Belly Bandit testin tuloksia

Testissä olleesta Belly Bandit-tukivyöstä on säännöllisin väliajoin putkahdellut kysymyksiä postauksiin, joten nyt varmaan on aika kertoa ...


Testissä olleesta Belly Bandit-tukivyöstä on säännöllisin väliajoin putkahdellut kysymyksiä postauksiin, joten nyt varmaan on aika kertoa mitä mielipiteitä tämä ameriikan ihme itsessäni herätti.

Itsehän valitsin Belly Banditia maahantuovan Pepinon valikoimista omakseni bambukuituisen luonnonvalkoisen tukivyön kokoa M. Se meni nipin napin sinnikkäällä kiskomisella päälle kun aloitin ohjeidenmukaisesti käytön alle 24h synnytyksestä. Oman hankaluutensa käytön aloittamiseen toi kuitenkin 27 hakasen sektiohaava, sillä vyön lisäksihän Belly Bandit-"ohjelmaan" kuuluu vatsalihaksista huolehtiminen jumpan avulla, mitä en luonnollisesti ole voinut tehdä, jotta haava saisi parantua rauhassa. Otin siis pelkän vyön käyttöön.

Ensiksi on todettava, että tällaisena hellekesänä on hämmästyttävää, että ihossa kiinni olevaa paksua vyötä on ollut miellyttävä käyttää eikä se ole hiostanut epämiellyttävästi. Tässä uskon bambukuidun olevan omiaan ja varmasti perusmallia hengittävämpi valinta, mihin olen tyytyväinen. Nyt jos syksyn ja talven synnyttäjiä ajatellen miettisin vyövalintaa, suosittelisin ehkä bambun lisäksi myös banditin "julkkisversiota", mikä on kivan näköinen myös paidan päällä. Oma luonnonvalkoinen vyöni on nimittäin ollut välillä topin päällä hieman silmiinpistävän terveysvaikutteinen :)

siellä se menee 

Sitten itse actioniin! Koska minulle tehtiin hätäsektio, on haavani pystysuora ja tavanomaista sektiohaavaa runsaasti pidempi. Tämän vuoksi tukivyö ei kunnolla peittänyt arpea alhaaltapäin, ja painoi välillä ikävästi. Tykkäsin kuitenkin käyttää vyötä jo ennen hakasten irrottamista, sillä vyö piti haavan tukevasti paikallaan eikä repeytymispelkoa ollut niin paljon mitä tunsin ilman vyötä. Oli myös mukavaa, että kun kehon paino muuttui kerralla alemmalle kymmenluvulle ja kehonhallinta jäi kuitenkin hetkeksi masuaikaan, se tuki selkää ja helpotti hallitsemaan kehoa. Öisin kun jouduin nostelemaan lasta, toimi vyö hyvänä tukena sillä arpihan oli alussa todella kipeä ja ärtyi liikkumisesta entisestään, uskoisin myös alatiesynnyttäjien arvostavan helpompaa kropan hallittavuutta.

Vyö on tarkoitettu raskaudesta palautumiseen, minkä moni nainen käsittää tietenkin myös vatsan pienenemiseksi. Koska itselläni ei ole aikaisempaa kokemusta raskaudesta palautumisesta, en osaa sanoa nopeuttaako vyö sitä kuinka. Kuitenkin omalta kohdalta vatsa pieneni ensimmäiset (ja BB:n käytön aktiivisimmat) viikot yllättävän nopeaa. Tällä hetkellä levein kohta vatsasta on pienentynyt yli 15 senttimetriä heti synnytyksen jälkein otetusta mitasta, mutta oma bandit mahtuu edelleen päälle, vaikka vyössä on vain 12.5 sentin säätövara. Tämä onnistuu siksi, että valitsin vyön joka meni aluksi nipin napin venyttämällä ympärilleni. Tällä hetkellä en enää käytä vyötä koko ajan, vaan laitan sen päälle päivittäin kun tunnen tarvitsevani tukea esimerkiksi kauppareissuilla kantamusten kanssa. Muuten käyttäisin vyötä edelleen aktiivisesti, mutta vyötärön pienentyessä Belly Banditin pää jää ikävästi törröttämään paidan alta. Uskon, että saamani Belly Bandit tulee olemaan pitkään käytössä, sillä raskaudesta palautumisen lisäksi se tosiaan tukee ihanasti kroppaa muutenkin.

