noita mattoja vilkuilin niin jos ei sopivaa kaarta löydy niin pitää sitten vain päällystää jotkut toiset ja tehdä niihin pienet lenksut, joihin härvelit sitten voi laittaa roikkumaan. Muutamissa näytti alun perin olevan sellaiset ja varmaan ihan yhtälailla toimii kuin noi metallireunaiset rei´iät.

  VastaaPoista
 7. No niin ja pommitan taas, sitä piti vielä kysymäni että oliko sulla myös joku valmis matto jonka päällystit vai teitkö ihan uuden maton, ts. onko tuolla millainen pehmustus?

  VastaaPoista
 8. Niin siis mä en raaskikkaan ostaa mitään 30 euron kankaita, vaan noi on saatuja kangaspaloja mitä käytän, tosi pieniä soiroja ja muuta.

  ja noi kaaret on siis ollu tollaisenaan, mietin eka et päällystäisin nekin jollain trikoolla, mut jätin sitte punaseksi. Tuota ei ole pehmustettu millään, sillä en yksinkertaisesti jaksanut alkaa tekemään pehmustetta. Ompelin reunoihin kaksinkertaiset kolmiot joihin noi tikut tökätään ja reunustin saumurilla. Ton voi sit laittaa maton päälle niin alla on valmis pehmuste. Ja ei siis ole päällystetty vanhaa mattoa, vaan ihan summanmutikassa tehty tommonen neliö, missä on ne kolmiot reunoissa. Erittäin simppeliä.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana! Suosittelen laittamaan niihin roikkuviin juttuihin jotain kilisevää tai rapisevaa, koska vähän ajan päästä pikku käsi alkaa niitä kurkotella ja kaikki ääntä päästävä kun tuntuu olevan in aika pienestä pitäen.

  Meillä ei sisustus muutenkaan miellytä mun silmää, niin meille ilmaantui aikanaan lelukaari, mutta tuosta lattialle tulevasta matosta en suostunut maksamaan. Fleecestä ja vanhasta tilkkuhommelista (ei se kunnon peittokaan ollut) tuli kätevä matto, joka toimitti virkansa siihen asti, kunnes kävi pieneksi. Onnelille siis sanoisin, ettei ainakaan meidän tyttö ole kärsinyt (ainakaan kovin selvästi), vaikkei pehmusteena ollutkaan sen enempää kuin kerros fleeceä ja puuvillaa.

  VastaaPoista
 10. mäkin olen niin kateellinen noista sun kangasvarastoista.

  Kilisevää, rapisevaa ja sellaisia mistä saa kunnon otteen. Niin meillä peilikin oli ihan pop jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 11. Tosi hieno. Millä sait noi kaaret pysymään alustassa? ja onko sulla jotain vanua tai jotain pehmikeenä?

  VastaaPoista
 12. Nyt luinkin aiemmat ja teko-ohjekkin selvisi. Olin niin innoissani siitä miten hienon olit tehnyt.

  VastaaPoista
 13. Möh, vaikka kuin simppeliltä kuulostaa, niin en saisi aikaan edes hankittua mitään noin hienoa kangasta. Ja hanke kaatuis lopulta siihen etten vaan saa raivatuksi itselleni ompelukoloa, jossa saisin rauhassa yrittää (ja erehtyä) tuollaisen väkertämistä. Kadehdin täältä ja sen jälkeen lasken oman lapseni kymmenissä (vaiko sadoissa?) pesuissa kulahtaneelle kirjavalle leikkimatolle. Eipä tuo onneksi osaa protestoida juuri mattonsa ominaisuuksista!

  Mut joo, samaa mieltä Onnelin kanssa siitä että monet vauvatarvikkeet on todella kammottavia kuoseiltaan. Ja aika kauan näyttää menevän, ennekuin niissä tulee muutosta.

  VastaaPoista
 14. on kyllä paljon hienompi, kuin se räikeä leikkimatto/-kaari/mikäihmeseon, jonka sallin päivittäin rikkoa mustavalkoisen sisustuksemme virheettömyyttä ;)

  VastaaPoista
 15. Hyvä idea! Siirtolapuutarha-sarja on ihana. Mä aina kuolaan niit astioita. :)

  VastaaPoista
 16. Minä huomasin naapurissa, että vauvamme jaksaa olla pitkään lattialla lelukaaren alla ja aloin tutkia valikoimaa. Minusta lelukaaria oli vaikka mitä ihanuuksia (pidän väreistä), mutta mielestäni oli järjetöntä maksaa lähemmäs satasta niinkin yksinkertaisesta härvelistä.

  Joten mies hommasi mulle taivutettua sähköputkea (kahtia sahattu hulavanne olisi ajanut saman) ja ompelin niihin kangasputket pehmikkeeksi. Lelut löytyi ihan olemassa olevista ja pari kilisevää ostin kaupasta. Ja lapsi nauttii nyt lattialla makoilusta fleecepeiton päällä.

  T:Nuuka äiti

  VastaaPoista
 17. Ooh aika hienoa! Jopa kahdittavaa :) Se tilkkuvilttikin on niin ihana.

  Mä en tälle toiselle lapselle huoli minkäänlaista ällöä kirjaavaa nalle-kaarta, vaikka kuinka ilmaiseksi saisi. Mun vanha retropeitto alle ja Ikean puinen lelu/jumppakaari saa ajaa asian ja varmaan hyvin ajaakin.

  VastaaPoista
 18. Eikä! Miksi nään tämän vasta nyt, kun leikkimatto ikä meni jo meidän taloudessa.. :S

  AIVAN IHANA. Marimekko ei muuten oikein kolahda, mutta tuo siirtolapuutarha.. siitä voisi vaikka maksaakin sitä opiskelijabudjettiin sopimatonta hintaa.. :)

  VastaaPoista
 19. Tunnen täyttä yhteenkuuluvuutta itselleni tuntemattoman ihmisen kanssa. Let me flavour the moment.

  Meillä on kolmen kuukauden ikäinen tytär ja minun äitini on suunnilleen yhtä kauan ollut aivan ilman kontrollia. Hän ei alunperinkään ymmärtänyt, miksi näin vaivaa löytääkseni mm. neutraalit pinnapehmusteet (kuka haluaa katsella jotain nallen kuvia makkarissaan, jumalauta?) tai miksi meillä ei nyt jo ole hoitopöydän päällä hyllyä, missä on esillä jotain söpöä. Minulle riittää, että vastoin tahtoani on meille ajautunut jo kolme erilaista leikkikaarta, kiitos äitini. Yksi on varmaan sama kuin tuo teitin ja kyllä, esteettinen silmäni nyrjähtää aina sen nähdessäni.

  Olisipa kangasvarasto, mutta kun ei ole.

  VastaaPoista
 20. Kangasvinkkinä Helsingin suunnalla asuville: Marimekon tehtaanmyymälästä Herttoniemestä saattaa tehdä välillä hyvinkin edullisiä löytöjä, esim. 6€/m. t. nimim. Vauvamme köllii graafisilla neliöillä:)

  VastaaPoista
 21. Onpa hieno! Odotan näkeväni valmiin lopputuloksen killuttimineen :)

  VastaaPoista
 22. Löysin tänne googlettamalla jumppakaarta siinä toivossa että löytyisi edes yksi siedettävän näköinen. Mutta kun ne valmiit on niin hiton rumia...ei varmaan auta kuin ryhtyä ompeluhommiin! Tuo on ihan tosi hieno! :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images