Tueksi raskaudesta palautumiseen - Belly Bandit

Äitiysvaate/tarvikeliike Pepino otti minuun taannoin yhteyttä ja kyseli tahtoisinko testata heidän maahantuomaa Belly Bandit tukivyötä. Vy...Äitiysvaate/tarvikeliike Pepino otti minuun taannoin yhteyttä ja kyseli tahtoisinko testata heidän maahantuomaa Belly Bandit tukivyötä. Vyö on suunniteltu käytettäväksi heti synnytyksen jälkeen ja auttaa vartaloa palautumaan nopeammin raskausajasta, sitomisen tarkoitus on vähentää turvotusta ja tukea lihasten ja kudosten palautumista ennalleen. Lienee selvää, etten kieltäytynyt kunniasta, sillä tuotehan kuulostaa aivan mainiolta, varsinkin jos se tuottaa tuloksia!

Belly Bandit toimii selkätuen tavoin ja auttaa näin alaselän painopisteen keskilinjaisuudessa. Alaselkä onkin raskausaikana joutunut ties mille mutkalle sekä öisin että päivisin. Nytkin kun tätä kirjoitan, makaan taatusti epäergonomisessa asennossa sivuttain sängyllä selän ollessa korkkiruuvina. Kun keskivartalon etuosan paino on noussut vaivihkaa, on selkä kuitenkin saanut rauhassa totutella uuteen asentoon. Mutta synnytyksen jälkeen taakan yhtäkkinen keveneminen voi olla selälle rankka paikka ja tukivyö on varmasti hyvänä apuna vartalon hallinnassa sen kapenemishaaveen lisäksi.
julkkiksetkin suosii - ja suunnittelee uusia malleja
(eli tollanen kroppa mullekki tulee..)
Viime viikolla sain postissa oman Belly Banditin. Tai itseasiassa kaksi, sillä näin lähellä synnytystä oli hieman hankalaa arvioida mikä koko olisi sopivin. Yleensä synnytyksen jälkeinen vartalonympärys on kuitenkin lähellä kahdeksannen raskauskuukauden ympärysmittaa, joten itselläni on nyt sekä M että L-koot varastossa ja valitsen sitten sen sopivamman kun Oi beibi on pihalla. Kaikissa Belly Banditeissa on koosta riippumatta 12.5cm:n säätövara, jotta se ei heti käy liian suureksi. Mallailin jo vöitä raskausmahani ympärille ja mulla on nyt fiilis, että M-koko on se sopivampi. Saa nähdä. Tukivyön mukana sain myös liikunta- ja fysioterapiapalvelu Vauhtiketussa laaditut ohjeet selkä- ja vatsalihaksien harjoittamiseen raskauden jälkeen ja nämä samat ohjeet saavat kaikki Belly Banditin Pepinosta tilaavat.


Ja sitten omaan vyöhöni. Itselleni valitsin Pepinon valikoimista luonnonvalkoisen Bamboo Belly Banditin, mikä on nimensä mukaisesti materiaaliltaan pehmeää bambua. Vaalea väri tuntui hyvältä vaihtoehdolta kesää vasten, sillä musta kuultaisi ikävästi vaaleiden kesävaatteiden alta. Toinen itseäni kiinnostanut malli olisi ollut B.F.F. Bandit hieman korsettimaisemmalla kiinnitysmekanismilla, mikä ehkä loisi luonnollisemmat linjat vartaloon heti. Tämä kesä taitaa kuitenkin mennä tunikoissa muutenkin, joten materiaalina bambu vei voiton. Tätä sitten pidetään vähintään 6-8 viikkoa synnytyksen jälkeen ja mielellään vuorokauden ympärikin. Hieman hirvittää, sillä muistissani on erään leikkauksen jälkeinen hiostavan karhea tukiliivi, jonka käytön lopetin viikon tutustumisen jälkeen. Mutta täytyy sanoa, että jo materiaali tuntuu tässä uutukaisessani kuin eri planeetalta tulleelta, joten eiköhän projekti onnistune ihan hyvin!

Siihen miten Belly Bandit omalla kohdallani vaikuttaa palaan luonnollisesti hieman myöhemmin. Mutta ne, joita tämä tuote alkoi heti kiinnostamaan ilahtuvat varmasti seuraavasta:

Lukijani saavat Pepinosta 12.6 asti Belly Bandit-tukivyöt ilman postikuluja! Edun voi lunastaa maksutapavalinnan yhteydessä koodilla: MUTSI.  Kauppaan KLIK.

Ja Pepinon Sailalta voi kysellä tuotteesta lisää jos esim. oma koko mietityttää, yhteystiedot löytyvät kotisivuilta. Huomasin myös, että Saila oli itsekin blogannut tuotteesta ja tuo -9cm ei kuulostanut ollenkaan pöllömmältä, varsinkaan kun kyseessä ei ollut synnytyksen jälkeinen kokeilu :D

13 kommenttia

 1. en suastu, mää oon jo kiintyny mun löllömahaan :D

  VastaaPoista
 2. seuraavaks mä keksin sille nimen ja sit tatuoitan sille naaman! never alone!

  VastaaPoista
 3. Mä juoksen silloin bikineissä tuolla biitsillä eikä raskaudesta ole jälkeäkään, kaikki luulevat meitä sisaruksiksi vauvan kanssa...

  Mutta oikeasti uskon kyllä tuon olevan hyvä juttu nimenomaan mun selälle, joka on ollut aika kovilla. Ja materiaali oli mukavan pehmeää, että jos ei hellekesä tuu niin varmasti on mukava lisä liikkuessa. Nyt on selkäranka niin rullalla ollut jo pitkään.

