Oma kuorinta kullan kallis

Jalat eivät ole viime aikoina tykänneet musta. Ovat olleet sekä turvonneet, väsyneet että uutuutena halkeilevan kovat. Eilen manasin surkeaa...

Jalat eivät ole viime aikoina tykänneet musta. Ovat olleet sekä turvonneet, väsyneet että uutuutena halkeilevan kovat. Eilen manasin surkeaa rahatilannettani kun olisin halunnut kunnon jalkaraspin, mutta Kela on edelleen sitä mieltä että muutaman kuukauden tukien odotus vain karaisee luonnetta. Sitten keksin, että voin aivan hyvin tehdä kuorinnan jaloilleni itse ja siitä se ajatus sitten lähti.

Ensimmäinen jalkakuorintani sisälsi vain kahta ainesta: öljyä ja sokeria ja toimi loistavasti. Mittasuhteet kutakuinkin muodossa 1 osa öljyä, 2 osaa sokeria. Hieroin tököttiä saunassa sekä kantapäihin että muuhun kroppaan ja nyt on koko tyttö pehmeä taas hetken. Pienen nettibongailun jälkeen huomasin, että homemade bodyscrub hakusanalla löytyy tosi paljon hyviä kuorinta-ainereseptejä ja tuohon perussettiin voi lisätä vaikkapa käytettyjä kahvinpuruja, aromaattisia öljyjä tai sitruunaa. Halpaa ja tehokasta ja luultavasti jokaikisen kodista löytyvistä aineksista. Suosittelen, varsinkin saunan kera.


Kuvassa ei kuitenkaan ole kuorinta-aineeni vaan jo valmiiksi pehmeät kantapäät sekä Vimpsiltä saamani vartalovoi, millä rasvailen nykyään mahaani ja jalkojani.

Ps. Kun edelliseen postaukseen niin reteästi laitoin loppuun, että "mamma-asioita pyöreä nolla" niin ironista kyllä, huomasin illalla Dump Blondet hiuksissa saunassa, että jaa-aaa, unohdettiin sitten se eka perhevalmennus. Facebookissa tästä jo mainitsinkin.

18 kommenttia

 1. olen saanut äidiltäni ennakkoperinnöksi ahkerasti kovettuvat jalkaPOHJAT ja pitkällisen raspimisen uhri. muutamia vuosia sitten luin, että raspi vaan kiihdyttää kovettumista ja sen sijaan pitäisi suosia pehmeämpiä tuotteita. olet siis (kelan ansiosta?) osunut oikeaan.

  iik, nyt kaikki on pilalla eikä laps saa kunnon perhettä! ;D

  VastaaPoista
 2. Mä oon lukenut ihan samaa, ettei se raspi pitkällä tähtäimellä ole hyvä juttu. Äiteekin taisi joskus sanoa, että säännöllisellä käytöllä kantapäät tottuvat vain raspaamiseen ja kuivuvat ja kovettuvat entisestään. Ittelläni ei ole näin kovasti ennen lohkeilleet, oiskohan joku raskausoire ylläripylläri.

  Sitä mä mietin tohon toiseen asiaan liittyen, ettei sitoo ennenkää opaskirja kädes synnytetty, että samapa tuo.

  VastaaPoista
 3. Mulla ainakin molemmissa raskauksissa kuivui ihan hulluna koko nahka ja jalkojakin muistan kylvettäneeni aika usein. Nyt kun hiplasin kantapäitäni, niin ei ne ookaan kauheen pahat vaikka viimeks joulusaunassa taisin sutaista :O

  Kävin esikoisen isän kanssa aikoinaan Haikaranperän ja neuvolan perhevalmennuksissa, ekasta ei ollu omassa synnytksessä mitn iloa (syyllistämistä lähinnä) ja toka oli hauska, koska sen piti legendaarinen Kristiina Laakso. Nyt kysyin siipalta, haluukse valmennukseen kun Veijo on hälle eka lapsi. Ei halunnu, kuulemma lahjattomat harjoittelee :D

  VastaaPoista
 4. No, minäpä en pääse perhevalmennuksiin ollenkaan :/ Hyvä ilmoittaa muutama päivä ennen kuin alkaa ja ajankohta aina samojen oppituntien päällä enkä viitsi tässä vaiheessa mitään ylimääräisiä palkattomia virkavapaita ottaa kun muutenkin jäämässä työttömäksi. Tulis vähän turhan kalliiksi. Mies menee yksin, kuinkahan yleistä se on? Saa sitten referoida mulle kaikki synnytysvideot ja muut ja hengitellä meikäläisen puolesta.

