Äitiyspakkaus 2011

Monet varmaan muistavat taannoisen äitiyspakkauskeskustelun ja sen, ettei meille sitten päätetty hankkia moista. Sain hankittua kirpparilta...

Monet varmaan muistavat taannoisen äitiyspakkauskeskustelun ja sen, ettei meille sitten päätetty hankkia moista. Sain hankittua kirpparilta uudenveroisena ne tärkeimmät: makuupussin, toppapuvun, lämpömittarin, pyyhkeen jne ja valehtelematta alle 10 eurolla suurimman osan pakkaksen sisällöstä. Sisävaatteiden takia pakkausta ei mielestämme kannattanut edes harkita, sillä ymmärrettävästi sukupuolineutraalit kaikille sopivat perusvaattet eivät persoonallisuudella loista.

Kuitenkin Lapsimessuilla oli ihan pakko mennä kurkkimaan miltä se uusi 2011 äitiyspakkaus mahtaakaan näyttää. Netissähän pakkaus oli jo ehtinyt saada kritiikkiä ja kuten aina, se miellettiin monen äidin mielessä enemmän pojalle suunnatuksi. En ihan käsitä tällaista kritiikkiä, sillä minusta ne vaatteet olivat ihan tavallisia sukupuolineutraaleja vaatteita, ei enempää eikä vähempää. Kun kokoajana on Kela, ei kannata odottaa turhan radikaalia settiä. Mukana oli viimevuosilta tutusti myös kestovaippoja, mikä on kyllä hyvä kannanotto Kelan suunnalta. Sen lisäksi muutaman vaatteen raaka-aineen kerrottiin olevan luomupuuvillaa, mistä myös pisteitä.Olen käsittänyt, että toppahaalari se juttu, mikä pitää erityisen tarkoin syynätä läpi ja arvioida. Tänä vuonna se oli vaaleanharmaanruskea (onkohan tuolle värille jokin virallinenkin nimi) ja siinä oli jääkarhu, oikein passeli vauvanvaate tytölle kuin pojallekin. Meillä itsellä on muutaman vuoden takainen käyttämätön haalari käpykuosilla. Käpyhaalari on oma suosikkini tämän vuosituhannen malleista.

Kelan tädit olivat aidosti kiinnostuneita mitä mieltä pakkauksista ollaan oltu ja juttelinkin jonkin aikaa niistä mielipiteistä, mitä teiltä oli keskusteluun tullut. Yritin myös ehdotella jonkinlaista kierrätyssysteemiä vaatteiden jatkokäyttöön, sillä kaikkihan eivät jaksa omaa kirpparipöytää alkaa pitämään. Uutta pakkausta aletaan jakamaan noin toukokuun puolivälissä edellisen pakkauksen loputtua ja 2011 pakkauksen kuvat löytyvät jo nyt Kelan sivuilta.

Mitäpä mieltä olette? Millaisia muutoksia olisitte halunneet tähän uuteen pakkaukseen ja herättikö pakkaus muuten millaisia reaktioita?

11 kommenttia

 1. Prinsessa Paskavarvas18. huhtikuuta 2011 klo 17.43

  Ihan kivan näköinen setti, aika sukupuolineutraali minun mielestäni. Kyllä mulle kelpais.

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa, että kestovaipatkin ovat päässeet äitiyspakkaukseen!Kierrätysideasta tuli mieleen, että vaatteet voisivat kasvaa lapsen mukana( ainakin osa), eli esim. pitkillä resoreilla, lisäpaloilla yms. saisi lisää käyttöikää.

  VastaaPoista
 3. PP: Mulle ei ;)Riina: Aivan mahtava idea! Resorit ja kiristysnauhat tekisivät vaatteesta paljon pitkäikäisemmän, olen käsittänyt että lastenvaatteissa nimenomaan hihat ja lahkeet käyvät ekana lyhyiksi, ei vaatteen leveys.

