Onko mahoja näkyvissä?

Olisi luullut, että raskausaikana silmä olisi tavallista herkempi odottaville naisille ja pyöristyneitä mahoja näkyisi joka kulmalla. Mutta ...


Olisi luullut, että raskausaikana silmä olisi tavallista herkempi odottaville naisille ja pyöristyneitä mahoja näkyisi joka kulmalla. Mutta eipä vaan ole näkynyt. Neuvolassa olen nähnyt ehkä muutaman ja lapsimessuilla parit, mutta ei niitä kyllä pilvin pimein ole, vaikka terveydenhoitaja kertoi asuinalueellamme olevan jonkinlainen vauvabuumi käynnissä.

Mitä sen sijaan olen nähnyt: rattaita ja vaunuja. Niiden määrä näköpiirissäni on lisääntynyt potenssiin sata. Ennen nekin näyttivät kaikki samalta, mutta nyt olen huomannut selkeitä vaunugenrejä. Nuoret ja tyylitietoiset käyttävät Bugaboota, Brio on hyvä kakkonen. Emmaljungan käyttäjät ovat hieman konservatiivisempia tapauksia, luottavat laatuun ja merkkiin mikä on omasta lapsuudesta tuttu. Stokken kärryjä ja vaunuja ei käytä kukaan ja miksi käyttäisikään kun ne näyttävät lähinnä trukilta. Varmasti joku mies on ihastunut tekniseen muotoiluun ja hankkinut Stokket, mutta äitee on sitten palauttanut ne matkalla Emmaljungakauppaan. Vintagevaunuja käyttävät kulmillamme monet, niiden käyttäjiä symppaan koska itselläkin on vanhat vaunut ja rattaat (jotka odottavat päälystystä, ja Salka, pääsiäisenä tulee vieraita, unohdin sanoa...silloin ei ehdi). On myös olemassa muita vaunuja, niihin en ole vielä suuremmin perehtynyt. Niiden käyttäjät näyttävät rennoilta. On myös huomioitavaa, että Bugaboon ja Brion omistavat hankkivat myöhemmin Stokken TripTrapin, kannattaisi tehdä kimppatarjous mokomista.


Muita silmiin pistäviä asioita ovat olleet: äidit eivät käytä korkokenkiä. Äidit suosivat trikoovaatteita. Äidit ovat valmiita haalaamaan jälkikasvunsa rattaissaan ihan minne tahansa, mikään ei tuota ongelmia. Stokkan hullut päivät rattaiden kanssa, no problemos. Karhunkierros rattaiden kanssa, joka kesäinen perinne.

Mutta minulla on vaan se maha.

17 kommenttia

 1. Itekin diggaan vintagevaunuista. Niiden ainoa huono puoli on se, ettei ne yleensä oo kovin käytännöllisiä ja ne ei mahdu pieneen tilaan.Et noi bugaboot ja briot on kyllä kuuminta muotia, mutta myös aika käteviä, luulen et monille käytännöllisyys tulee ensimmäisenä, sitten vasta trendikkyys ;)

  VastaaPoista
 2. ne on niin kapeita, varmaan tosiaan hyvät vaunut nekin. Ja tämä nyt vaan oli mun subjektiivinen huomio "mitä kärrysi kertoo sinusta"

  VastaaPoista
 3. Mites olis karhunkierros vaunujen kans tässä kesän mittaan hahhah ? tai jos eksyisitte tänne, järjestäisköhän ne turistialueille, kuted red-light districtille, opastettuja turistikävelyitä ..vaunujen kera toki ? imetyspisteetkin järkätty.. im in !

  VastaaPoista
 4. oot PASKA BLOGGAAJA ku mä en löytäny itseäni tässä psykologisessa "mitä vaunut kertovat sinusta"-testistä ?!!?!!!

  VastaaPoista
 5. Kai siellä joku paikallinen turistirahastuspiste järkkää jo tommosii? No niin oonkin paska, en muistanut teidän hipsteri olen liian erikoinen edes asumaan suomessa-vaunujen nimeä ;)

  VastaaPoista
 6. Siis tosi TÖRKEETÄ lokeroida ihmiset tollee ?..

  VastaaPoista
 7. :) ai kamalaa!

  VastaaPoista
 8. On kyllä ihan kätevää poiketa vaunujen kanssa kaupassa, kun on muutenkin kävelyllä. Viimeviikolla ajattelin yhtä kätevästi poiketa Reiman poisto-kevätmyynnissä, mutta oli sen verran tunkua, että katsoin suosiolla poistua takavasemmalle... Ja iltapäivällä sitten Miehen kotiuduttua yksin uudestaan. =)

  VastaaPoista
 9. No siis oikeasti minä en tosiaankaan tajua miten jotkut edes jaksavat yrittää stokkalle hullujen päivien aikaan tai muutenkaan niiden kanssa! Eihän siinä tietty vaihtoehtoja tulevaisuudessa ole mullakaan, mutta ihmeen pienistä koloista mammat lapsiaan tunkee kärryineen menemään, tuntuu pelottavalta alkaa sitten harjoitteleen moista!