Suosittelenko siis Belly Banditia? Kyllä, ehdottomasti, mutta tietyin varauksin. Jos oletat laihtuvasi 6 viikossa mallimittoihin (joissa et ehkä ole koskaan ollut), tulet pettymään. Jos odotuksesi ovat maltillisemmat ja arvostat  nopeaa palautumista raskaudesta, mutta etenkin haluat kroppasi toimivan hyvin, on Belly Bandit mitä parhain apu ja hankkimisen arvoinen ainakin omasta mielestäni.

7 kommenttia

 1. Toimiskohan tuo vielä 7,5kk synnytyksestä :D Terv. möhis

  VastaaPoista
 2. Niin ne vähän tuotetiedoissa lupailee ettei tarvis olla juuri synnyttänytkään. Mutta enpä ossoo sannoo :D

  VastaaPoista
 3. Ja pääsiskö halvemmalla, jos käärisin möhikseni ympärille mummovainaalta perittyjä idealsiteitä?

  Ai saatana, tajusin just että mulla on sellainen sikaleveä musta hakasilla kiinnitettävä mummovyö (mitälie himapornilua varten)! Mäpä käärinkin sen ympärilleni, jos vaikka hoikistun äkkiä muutaman kilon ennen 3vk päässä odottavaa töihinpaluuta...

  VastaaPoista
 4. Mä en ole koskaan kärsinyt selkäkivuista, vaikka oon seisomatyötä tehnytkin. Raskauden jälkeen jäin kuitenkin kaipaamaan jotain selkää tukevaa. Hetken aikaa mulla oli mutsin alaselän tukivyö, jota se on käyttänyt selässään olevan rakenteellisen vian tukemiseen. En kokenut suurta mullistusta. Kaikkien hehkuttamien tukisukkien kokeilun jälkeen (raskausturvotukseen, parhaimmillaan 4kg/vko lisää painoa) olen menettänyt toivoni. Ehkä joskus, kun haluan raskaanaolon lisäksi toisen lapsen voisin kokeilla tällaista. Paljonko tällaisella on hintaa? Onko hintalaatu-suhteinen?

  VastaaPoista
 5. Sascia: Mielipiteitä on tietenkin monia ja tiedän ettei kaikki voi pitää samasta. Itsehän olen todella pihi tätänykyä ja mietinkin ostaisinko itselleni vyön seuraavaan raskauteen jos minulla ei sellaista jo olisi.Hinta kun on 60-90 euroa. (Mähän oon siis ihminen joka osti raskausaikana yhteensä 26 eurolla uusia raskausvaatteita itselle)

  Ja kyllä musta toi oli ihan hinta-laatusuhteeltaan sellanen, et hankkisin. Mulla ei ole ollut selkäkipuja raskauden jälkeen, se on ollut muutenkin hyvä apu ja turhamaisena arvostan kyllä myös, että vatsa on pienempi kun vyö on köytettynä ympärille. bambukuitunen on ollut hyvälaatuinen, sitä on pesty ja se on edelleen kuin uusi ja menossa ystävälleni seuraavaksi lainaan seuraavaksi.

  Tietenkin on tosiaan mielipiteitä yhtä paljon kuin ihmisiäkin, mutta itse tykkäsin kyllä ja käytän edelleen. Harmi kun en tajunnut sillon piknikillä näyttää, sillä tokihan mulla silloinkin vyö oli paidan alla :)

  VastaaPoista
 6. Mulla oli jonkin aikaa käytössä tuo belly bandit ja periaatteessa oli ihan tyytyväinen. Ainoo miinus oli se että niitä ois mun mielestä tarvinnu kaks että niistä vois toinen olla pesussa ja ei jäis käyttö pariksi päiväksi jonkin pesun takia.

  VastaaPoista
 7. Mulla on onneksi ollut käytössä kuivausrumpu.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images