  VastaaPoista
 4. Minuu harmittaa, että viime vuoden pakkauksessa oli Kooshiesin (?) kestovaippa, toi nyt mukana oleva Myllymuksujen taskuvaippa on miusta sairaan paljon parempi (meillä on niitä 4kpl ja samalla idealla mummon ompelemia).Mulla on kokemusta kahdesta äitiyspakkauksesta (2002 ja 2010) ja viimevuotinen oli PALJON parempi kuin se aiempi. Vaatteet kivemman värisiä (ja mun makuun sopivia :D) monikäyttöisempiä, laadukkaampia, helpommin yhdisteltäviä jne. Tietty jos haluaa tyttövauvan pukea pinkkiin, niin sitähän väriä noista pakkauksista ei löydy. Vuoden 2002 vaaleankeltais-valkoista haalaria en pystynyt pukemaan pojalle, vaan pukkasin sen Karjala-keräykseen kasaamaani "äitiyspakettiin". Pakkauksen sisällön koostaminen kirppareilta on hyvä idea, mutta mulla ei siihen ois yksinkertaisesti ollut perhesosiaalisista syistä aikaa. Esikoista odottaessa ehdin kyllä kivasti haalia varusteita Kallion kirppiksiltä.Nyt seuraa oma mielipide: pakkaukseen kun pystyy tutustumaan hyvin netissä (ja ainakin joskus ollut muuallakin näytillä?) ja valitsemaan rahan sen sijasta, niin minusta on aika möllöä haukkua postista hakemansa pakkaus lyttyyn että rumat värit ja en kyl hyi käytä mitään noista vaatteista vauvalla jne. Se on jotenkin minusta kiittämätöntä. Taidan olla outo täti.

  VastaaPoista
 5. Mulla on etäinen muistikuva siitä keltasävyisestä haalarista ja se ehkä oli tosiaan enemmän tyttömäinen.Mustakin on outoa valittaa valitsemastaan etuudesta, vaikka se paketti uusiutuisikin tilaamisen jälkeen ja ei saisi sitä minkä kuvan on nähnyt. Noi on kuitenkin niin peruskamaa, ettei sellasta suurta ratkaisevaa muutosta vuodessa tule. Tuo uus on tosiaan Myllymuksujen vaippa.Mulla on edellisistä pakkauksista vaatteita kuten noita potkuhousuja (pelkkänä housuna) se keltainen leohaalari, mustikkapuolukkabody, haalari, makuupussi, paita ja varmaan aika paljon muutakin. Mutta noi nyt tiiän varmasti et on äp.n sisältöä. Itse diggailen just noista värikkäistä vaatteista enemmän, mutta kyllä se turvallisempi on laittaa neutraalia kaikille sopivaa.

  VastaaPoista
 6. mä olin vähän pettyny tohon uuteen pakkaukseen. ennen julkistamista oli juttua et äp ois entistä värikkäämpi tms. mitä väriä tos on? punaset puolipotkarit. kyllä musta viime vuoden pakkaus oli parempi. itellä siis kokemusta 2006,2008 ja 2010 pakkauksista :)p,s noi vaatteet näyttää paremmilta tos kuvas kun mitä kelan sivuilla :)

  VastaaPoista
 7. Mä kans muistelin lukeneeni et värikkäämpi. Mustakin ne vaatteet näytti paremmilta livenä kuin Kelan sivuilla ja munkin kuvissa ne on jotenki elävämpiä. Olikos se keltanen leohaalari muuten 2010?

  VastaaPoista
 8. joo, oli se leohaalari 2010 pakkauksessa. ite en tykänny sen mallista niin jäi aika vähälle käytölle ja pistin jo eteenpäin menemään, vaik kivan värinen se kyllä oli :)

  VastaaPoista
 9. Leohaalari kuuluu myös mun feivöritteihin, samoin sienibody. No kaikkea äitiyspakkauksessa ollutta ja tähän mennessä sopivankokoista on ahkerasti käytetty, jopa liukkaria ja spärdäreitä :DBtw äitiyspakkauksessa (siskon) 1971 ollut emalipesuvati on mun äidillä edelleenkin käytössä. Ja siipan pakkauksesta kasikytluvun alusta oleva makuupussi pääsee meille möksälle.

  VastaaPoista
 10. Hassua, kun ihmiset mieltää ettei tuossa uudessa pakkauksessa ole väriä. Itse miellän, että siinä oli jota kuinkin 6 vaatetta, joissa oli väriä(punaiset potkarit, turkoosit oloasunhousut, limenvihreät potkuhousut, ne luomupuuvillaset ja keltainen haalari) Ihan kirkkaimpia värejä ei tietty ollut, mutta esim. nuo vihreät potkarit on mun mielestä jopa liian kirkkaat. Tietysti moni toivoo, että olisi selviä värejä kuten nuo punaiset... Kaikkia on kuitenkin vaikea miellyttää. Meille tää käy kivasti. Värit tukee mun hieman retroa värimaailmaa. Kiitos muuten tuosta haalarikuvasta, kun oon pitänyt sitä beigenä. Nyt onnistuin vihdoin näkemään siinä jotain harmaatakin. :DSuvi

  VastaaPoista
 11. Tuo kuva muuten saattaa vääristää väriä liiankin beigeksi, musta se oli vielä harmaampi livenä, mutta osaston valot eivät olleet kovin armolliset kuvaukseen.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images