Maitokahvi

Eilen se sitten tapahtui. Maito oli loppu ja kätevä emäntä puristi maidot tissistä kahviin. Liekö ollut kahvin vai maidon vika, mutta pahaa ...


Eilen se sitten tapahtui. Maito oli loppu ja kätevä emäntä puristi maidot tissistä kahviin. Liekö ollut kahvin vai maidon vika, mutta pahaa oli. Onko kukaan kokeillut rintamaitopannaria, se kuulemma on hyvää?

Tämä oli se postaus jota en olisi ikinä uskonut kirjoittavani. Anteeksi.

16 kommenttia

 1. Mä tein pullaa aikanaan omasta maidostani. Oikein 2,5 desin taikinan, siitä taisi tulla 8 pullaa. En kyllä vieraille syöttänyt eikä mieskään tahtonut maistaa. Syötiin sitten kakaran kanssa puokkiin. Pullalta se maistui, ei siinä mitään. Ehkä ihmismaito on liian kermaisaa kahvimaidoksi. :D

  VastaaPoista
 2. Meilla kotona on kuulemma syoty tissimaitopannaria pakastimen pursutessa maidosta. Ilmeisesti vallan hyvaa, lieko kahvissa sitten se rasvaisuus ja minkamoinen lie tissimaidon ominaismaku puskee vahvemmin lapi?

  VastaaPoista
 3. mä oon kokeillut samassa jamassa ollessa kahvissa omaa ja korviketta. pahaa oli!

  VastaaPoista
 4. Heh, mun mielestä se menee siinä missä lehmiski. Tosin laitanki maitoa vaan lorauksen, se ei saa maistua liikaa. Kauramaitoa mieluiten käyttäsin, mutta se kokkaroituu rumasti.. Sormiruokailevalle lapselle oon leiponu äidinmaitoon leipää, itse en edes maistanut mutta vauva söi mielellään! Sitten löytyi ihan marketista suolaton ruisleipä ja ei tullu leivottua lisää:)

  VastaaPoista
 5. Miksei oma maito olis hyvää? Tosin se on melkoisen rasvaista. Mä olen tehnyt sämpylöitä ja hyviltä ne maistui!

  VastaaPoista
 6. Mä en vauvana suostunut ottaan pullosta, joten äiti sitten hyödynsi pumpattua maitoa mm. pullaan. Kerrankin vieraana ollut kummisetäni söi niitä kolme kappaletta hyvällä innolla ja kehui, muttei ottanut enää lisää kun kuuli mitä maitoa oli käytetty ;DAiheeseen sopii väärin lukemani teksti Kustaa Vaasassa Vaasankadulla, kun F:t näytti kaukaa ihan T-kirjaimilta. Mietin siinä sitten millainen shotti voisi olla Tisumiehen trendi :D

  VastaaPoista
 7. Mä en ite oo koskaan ees uskaltaunut maistaa omaa maitoa, no, oon kerran tipan sormen päästä. Mua sen syöminen/juominen vaan iljettää. En tiiä miks. Mut yks kerta Mika laitto meidän kaverin (joka on mies) limuun jääpalan joka olikin pakastettua rintamaitoa. Sit kun se alkoi sulaa sinne mukiin ja J oli ottanut muutaman kulauksen se alkoi ihmettelemään, et mitä valkoista mujua siellä sen limussa oikein on. Vähänkö revettiin. :D

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen maistanut tissimaitopannaria - en tykännyt ja tissimaitopullaa-tykkäsin. Tosin en tiennyt etukäteen tissimaidon olleen nesteenä ko. leipomuksissa.

  VastaaPoista
 9. yyyh, muakin inhotti jostain syystä oma maito. En tiedä miksi, mutta en ikinä maistanut sitä tippaakaan. Lämmittäessäkin kokeilin aina sopivuuden kädellä. Vähän hölmöä.Kaverin poikaystävä laittoi meillä kerran kylässä ollessaan korviketta kahvin joukkoon. Maistui kuulemma ihan ok.

  VastaaPoista
 10. Tästä olen kuullut, eikä kuulemma kannata kokeilla. :D Onneksi en ole kahvin ystävä.

  VastaaPoista
 11. :) daria on tulossa käymään, pitäsköhän leipoa pannaria...

  VastaaPoista
 12. Legendaarinen tyttöjen ilta aikanaan, kun semituore äiti lähti humpalle mukaan. Ennen baaria pumppasi maitoa ja mietittiin kimpassa mitäs sille tehtäis. Valkovenäläisen pohjaksi toimi hyvin, jäitä vaan sekaan ja riittävästi vahviketta :D tais olla meillä muillakin riittävästi pohjalla kun sitä maisteltiin.. Omaani en ole maistanut nyt, mutta lupasin vastaavanlaisen drinkin tarjota jahka ulkoilemaan pääsen..

  VastaaPoista
 13. Hitto mä repesin :D Pitäsköhän itekkin kokeilla ja leipomuksia.. pohdin sitä itseasiassa illalla pumpatessani maitoa..

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images