  VastaaPoista
 5. Karkea hunaja toimii aivan loistavana ja hellävaraisena kuorijana jopa kasvoilla - kokeilepa! Olen itse ihan hurahtanut siihen, enkä muuta enää käytäkään. Iho on hunajakuorinnan jälkeen ihan silkinpehmeä ja jotenkin valmiiksi kosteutetun oloinen. Kantapäihin tosin taitaa tarvita vähän stydimpää ainetta, jos ne on kovin kuivat.

  VastaaPoista
 6. Apua, mitä on karkea hunaja?! Mä oon tiedoton, en oo koskaan tykänny hunajasta. Mutta kyllä sitä meillä silti käytetään, joten pitää hankkia seuraavaksi semmosta!

  VastaaPoista
 7. Onneli, en huomannut sun kommenttia eka! Oisitko sä saanut mennä toisen kaupunginosan valmennukseen? (jos siis intoa riittää?) tai sitten myöhemmin. Mäkin olin jo muutenkin myöhässä tästä valmennuksesta, ne pyörittää jo ihan eri viikoilla synnyttävien ryhmää mutta väliäkö tuolla kun en sitten muista mennä muutenkaan.

  VastaaPoista
 8. Pitää soittaa maanantaina heti neuvolaan ja tiedustella. Lisäksi oon unohtanut ilmottautua Haikaranpesään, pitää tehdä se ke ja kysyä millon niiden valmennus olisi, jos ees sinne pääsisi. Paras ois sopia, koska muuten ei ole asiaa koko Pesään... Mutta mies oli jo ihan valmis lähtemään yksin muistiinpanovälineiden kanssa meidän alueen omaan :D Saisi varmaan vähän katseita kun harvemmin jos koskaan mies osallistuu yksin synnytysvalmennukseen ;D

  VastaaPoista
 9. Mekään ei olla ilmottauduttu sinne pesään, tuskin jaksan edes soittaa ja kysyä kun se synnytyskin on liian lähellä. Millon sulla on la? Kun en itseasiassa edes tiennyt sun raskaudesta, onko mulla jotenkin huono sisällönlukutaito...hmmm. Toisaalta keskittymiskyky ollut niin vähissä viime aikoina etten ole lukenut blogeja erityisen säännöllisesti, katellut vaan kuvat.

  VastaaPoista
 10. Heh, eipä sitä vielä ole kauheasti kuuluteltu joten et ole voinutkaan tietää ;) Kuvistakaan kun ei saisi mitään vihiä kun mulla ei meinaa olla vieläkään mahaa! Mäkin löysin sun tämän blogin vasta joitain viikkoja takaperin, nyt sitten vihdoin kommentoin. Elosyyskuun vaihteessa pitäs kaverin ulostautua, pelottavan lähellä alkaa olla siihen nähden että nyt vasta alkaa havahtua todellisuuteen ja luottaa että tyyppi tosiaan on matkalla meille.

  VastaaPoista
 11. No hei, sullahan on aikaa vaikka käydä ruotsiksi toinen valmennus! Aatteleppa, mun valmennus ois alkanut vko 33+1, ja mäkin olin yhden kurssin vaa myöhässä. Käy kesällä?

  Voin myös lohduttaa, että mitä lähemmäs ajankohta tulee, sitä enemmän sulla on aikaa prosessoida muutosta. Esim kun alat heräilemään parin tunnin välein vessaan ja et pääse sängystä yksin ylös, on sulla hyvää aikaa viideltä käydä läpi olisiko se sittenkin ihan jees synnyttää vaikka heti...

  VastaaPoista
 12. ps. No mä vähän aattelinkin, ettei siellä ruusukujalla olla asiasta paljon mainittu ja siksi en heti tullut sinne kyselemään laskettua aikaa ja muuta :) Onnea!

  VastaaPoista
 13. Pitää toivoa ettei kaikki valmennukset ole jollain kesälomilla. Joskin olen kuullut niin kahta noista valmennuksista ja riippuu varmaan tosi paljon ryhmästä ja vetäjästä että onko se oikeasti jotenkin antoisaa... Mies menkööt ensin yksin ja kertokoot kannattaako vaivautua jatkossa :D Kiitos, ja onnea sinnekin! Aika hauskaa, että ollaan molemmat tietämättämme oltu raskaana siellä pikkujouluissa, tosin minä silloin vasta samassa vaiheessa kuin sinä ennen kuin edes tapasit lapsen isää, eli jollain viikolla nolla tai yksi tai mitälie :D

  Odotan jo innolla noita yöllisiä heräämisiä, ainakin saa sitten kömpiä tavallisesta sängystä ;) Parvisänky lähtee toukokuussa ja meille tulee ihkaoikea parisänky. Vaikka kyllä sinne vielä näin kuudennella kuulla kömpii, mutta en kyllä jää ikävöimään...

