Lasten pakkopaita

Kapalo on tosi näppärä lapsen lamauttaja varsinkin yöaikaan kun Tissilä sätkii miten sattuu syötyään. Monesti puoliunessa (minä siis) kapalo...

Kapalo on tosi näppärä lapsen lamauttaja varsinkin yöaikaan kun Tissilä sätkii miten sattuu syötyään. Monesti puoliunessa (minä siis) kapaloiminen on sekä ainoa vaihtoehto rauhoitteluun että yhtä tuskaa, mistä ei nauti niin lapsi kuin äitikään, sillä paketti pysyy kiinni korkeintaan sen viisi minuuttia. Olenkin tässä yönä muutamana suunnitellut jotain, mikä ei ehkä saa kaikkien kannatusta, nimittäin lasten pakkopaitaa. Olisi kätevää, että lapsen voisi vaan sitaista rullalle nukkumaan, niin etteivät pienet kädet vahingossakaan pääse avaamaan pakettia jo ennen sen sulkemista.

Tässä nopea demostraatio:


Homma toimisi siis niin, että ensin laitettaisiin hihat käsiin ja sitten sitaistaisiin koko homma riuskasti kiinni tarranauhoilla niin, että kädet jäävät paketin sisään. Lopuksi pussin suu kiinni jalkopäästä kiristysnyörillä ja lapsi tyytyväisnä nukkumaan. Lastensuojelua hämätäksemme voisimme käyttää vaikkapa jotakin pirtsakkaa retrokangasta (jopa froteeta!), jotta idean alkuperä ei heti tulisi ilmi.

Idean saa ilmaiseksi ottaa itselleen ja pistää firman pystyyn, taattu lapsimessut 2012 hittituote.

17 kommenttia

 1. http://www.sannas.fi/category/28/kapalot?gclid=CJOLk_vA1akCFdAn3wodXHKxOg

  On olemassa valmis kapaloita, jotka menee tarroilla kiinni!
  Onnea muuten tulokkaasta! <3

  VastaaPoista
 2. mietinkin ettei tää taida olla ihan uniikki idea jos minäkin öisin alan miettimään moista :D Mutta toi pakkopaita on jotenkin hienompi nimi silti kuin joku tarrakapalo :D

  VastaaPoista
 3. mulla on myös sellainen tarrakapalo/kapaloliina odottelemassa. saa nähdä, osoittautuuko toimivaksi.

  VastaaPoista
 4. ja jos ostaa kapaloliinan, niin kannattaa kuulemma hankkia tarpeeksi tiukka. muistaakseni tuosta swaddleme:sta on valiteltu, että vauva rimpuilee helposti kätensä irti sieltä.

  VastaaPoista
 5. suosittelen kyllä jo sairaalaan ottamaan mukaan. itse kun en lapsia pahemmin tuntenut ennen tissilää luulin kapaloa joksikin kidutuslaitteeksi, mutta arvo on silmissäni kasvanut kohisten!

  VastaaPoista
 6. Mäkin huomasin viime yönä että tiukkaan kapaloon kietominen on oiva tainnutuskeino :) Vauvan ensiimmäinen yö kotona meni siksi hyvin :)

  VastaaPoista
 7. Ihme, ettei vielä ole tullut ano-päivittelyä tähän.:D

  VastaaPoista
 8. Minna: hei onnea vauvasta! Kyllä ne tiukassa paketissa ovat öisin parhaimmillaan!

  Annevee: ainiin, en muistanutkaan että osa lukijoista järkyttyy kaikesta, mutta odotellaan nyt!

  VastaaPoista
 9. mulla on sellainen jenkkisuperkapalo ku swaddle-me paketissaan lojumassa. se on about tollainen sun idea mut siinä on söpöjä nallen kuvia kans :D voin pistää samixelle tulemaan

  VastaaPoista
 10. Oho siitä olikin jo puhuttu tässä.. oompas skarppi !

  VastaaPoista
 11. ettekö te itte käytä sitä? mun pitäs postittaa teille paketti ittekki. pullo ja yks lelujuttu.

  VastaaPoista
 12. Kiitos paljon :) Nytkin pikkumies nukkuu tyytyväisenä parvekkeella :)

  VastaaPoista
 13. Meillä lojuu lastentarvikkeesta ostettu tarra kapalo kaapin pohjalla. Voi varmasti kahden käden sormilla laskea moneenko otteeseen tuli käytettyä. Helpompi oli peittoon tai lakanaan kietoa.

  saa nähdä tulisiko sitä käytettyä tällä seuraavalla vai jääkö turhaksi ostokseksi.

  VastaaPoista
 14. Me saatiin sairaalasta mukaan ihan perus joku valkoinen froteeliina, johon kapaloon käärittiin. toimi erinomaisesti. tarpeeksi iso kun on, niin ei aukea helposti.
  mitä tollaset ns. viralliset kapalot maksaa?

  VastaaPoista
 15. Tollanen tarrakapalo oli Suomessa n.30 eur, mut ebaysta saa n. 10 punnalla.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images