Lilliputteja vuosien takaa

Muistin aamukahvia hörppiessä, että löysin eilen kaiken tarpeellisen lisäksi myös jotain hyvin epätarpeellista. Koeda Garden Heights-penaali...

Muistin aamukahvia hörppiessä, että löysin eilen kaiken tarpeellisen lisäksi myös jotain hyvin epätarpeellista. Koeda Garden Heights-penaalin suoraan omasta lapsuudesta. Maksoin kapistuksesta valtaisat 20 senttiä ja oletin arvonkin olevan juuri se, vaikka kaikki pikkuosaset tyttöhahmoa lukuunottamatta olikin tallessa.

Esitellessäni tuotetta silmin nähden kiinnostuneelle taistelukaverille keksin samalla, että googlaan lelun. Jos jollain muullakin vaikka olisi sama. Samantein selvisi, että kyseessä on jonkinlainen keräilyharvinaisuus, mitä monet metsästävät ja ovat valmiita maksamaan ihan sievoisia summiakin. Olo tuntuu vanhalle kun omat lelut alkavat olemaan antiikkia.

Muistaako joku muu omistaneensa saman leikkisetin? Itse kutsuin tätä lilliputtitaloksi ja tykkäsin kamalasti pienenä. Noh, ehkä vähän isompanakin!


16 kommenttia

 1. Oijoi, oon ettinyt tuota! Mulla oli tuo samanlainen, mut vissiin kadonnut tai äiti on tyrkännyt jonnekkin, missä on pieniä lapsia. Sitä oli myynnissä myös semmoinen pienempi, mut leveämpi boksi. Meillä sitä sanottiin lilliputtipenaaliksi. Hirveä kaiho tuli nyt! Oon joskus ebaystä etsinyt, mut joku järki päässä sanoo, etten oikeasti moista tarvii enää. Mut on se vaan hieno! Ehkä mun lapsuuden kovin lelu, parempi kuin My little ponyt ja Barbiet yhteensä.

  VastaaPoista
 2. oon tainnu jo leikkiä pojilla silloin, kun sä oot leikkiny noilla :D

  VastaaPoista
 3. OIH! Kyllä, mulla oli juuri toi! Ja maksaisin mitä vaan! Paljolla myyt =P

  T:satunnainen lukijasi vm-78

  VastaaPoista
 4. Mulla oli toi! Ja on vieläkin. Olen antanut perheemme 2-vuotiaan hypistellä sitä. En arvannut että penaalilla voisi jo lyödä rahoiksi. Liikun ihan väärissä piireissä.

  VastaaPoista
 5. Minulla ja siskollani oli kummallakin omat penaalit. Toinen niistä oli tallella, mutta omat lapseni hajottivat sen, mur.

  VastaaPoista
 6. Wandaben kommentti vei sanat suustani :D
  Mietin tässä, että en ees ikinä aikasemmin oo nähny tuollaista penaalia... No mä olenkin käynyt katsomassa Jedin paluun elokuvateatterissa.
  - Sinä vuonna, kun se alkuperäisversio tuli Suomen ensi-iltaan.

  VastaaPoista
 7. Mörri: Voit tulla mun luo leikkimään joku kerta kun tuut tännepäin. Noita ukkeleita ei oo ku yks, mutta mä voin leikkiä yllätysmunasta saamalla kissalla.

  Wandabe: hyvin todennäköisesti :)

  Anonyymi: teen vaihtokaupat heti retro äp-makkariin ja maksan välistä :D

  Liisa: Kyllä mä luulen et edelleenkin Nokian osakkeilla tienaa paremmin!

  Aarre: Nakkasikko meneen? Jäikö varaosia? Löytyykö mun pikku-ukolle kaveria?! (toisaalta toi on aika söpö just yksin tuolla tallustaessaan)

  VastaaPoista
 8. Ti: :D No tämä oli hieno homma kasikytluvulla!

  VastaaPoista
 9. Mulla oli tuontapanen joskus! Se oli muistaakseni pienempi kun tuo. Oi vitsi, harmi että se on kadonnut jonkun muuton aikana.

  VastaaPoista
 10. Mulla oli ja on toi vieläkin ja priimakunnossa (kiitos äiti kun et ihan kaikkea ole heittänyt pois). Nyt täytyykin harkita että antaako koskaan jälkikasvun sitä edes hipelöidä :D.

  VastaaPoista
 11. Oih, ihanaa kun kaivoit tämän naftaliinista! samalla nousivat pintaan lapsuuden suloiset muistot: en omistanut yhtään nukkekotia tai barbia, mutta tämä oli salainen kotileikkiareenani!

  VastaaPoista
 12. No hitsit, uhraanko mä mun nalle-makuupussin vm-78 ? Pahampa heitit!!! =D

  T:se lukija vm-78

  VastaaPoista
 13. Meillä kummallakin oli siskon kanssa tuollainen. Itsellä oli tosin pienempi ja leveämpi punainen pakkaus ja siskolla samanlainen kuin kuvassa. Niillä oli kiva leikkiä, olin vallan unohtanut ne, kunnes mainitsit :)

  VastaaPoista
 14. Ei hele :D
  Oisko peräti vielä jossain tallessa? En oo kyllä nähny sitten muuton (7 vuotta sitten).
  Ja melkein saattapi olla jopa (melkein) kaikki tavarat kasassa tuossa...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images