Vihdoinkin tuhkaa

Kuten todettu on, raskausaika on vaikuttanut hiuksiini erityisen paljon. Ennen hiukseni olivat tummanvaaleat, nyt juurikasvu muistuttaa en...Kuten todettu on, raskausaika on vaikuttanut hiuksiini erityisen paljon. Ennen hiukseni olivat tummanvaaleat, nyt juurikasvu muistuttaa enemmänkin tummanruskeaa. Asia on mitätön moniin muihin ongelmiin verrattuna, mutta risoo silti. Olen todella monta kertaa luopunut blondauksesta ja palannut itku silmässä takaisin vaaleista vaaleaan tuhkaan, joten nyt olen armahtanut itseni ja antanut luvan vaaleaan tukkaan vaikka se vaatiikin ylläpitoa ja värjäämistä aineilla mitkä eivät täysin vastaa nykyistä luonnonmukaisuusihannettani. Värjäysväliä sen sijaan olen pidentänyt lähes puolella ja saattaa mennä kolmisenkin kuukautta etten koske väripurkkiin, sillä blondiin tukkaan juurikasvu sopii.

Nyt uuden oman värin sekä kampaamoällötyksen johdosta olen värjännyt hiukseni kotona ja havainnut, ettei entuudestaan tutut aineet tehoa tummempaan raskaustukkaani vaan tekevät siitä keltaisen. Ja keltainenhan on purkkiblondin painajainen nro1. Optimistisesti luulin ennen tehonneen KC Colourmaskin olevan edelleenkin varma pelastus keltaisuuteen, mutta sekään ei tehonnut ja siksi kysyin SKT-groupin Saaralta Milttonin pressipäivänä onko mitään tehtävissä, että raskaushormooneista huolimatta keltaisuus taittuisi tutuksi tuhkaksi. Saara suositteli ensisijaisesti Revlonin hopeapalloa ja Fudgen uutta hopeashampoota. Suhtauduin suosituksiin jonkin verran skeptisesti, sillä tähän ikään mennessä olen kokeillut jos jonkinlaista värin taittajaa eikä niistä mistään ole ollut apua raskausaikana. Viime viikolla värjäsin kuitenkin hiukset viimeistä kertaa ennen synnytystä ja tänään päätin antaa suositelluille hopeatuotteille mahdollisuuden kun olin lähdössä kuvataideakatemian kevätnäyttelyn avajaisiin.

Suihkussa hieroin Fudgen shampoon hiuksiini ja säikähdin suuresti, kun huomasin käsieni muuttuneen siniseksi.  Epäilin kuitenkin ettei se vaikuttaisi hiuksiini kovinkaan kummoisesti, joten annoin shampoon vaikuttaa pullossa määritellyn vaikutusajan 3minuuttia kunnes pesin sen pois. Kylpyhuoneen peilistä katseli operaation jälkeen lähes violettihiuksinen tyttö, joten en uskaltanut edes kokeilla sitä tehokkaaksi mainostettua väripalloa samaan syssyyn vaan valitsin Tigin Bed Head-sarjan Dump Blonde hoitsikan, millä ei ole sävyttävää vaikutusta. Hoitsikan huuhdeltuani hiusten sävy oli edelleen sinertävä, mutta sehän nimenomaan vie keltaisuutta joten annoin hiusten kuivua rauhassa.

Ja nyt se on sitten tuhka. Yhdellä pesukerralla! Se on jopa liian sininen paikkapaikoin, sillä en osannut odottaa tällaista vaikutusta kuukausien keltaisuusongelman päälle ja levitin shampoon liiankin rennolla kädellä. Pitänee ottaa tämä Fudge astetta vakavammin seuraavalla kerralla, sillä tämän kanssa ei selkeästikään leikitä tehossa. Kuvaakaan en tuloksesta vielä julkaise, sillä yritän nyt ensin tasoittaa tuloksen omaa silmääni miellyttämään. Mutta jos joku muukin on taistellut keltaisuuden kanssa, oli sitten raskaana tai ei, tämä Fudge oli kyllä täräkkää ainetta ongelman ratkaisuun.

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo 500ml, vain kampaamoista

9 kommenttia

 1. Yrityksemme kiittää! Täälläkin podetaan kananpojankeltaista hiuskriisiä, vaikka aiemmin sävyn ylläpitoon riitti hopeashampoo kerran viikossa. Minkä hintainen purnukka on kyseessä?