  VastaaPoista
 4. tämä on kyllä kiinnostava, mutta vähän liian kallis, joten taidan vain tyytyä tilaamaan spanxin tukihousut briteistä (sitten kun olen toipunut synnytyksestä sen verran, että voin kuvitella haluavani tunkeutua niin tiukkoihin alushousuihin). omassa kaapissa on myös pari korsetin tapaista tukiliiviä raskautta edeltävältä ajalta. voi olla, että kokeilen myös niitä, sitten kun säätövara riittää.

  VastaaPoista
 5. Noitahan oli eri hintaisia 59.90-89.90. Mä uteliaisuuttani katsoin ebaysta onko hinnat huomattavasti halvemmat, mutta tämän tuotteen kohdalla ei niin ollut, mikä oli tosi kiva juttu huomata. Ettei Suomessa ole aina kalliimpaa kaikki. Mietin asiaa myös niin, että materiaalinsa puolesta tuote kyllä varmasti kestää monet raskauden jälkeiset kiinteytykset. Vaikka meillä ei nyt (kas kummaa) ole suunnitelmissa ihan heti uusi raskaus.

  VastaaPoista
 6. kyl se varmaan selkätukena ainakin toimii (ja miksei siinä kiinteytyshommassakin). ite oon mieluummin selkärangaton ja pullavatsainen :D

  VastaaPoista
 7. Asiasta sivuraiteille: satuin törmäämään aikast kauniiseen vauvan makuupussiin huuto.netissä, jos sinulla vielä hakusessa. Hinta (ainakin parhaillaan) oli minusta kohtuullinen.

  http://www.huuto.net/kohteet/---retro-paallystetty-vauvanmakuupussi---ei-hv/178731749

  saara

  VastaaPoista
 8. Itse kysyin hoitajalta tai kätilöltä tai..no... ainakin vihreä työasu sillä oli, heti synnytyksen jälkeen, että oisko nyt (tai jonkun ajan päästä...) hyvä laittaa joku tukivyö tms vatsaa tukemaan, niin sain kuulla, ettei ole kuulemma hyötyä, jos osaa/muistaa ilmankin pidettyä ryhdin yllä.

  Vähän kyllä harmittaa, ettei sitten tullut edes testattua minkäänlaista tukea, kun vauvaa yötä päivää kanniskellessa ja imettäessä ei tuo ryhdin pitäminen ollut ensimmäisenä mielessä..

  T. Selkärangaton ja pullavatsainen äiti 2

  VastaaPoista
 9. hoppu: kiitti tiedosta! pitääpä harkita!

  aaria: Mä oon ehkä ottanut liiankin kovaa ilon irti isosta vatsastani, ennen mielestäni jännitin vatsalihaksia eritavoin mutta nyt niistä ei taida olla jäljellä mitään. Vauva on nyt mennyt alaspäin ja huomaan selvästi, että alavatsaan on jo nyt jäänyt sellasta löllöä, mitä ei ole ennen ollut. (vatsani on ollut pullea, mutta jollain omituisella tavalla kiinteän pullea, ei mikään taikina)

  Luultavasti ensi kuukaudet menee ihan muuhun kuin vatsalihasten jännitämiseen, joten tukivyö tuntuu nyt hyvältä jutulta siksikin.Kunhan sen muistaa laittaa vain päälle. Materiaali on ainakin tosi pehmeää ja hengittävän sorttista ja en kyllä pistä pahakseni että tavalliset housutkin menisivät sen avulla jalkaan ilman vatsalöllöä vyötärön yläpuolella.

  VastaaPoista
 10. Mä hommasin myös tukiliivin viime raskauden lopussa. Suunnittelin että musta tulee hetkessä, hoikka, hyväryhtinen ja kaunis.
  Se liivi vaan on niin epämukava. Vauvan kanssa kun tahtoo köllötellä paljon ja meillä se imetys vielä oli aika säätöä ja erilaisia asentoja piti soveltaa. Ei se ollut kiva päällä.

  Aika pian (heti) päädyin siihen että olen mielummin selkävammainen roikkuvatsa kuin kärvistelen jossain hemmetin liivissä.

  Ei itselläni ainakaan tule hirveästi syviä vatsalihaksia jännilteltyä, mutta silloin kun on välillä vähän enemmän ja säännöllisemmin tullut niin kehitys on kyllä näkynyt aika nopeastikkin. Eli jos vaan on motivaatiota sulloutua liiviin niin siitä on varmasti kyllä hyötyä.

  VastaaPoista
 11. Kävi muuten outo juttu eilen, kun olin blogannut asiasta ja kävelin sturenkadun alepan edessä, joku tytsy tunki mulle flyerin kouraan. Siinä oli 5 ilmaista kuntoiluseteliä läheiseen naisten kuntoilukeskukseen a´20eur/kpl (koska nehän ryöstää noista yksittäistunneista). Ehkä tää oli sellanen kohtalon isku, et joku jooga pitää alottaa ton vyön tueksi.

  Pakko sanoa, et ittekkin kun on tukiliiviä käyttänyt ennenkin, on toi banditin materiaali ihan eri tuntosta eikä niin ahistavaa ollenkaan. Mutta käytössä se selviää.

  VastaaPoista
 12. Hei!
  Mä oon tullut siihen tulokseen että tarvitsen tuon liivin synnytyksen jälkeen. Siihen on vielä muutama kuukausi aikaa, joten jos joskus olet aikeissa myydä liivin eteenpäin (syksyllä/lokakuussa) täällä ostaja! :D (mamigogo@hotmail.fi)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images