Raskaustesti

Raskaustestin löysin aamulla Lapsellista-blogista ja kun monet taannoin toivoivat lisää henkilökohtaisia raskausjuttuja, ajattelin että tä...Raskaustestin löysin aamulla Lapsellista-blogista ja kun monet taannoin toivoivat lisää henkilökohtaisia raskausjuttuja, ajattelin että tässähän niitäkin tulee samalla. Testi taitaa olla sama mikä Vauva-lehdessä julkaistaan joka numerossa ja tämän tehdessäni on meneillään raskausviikko 34+6. 

Olen syönyt mitä vain, suolaista ja makeaa.
Olen. Erityisesti makeaa. Ja nythän en sitten syö, kun todettiin se raskausdiabetes. Olen syönyt muutenkin ohjeista piittaamatta esim homejuustoja ja silliä ym. Oikeastaan ainoa karteltu asia on ollut herkkuni maksa ja lempijuomani (ilmainen) alkoholi.

Kahvin tuoksukin on saanut minut voimaan pahoin.
Ei ole. Olen juonut kahvia silloin kun on mieli tehnyt, mutta loppuraskautta kohti ei ole kahvinhimot niin kovasti päälle iskeneet.

Tunteekohan Pink olonsa seksipommiksi?
Voisin nukkua aamusta iltaan.
Alkuraskaudesta niin teinkin ja epäilin muun muassa syvää depressiota ennen raskausdiagnoosia. Tosissaan. Keskiraskaudesta ei enää väsyttänyt ja olin täynnä virtaa ja nyt lopussa olen sinkoillut hereille aamulla aikaisin, mutta nukkunut sitten maltilliset muutaman tunnin päiväunet muutaman vuorokauden sijaan. Edit: olin nukahtanut kesken tämän kyselyn täyttämistä sohvalle.

Suonenvetoa, närästystä, turvotusta. Kaikkea on ollut.
Turvotusta kyllä ja paljon sekä kummallinen viikon kestänyt närästyskausi, mikä onneksi loppui kuin seinään. Suonenvedoilta olen säästynyt. 

Olen tuntenut itseni seksipommiksi.
En tajua miksi olisin. Rintani ovat kyllä kasvaneet, mutta ne olivat jo ennen raskautta D-kuppia, joten niiden olomuoto on ollut iso (=seksikäs???) jo ennen.  Ainoa positiivinen puoli fysiologisissa muutoksissa on kuitenkin mahan väliaikainen pinkeytyminen, mikä antaa ehkä ekaa kertaa elämässäni mulle harhakuvan kiinteästä mahasta. Totuus tulee esiin sitten kesäkuussa kun kaikki roikkuu housujen vyötärön päällä poimuina.

Tunteekohan Pink olonsa seksipommiksi?
Paino on siirtynyt uusille kymmenluvuille.
Juu, on! Ja nyt jännitetään ettei uusille sadoille kuitenkaan mentäisi, kun on tämä sokeriaineenvaihduntaongelmakin edesauttamassa.

Tunteet ovat olleet pinnassa.
Kyllä ja varsinkin itku. En uskalla lukea kirjastossa edes naistenlehtiä etten säikäyttäisi vierustoveria nyyhkytykselläni.

Hyvä äiti imettää pitkään.
Hyvän äidin määre ei ole imetyksestä kiinni ja uskon jokaisella olevan syynsä mikäli imettävät pitkään/eivät imetä ollenkaan. Uskon kyllä äidinmaidon olevan pitkään terveellisintä ravintoa lapsen kannalta, mutta jos maitoa ei tule, ei se ole huonon äidin merkki. Tenavaimetys kuuluu asioihin, joita en silti välttämättä ymmärrä, mutta onkohan sekin enemmän kulttuurisidonnainen asia?

Tunteekohan Pink olonsa seksipommiksi?
Olen suunnitellut synnytykseni.
No en todellakaan ole. Mulla on kyllä ruusuinen visio, että selviän vähillä tuntimäärillä ja että lapsi mahtuu alakautta maailmaan, mutta jos niin ei käy niin siihen ei suunnitelmatkaan auta. En ole pakannut sairaalakassia vieläkään enkä käynyt synnytyslaitoksella tutustumassa, en ole edes muistanut kysyä onko alaselkätatuointini este epiduraalille.  Suunnitelmallisuus on muille ihmisille vaikka en väheksy valmistautumisen merkitystä. 

Kun nyt jälkikäteen luin vastauksia, tuli vähän turha olo. En osaa suhtautua asioihin selkeästikään niiden vaatimalla vakavuudella. Mä en vain jaksa analysoida tulevaa synnytystäni tai miettiä seksikkyysasteikkoani kun se tuntuu täysin turhalle. Kasvatan mieluummin tällä hetkellä yrttejä kun täytän ipodia synnytysmusalla sillä jo tän blogin kirjoittaminen on tarpeeksi aiheen vatvomista. 

Ehkä sitten ensi vuonna

3 kommenttia

  1. Tunteekohan Pink olonsa seksipommiksi ?

    VastaaPoista
  2. Olipas muuten kiva lukea tällainen pieni raskaustiivistys sulta! Kaikki tuntuvat aina toivovan varsinaisia raskauspostauksia, niitä on kiva lukea ja vertailla, mutta 9 kuukautta on niin pitkä aika, että jokaisena päivänä ei yksinkertaisesti kykene ammentamaan huippustooria raskaudesta, ei ainakaan toistamatta itseään. Tää olikin tällainen kiva, lyhyt tiivistys kaikesta, niin että raskauskuulumiset tuli päivitettyä selkeästi ja ytimekkäästi.Mä olen muutoinkin tykännyt tästä sun blogista kuin hullu puurosta, oon suorastaan kateellinen kaikista ihanista ekolöydöistä ja tuosta sun mahtavasta, hauskasta ja ajoittain sarkastisesta tavasta kirjoittaa. Tämä on raskausblogeista ainoa, jonka ihan todella odotan muuntuvan vauvablogiksi. (Jotenkin "ei mulla mitään asiaa ollut, mut tulin tänne kuitenkin höpöttelemään"-postaukset raskausblogeissa ei uppoa, tuskin siis vauvablogienkaan muodossa.)

    VastaaPoista
  3. On kyl erittäin hyvä taito osata tiivistää tekstiä ! thumbs up !!!!! bd

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images