Surrur ja pala Parolaa

Joskus tosiaan kirja on niin ihana, että sen lukeminenkin vaatii hieman laittautumista. Surrur- Tee itse oma Marimekkosi oli minulle ensimmä...

Joskus tosiaan kirja on niin ihana, että sen lukeminenkin vaatii hieman laittautumista. Surrur- Tee itse oma Marimekkosi oli minulle ensimmäinen kirja, minkä takia olen miettinyt tarkemmin vaatteeni ja meikannutkin. Mari Savion ja Kati Rapian uutuusopus kainalossa tuli myös nukuttua päiväunet, tämä kertonee jotain tykkäämistilastani.

Surrur kokoaa yhteen Marimekon suunnittelijoita ja päästää kurkkimaan heidän työhuoneisiinsa. Kirjaa varten suunnittelijat ovat tehneet aivan uusia malleja toteutettavaksi Marimekon kankaista, trikoosta puuvillaan ja kodintekstiilistä omaksi koristukseksi. Mukana on seitsemän suunnittelijan näkemyksiä Marimekon muuntautumisesta kankaasta joksikin muuksi, mukana muun muassa tutut suunnittelijat Maija Louekari sekä Mika Piirainen.

Meille lähes ompelutaidottomille kömpelyksillekin on omia ohjeita ja mikäli uskaltaa koskea koneeseen, löytyy kirjasta toteutettavaa yllinkyllin, yli 60 mallin verran.


Surrurin lisäksi päiväuniseuranani oli kaksi muutakin aiheeseen sopivaa opusta: Kutsuvat Kortit sekä aivan uunituora Vintagen Viemää, 50 sisustusprojektia Parolan asemalta. Näihin palaan varmasti myöhemmin, mutta tuosta Parolan asemasta kertovasta kirjasta on pakko sanoa muutama sana. Nimittäin jos slogan "Ei mennyt niinku Strömsössä" on tuttu, voi ko. kirja aiheuttaa muutamankin ylimääräisen sydämenlyönnin meille wannabe tee-se -itse nikkareille. Projektit olivat IHANIA ja kun sattumoisin oma koti ei ole mikään Parolan Asema, oli kirjan lukeminen joiltakin osin sietämätöntä kidutusta. Sitä lisäsi tieto, että aseman kuulumisia voi seurata myös omasta blogista. Sieltä löytyykin kirjoittajien riemunkiljahduksia tämän päivän osalta ja aivan aiheesta. Onnea siis Parolan aseman porukalle!6 kommenttia

 1. halajaisin kans niin tuota surrur kirjaa!! onneksi synttärit lähestyvät sopivasti, niin voi saada vaikka lahjaksi sen !

  ps. aiotaan toteuttaa toi "seinäryijy" ainakin lastenhuoneeseen! värkitkin on jo melkein valmiiksi hankittuina! ;)

  VastaaPoista
 2. siinä oli kyllä paljon kivoja ohjeita niin lapsille kuin aikuisillekin, parasta se että ne eivät vanhene koskaan vaan ovat aina yhtä ajankohtaisia.

  VastaaPoista
 3. Oooh! TAHDON tuon Surrur-kirjan! :D

  VastaaPoista
 4. http://wsoy.fi/yk/products/show/98971 ainakin tuolta löytyy oma :) Voi muuten löytyä kirjakaupoista jollakin kivalla alellakin, kun se on ihan just ilmestynyt.

  VastaaPoista
 5. itseasiassa täällä oli vieläkin halvemmalla http://www.bookplus.fi/kirjat/savio%2c_mari/surrur-12817099 !

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon! ja ai kamala, toivottavasti ei nyt aiheutunut kirjan heitto syrjään, ik, lupaan että ovat ihan simppeleitä tekeleitä sitten jos niihin tekee mieli tarttua :)

  Tuo surrur kirja on ollutkin omalla hankintalistalla, perusompeluopus väriterapialla, täytyy siispä nyt suunnata etsimään sitä omiin käsiinkin :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images