  VastaaPoista
 14. Karkealla hunajalla tarkoitin sitä kiteistä, mitä purkeissa myydään - erotukseksi juoksevasta, mitä voi puristaa suoraan pakkauksesta :)

  Hyvää Vappua!
  T. Yksi vakkarilukija, rv 29 (vai olikohan se jo rv 30 - en jaksa muistaa :))

  VastaaPoista
 15. Onneli: No joo, en nyt tiedä kuiinka hauskaa se on, että oon ollut ympäripäissään tietämättä raskaudesta mikä oli jo pitkällä...toisaalta jos oot lukenut blogia lopusta niin tiedät syynkin. Ei sitä enää voi alkaa murehtimaan ja onneksi silloinkin kroppa sanoi vastaan ja mulla oli kauhea väsy + tukahduttavan kuuma koko illan, joten suuremmilta ylilyönneiltä vältyttiin.

  Miten musta tuntuu, että ne valmennukset ei voi olla kauheasti lomilla, esim koko kesää. Ja melkein suosittelenkin menemään sinne myöhemmässä vaiheessa, koska fiilis raskaudestakin muuttuu varmasti ajan myötä ja se voi olla antoisampaa lähempänä synnytystä. tai emmä tiiä, se on aika yksilöllistä varmasti.

  Noilla sun viikoilla itse höyrysin raskausasian kanssa tosi paljon, siis oli joku suunnaton paniikki saada kaikki tehtyä heti, mutta nyt oon taas huomannut, ettei oo mihinkään kiire. Että synnytyksenkin jälkeen ehtii ihan hyvin, jos ei ole kaikkea valmiina, alkuun jos löytyy ees vaippoja ja tissi niin beibi on varmasti ihan fine. Siis jos tuntuu, että aika ei riitä ja muuta, se on varmaan enemmän valmistautumista ja fysiologista kuin muuta. Ja hei muuten, Kaapelitehtaalla on ensi viikonloppuna kierrätystehdas, minne ihmiset saa tuoda vanhoja tavaroitaan ja hakea itselleen toisten vanhoja, sieltä voisi löytyä vaikka mitä tarpeellista teillekin ellette ole nirsoja?

  Anonyymi: Kiitti! on meillä semmosta...mä luulin et se on jotain sokerin tapaista raetta eka. Ja tosi tosi kiva kuulla lukijoista muutenkin! Kun välillä sitä miettii, että ketkä täällä edes käy ja käykö kukaan. Vakiokommentaattorit kyllä tiiän jo hyvin :) Onnea sinnekin odotukseen, 3/4 takana!

  VastaaPoista
 16. No eihän se siinä mielessä tosiaan hauskaa ole, mutta uskon että mitään pahaa ei ole ehtinyt tapahtua! Asiat kun ei aina kulje odotettujen reittien mukaisesti niin kaikkeen ei voi varautua. Eiköhän sieltä kaikesta huolimatta kelpobeibi tule :)

  Aattelinkin lähteä Kierrätystehtaalle, meiltä kun on jäänyt kotikirpparinkin jälkeen vielä muutama laatikollinen tavara, raakkaan sieltä jotain sopivaa Kaapelille. Ja ehkäpä jotain tarttuu mukaankin. Näillä näkymin ei olla pakkaustakaan ottamassa joten on pari juttua jotka tarvii vielä jostain. En kyllä usko että ennen heinä-elokuuta toimeennun mitään etsimällä etsimään jos ei muuten vaan vastaan tule. Ehtii hyvin sittenkin :)

  VastaaPoista
 17. Joo, ei mitään pakkauksia! Saat Valtterista paljon paremman setin halvemmalla, näin me tehtiin ja vieläkin puuttuu osa kamoista, mutta ehtii sitä.

  VastaaPoista
 18. Juu, lomalla ovat koko kesän, seuraava valmennus alkaa elokuun puolivälissä jolloin voi olla jo vähän myöhäistä :D No, yksi kerta onnistuu toisessa ryhmässä, yhden sumplaan niin että lopulta mies istuu paikalla kolme täyttä kertaa ja minä puolitoista... Fysioterapiaryhmät, mistä oikeasti voisi olla iloa, oli ylläriylläri jo täynnä, on niistä kuulemma ollut ilmoitustaululla tietoa, aivan kuin minä kökkisin siellä odotushuoneessa puoli tuntia etukäteen syynäämässä jokaisen uuden lippulappusen. Mun mielestä näistä kuuluisi neuvolan tiedottaa suoraan ja hyvissä ajoin eikä jättää sen varaan että asiakas ehkä huomaa. No, peruutuspaikkaa odottelen.

  Ja joo, tietyt asiat ei pakkauksessa sykähdyttäneet riittävästi että olisi sen arvoinen. Mm. makuupussia ja haalaria löytyy vanhoja peruja, osa 80-luvultakin, ja perusvaatteita nyt löytää todella helposti pilkkahintaan plus niitä kuitenkin tuodaan ovista ja ikkunoista...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images