  VastaaPoista
 10. Ma olen kanssa huomannut saman jutun. Huomio jotenkin kiinnittyy vaunuihin ihan samalla tavalla kun huomio alkoi kiinnittya autoihin kun ensimmaisen autoni ostin pari vuotta sitten :) Taalla tosin niita mahojakin riittaa joka kulman takana.Meille tuli bugaboot, mutta siksi, etta saatiin ne kaverilta kaytettyna. Tosin oltiin jo paatetty, etta ainoa asia johon on pakko panostaa hieman enemman on noi vaunut niiden kaytettavyyden takia. Meilla kun on koira (paimenkoira) joka vaatii paivittain vahintaan pari tuntia ulkoilua joten vauva tulee siina sitten aina mukana ulos joten vaunujen oli oltava kaytannolliset ja kestavat. Sattui sopivasti, etta kaverilla oli noi bugaboot jotka sopivat maastoon kuin maastoon ja keliin kuin keliin (ainakin siis taalla Englannissa). Ei itse asiassa ehditty edes muita vaunuja alkaa katsella. Mutta olen kanssa huomannut, etta noin yleisesti bugaboot ovat aika trendikkaat vaunut. Vastaavia on taalla myos monia muita, kuten iCandy jne. Brioja Englannissa ei ole lainkaan, mutta olen todennut niiden olevan todella suosittuja Suomessa.

  VastaaPoista
 11. Mä suunnittelen, että teen toukokuussa sit iskun teille kankaiden jne. kanssa, keität vaan mulle pannullisen kahvia ja syötät kasan munkkeja, niin saadaan projekti käyntiin :D Vintagevaunut on kyllä hienoja, jos joskus oon siinä tilanteessa että joudun vaunut hankkimaan, ostan varmaan jotkut mahdollisimman pienet, niin mahtuu paremmin busseilla kulkemaan! Toisaalta, mun hermot ei varmaan riittäisi siihen, että saan odottaa ties monettako bussia, edelliset on jo vaunuilla täytetty :T

  VastaaPoista
 12. blyäärgh, mulle tuli otsikosta ensin mieleen "maho" ja aattelin että onpa raisu raskausblogiteema.oon ehkä maailman tylsin mamma mut ei oo bugaboota eikä vintitsiä vaan siskon muksujen 6v vanhat teutonian kuomurattaat kantopussilla. busseihin en niiden kans edes yritä, koska täällä lapsiperealueella on aina vaunupaikat varattu.

  VastaaPoista
 13. Kati: Mitäköhän sitä sitten kyttää kun lapsi ei oo enää ratasiässä?Salka: Onneksi ne kärryt on tarkotettu vähä vanhemmalle ku vastasyntyneelle, et ehitään varmasti :)Wandabe: :D Joo, mulla kävi itselläkin mielessä et miten toi sana nyt tulkitaan. Munkin vintagekärryt on kuule vaan 12 v vanhat, ihan susirumat (vielä), nallekuosia. Mutta ne vaunut on ihkut 60-luvun jutut <3

  VastaaPoista
 14. Nallekuosi on saatanasta :D Siis kuka pelle oli keksinyt, että vanhemmat/vauvat tyksää TUMMANSINIPOHJAISESTA NALLEKUOSISTA????Ikivanhat vintagevaunut on kyllä eri hienoja, meil on maalla kans sellaset äidin seköndhändinä saamat viininpunaiset vaunut, jossa me ollaan pötkötetty koko katras. Hiplailin niitä viime kesänä mut katsoin valkoisia, kapoisia renkaita ja muistelin, millaista oli työntää esikoista jopa ihan kunnon hyökkäysvaunuissa kohtuulumisessa Kalliossa. Ihmekös tuo, että esikoisen eka jääkaapin oveen magneettikirjaimista muodostama sana oli "PASKA".

  VastaaPoista
 15. Melkeen kaikki kuosit on saatanasta :D Tänään yksi normaali (lue ei mamma) bloggarikaveri kävi kylässä ja kerroin ahdistuksestani pöllöihin ja hieman bambeihinkin. Hän ehdotti lisätäänkö listalle vielä cupcaket ja todellakin lisättiin. Nallet kuuluu kyllä pahiksiin ja oikeastaan kaikki normaalit lapsille suunnatut ötökät on aika karseita, sydämet ja pallot menee.Mun vaunuihin on muuten hankittu kangas, missä on lintuja, peuroja, prinssi ja prinsessa hepan selässä ja ties mitä, mutta se on silti ihana.

  VastaaPoista
 16. Kunnon heterokangas :D

  VastaaPoista
 17. Ihan asiallinen lokerointi :D Meillä vuosikertavaunut -83 Brio ruskea vakosametti. Jouduttiin kyllä siirtymään nyt jo rattaisiin ja saa vain ihastella niitä enää tuolla lastenhuoneessa...:(Ja mitä tosta vaunuilusta olosuhteissa kuin olosuhteissa, itse valitsen kyllä sen kantoliinan! :) (mut kai se on näiden vintagevaunuihmisten lokero sitten??)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images