  VastaaPoista
 2. Haa, arvasin etten voi olla ainoa tipu näillä main! Onhan tuo shampoo hinnoissaan, en löytänyt suomalaisista nettikaupoista 500ml hintaa, mutta 300ml löytyy esim täältä ja mulla on nyt ensimmäisen käyttökerran jälkeen tuntuma, ettei joka pesua tällä edes kannata tehdä.

  Oon jossain vaiheessa varmasti kirjoittamassa enemmän nimenomaan noista värjäysvälin pidentämistä edistävistä tuotteista, joilla voi raskausaikana ja muutenkin kikkailla sävyä uudeksi. Ja samalla tietenkin noista violettituotteista, mitkä meille blondeille on näköjään elinehto ainakin tässä tilassa. Mutta laitan sulle muutaman linkin alle valmiiksi tuotteisiin, mistä myös voisi olla apua.

  Four Reasons Silver Mist on violetti suihke, mikä jätetään hiuksiin. Auttaa kyllä myös, mutta ei niin tehokas kuin esim just tää Fudgen shampoo.

  Fudge Hot Head Violet on muotoilumousse, missä on myös violetti väri mukana ja tuo kuumuussuoja mikä ei tekoblondin tukassa ole tosiaankaan pöllömpi, kun muutenkin hiukset ovat käsitellyt.

  VastaaPoista
 3. + Revlon Nutri Colour Creme mitä mulle suositeltiin todella tehokkaana tuotteena. Siitä ei ole mitään käyttökokemuksia, mutta nettitekstit puhuvat sen puolesta vahvasti. Ukhairdressers.com oli valinnut tämän tuotteen 2010 voittajaksi: "Revlon was so on the ball with this winner.
  A great way to give your colour a lift between salon visits, with rich ingredients and a subtle fragrance, Nutri Color revives and refreshes your colour in just three minutes."

  VastaaPoista
 4. Tämä Fudgen tuote kuulostaa itseasiassa erittäin tutustumisen arvoiselta. Käytän tosin loppuun ensin sen L'Orealin vastaavan tökötin joka sekin on tummanviolettia paksua mönjää ja herätti ensimmäisellä kerralla hieman hilpeyttä. :D

  VastaaPoista
 5. Mulla on ollut Lorealia itsellänikin joskus ja se toimi silloin tosi hyvin. Nyt ei tosin yhtään tiedä miten mikin toimii ja odotan innolla imetyshormooneja ja niiden tuomaa muutosta, että aloitanko taas alusta tämän hopeoitumisen.

  VastaaPoista
 6. ps. lainatakseni aamuista isäkandidaattia: sama värihän tuo on, vaalea. kaivoin esille muutaman viikon takaisen kuvan keltaisemmasta tukasta ja kommentti: sama väri, vaalea. Hiuksissa ei ole muita värejä kuin vaalea, musta, ruskea ja punainen sekä punkvärit ja tuo on vaalea. (no toisaalta ko. henkilö tekee taidetta pelkästään väreillä musta, punainen ja valkoinen joten en nyt ota itseeni..)

  VastaaPoista
 7. Pirkko Liinamaa oli niin oikeessa, pisinkeltainen on out :D

  Ite oon värjännyt kuontaloani 15-vuotiaasta (on nähty kaikki isäehdokkaasi luettelemat useampaan kertaan tässä päässä) mut herkesin hommasta pari vuotta sitten kun kyllästyin. Esikoinen sanoo mun tukkaa ripulinväriseksi :D

  VastaaPoista
 8. Moi! Eksyin blogiisi jo toisen kerran, ja nyt ehdin lukea vähän enemmänkin. Vaikutat mielenkiintoiselta tyypiltä ja tulevalta äidiltä, kirjoitukset jotenkin vaan kolahti minuun:)

  Itse odottelen (ihan alkuvaiheessa) toista ja huomasin yllättäen, että mun tukka on tummentunut ihan järkyttävästi. Kun vanha väri on juurikasvanut pois niin ennen maitosuklaanruskea tukkani on nyt tumman suklaan värinen. Aika hurjaa, mitä raskaus voi tehdä...

  Toivotan onnea vielä viimeisille viikoille ja mukavaa kesää!

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkistä! Edullinen pullohan tuo on, sain lahjaksi 42 e maksavan hopeashampoon, joka on tähän mennessä sävyttänyt vain ja ainoastaan meidän valkoista suihkuverhoa. Tuo Fudge vaikuttaa tutustumisen arvoiselta putelilta, kiitos!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images